Ekstra Bladet - Tipsbladet

CHAMPIONS LEAGUE-FINALE MED MANGE MÅL

-

FREDAG KL. 19.00

FC København - AGF, X2 3,00 @ BET365

AGF har ikke vundet en ligakamp i Parken over FC København siden 2009, men med masser af selvtillid i ryggen og en europaeisk billet at spillet for, er muligheder­ne for at overraske fredag bestemt til stede.

Vaerterne går nemlig ind til kampen med et stort pres på skuldrene efter den første medaljeløs­e saeson i 18 år. Det skyldes ikke mindst en svag afslutning på saesonen, hvor de sidste fire kampe blot kastede to point af sig.

Modsat kan AGF se tilbage på fire sejre i de sidste fem kampe, og selv om modstanden har vaeret af mere beskeden kaliber, har kampene utvivlsomt vaere laererige med masser af nerve og spaending.

FC København er selvfølgel­ig favoritter, men et selvtillid­sfuldt AGF-hold med alt at vinde kan sagtens give Løverne en hård aften i Parken. Og selv om den seneste AGF-sejr i Parken altså ligger knap ni år tilbage i tiden, så er De Hvide rejst fra nationalar­enaen uden at tabe i fem af de sidste ti besøg. Odds 3,00 på, at AGF ikke taber i den ordinaere spilletid er derfor et vaerdifuld­t bud på udfaldet af fredagens europaeisk­e play offkamp.

LØRDAG KL. 18.00

Aston Villa - Fulham, Aston Villa kvalificer­er sig 2,21 @ NORDICBET

Der er omkring 1.400 mio. kr. på spil, når Aston Villa og Fulham mødes i en play off-finale, som på forhånd ser meget jaevnbyrdi­g ud. For selv om Fulham har haft et forrygende 2018, svigtede evnerne i sidste runde, hvor The Cottagers med 1-3-nederlaget til Birmignham missede muligheden for at vippe Cardiff vaek fra den direkte oprykning på andenplads­en.

Nu venter så en finale imod et Aston Villa-hold, som har leveret varen uden at sprudle voldsomt i løbet af de seneste uger. Spillere som James Chester og Mile Jedinak samt ikke mindst John Terry besidder noget af den erfaring, som Fulham måtte mangle, mens Steve Bruce på baenken er lidt af en ekspert i oprykninge­r gennem play off. Det skete for Bruce med Birmingham i 2002 samt Hull City i 2016, hvilket ikke er helt uden betydning før en kamp, som er en af karrierens største for mange af de implicered­e spillere.

Og så er der statistikk­en, som viser, at det højst rangerede hold kun har vundet efter 90 minutter i fire af de sidste ni play off-finaler. Vaerdien findes i at spille på Aston Villas rutinerede kraefter, som giver pengene 2,21 gange igen ved en oprykning til Premier League efter to saesoners fravaer.

LØRDAG KL. 20.45

Real Madrid - Liverpool, Over 3,5 mål 2,28 @ NORDICBET

Det er to af Europas mest målsøgende mandskaber, der kaemper om Champions League-trofaeet lørdag, og vi satser derfor på, at finalen bliver en målrig omgang med mindst fire scoringer.

Aktuelt har Real Madrid lukket mindst to mål ind i fire af de sidste fem kampe, mens Liverpool har indkassere­t ni scoringer i de sidste seks kampe på tvaers af alle turneringe­r. Ser vi alene på Champions League er 7 af Real Madrids 12 kampe gået over linjen på 3,5 mål, mens det samme er sket i 8 af 14 kampe for Liverpools vedkommend­e.

Og imens Liverpool har scoret mindst ét mål i 13 af 14 Champions League-kampe i 2017/18, skal vi tilbage til april 2016 for at finde det seneste eksempel på, at Real Madrid har spillet en kamp i turneringe­n uden at score.

Liverpool råder over Europas mest farlige angribertr­io, mens Real Madrid har enmandshae­ren Cristiano Ronaldo. Taettere på en målgaranti kommer vi ikke, så pengene bliver sat på, at lørdagens finale bliver den fjerde på otte år, som går over linjen på 3,5 mål til odds 2,20.

SØNDAG KL. 01.30

Orlando City - Chicago Fire, Over 2,5 mål 1,62 @ BETFAIR

Der har vaeret godt med mål på Orlando City Stadium i år, hvor samtlige kampe er gået over linjen på 2,5 mål efter Orlandos indledende 1-1-kamp imod DC United i starten af marts.

Men også fans af Chicago Fire har fået mål for pengene i år, hvor samtlige udekampe er har indeholdt mindst tre scoringer, mens fem af holdets seks seneste kampe alle er gået over linjen på 2,5 mål.

Set over hele saesonen har Orlando blot holdt målet rent en enkelt gang, mens Chicago Fires to clean sheets begge er kommet på hjemmebane. Og når tre af de fire seneste indbyrdes opgør også er endt med tre eller flere scoringer, virker odds 1,62 som et godt bytte for et spil på over 2,5 mål i kampen, der afvikles natten mellem lørdag og søndag dansk tid.

MANDAG KL. 16.00 Coventry - Exeter, X (HT) 2,04 @ BET365

Der bliver naeppe angrebet med hovederne under armen fra første fløjt, når Coventry og Exeter mandag mødes på Wembley til en duel om oprykning til League One. Begge hold spillede til 0-0 ved pausen i den første play off-semifinale, og set over hele saesonen er X den hyppigst forekommen­de pausestill­ing for både Coventry og Exeter.

Og så er der historikke­n. For siden årtusindes­kiftet har pausestill­ingen nemlig vaeret X i 13 af 18 play off-finaler fra League Two. Vi satser derfor på, at finalen først åbner sig efter pausen til odds 2,04 hos bet365.

MANDAG KL. 23.59

Dansk VM-topscorer, Nicolai Jørgensen 5,50 @ DANSKE SPIL

Nicolai Jørgensen møder op til VM-slutrunden med selvtillid­en helt i top efter en målrig afslutning på saesonen, hvor angriberen blandt andet scorede det første mål i 3-0-sejren over AZ i pokalfinal­en. Totalen for saesonen er dermed 13 mål i 32 kampe.

Nedturen i starten af året er for laengst glemt, og med sine 190 centimeter ligner Jørgensen en nøglespill­er i åbningskam­pen mod Peru, der formodes at vaere Danmark underlegne på dødbolde.

Feyenoord-forwarden har scoret otte gange på landsholde­t, hvor han har spillet 20 kampe fra start og ni som indskiftni­ngsspiller. Det er godkendt uden at vaere prangende, og vi tror, det endelige gennembrud venter i Rusland, hvorfor anbefaling­en bliver at spille på Nicolai Jørgensen som dansk VMtopscore­r til odds 5,50.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark