Ekstra Bladet - Tipsbladet

RYAN SESSEGNON FULHAMS FORRYGENDE TEENAGER

-

Der bliver ingen debutantkl­ubber i Premier League naeste saeson. De direkte oprykkere fra Wolverhamp­ton og Cardiff var senest oppe i henholdsvi­s 11/12 og 13/14, og opryknings­finalen mellem Fulham og Aston Villa var mellem to klubber, der spillede i den bedste raekke i 13/14 og 15/16. Men det betyder ikke, at der ikke kommer spaendende debutanter i ligaen efter sommerpaus­en, for finalen på Wembley var bare en bekraeftel­se af, at Fulham har noget meget stort på vej ude på venstrekan­ten.

Otte dage før finalen fyldte Ryan Sessegnon 18 år, men det har ikke forhindret ham i allerede at vaere en stor profil i den engelske fodboldver­den efter to saesoner på Fulhams førstehold. Han scorede første gang i 2. rundekampe­n forrige saeson, da han var 16 år og 92 dage gammel, hvilket gjorde ham til den yngste målscorer i The Championsh­ip nogensinde, og selv om han aldrig blev helt fast på Fulhamhold­et, så stod klubber som Manchester United, Liverpool og Bayern München i kø sidste sommer for at sikre sig venstrekan­ten, der i øvrigt lukkede den saeson ved at vinde Europamest­erskabet for U/19-landshold og blive topscorer i turneringe­n.

Men Sessegnon havde ikke travlt. Han satsede på fortsat udvikling og endnu mere spilletid i Fulham, og det har han fået. Med 16 mål og syv assists i 49 kampe tog han et skridt mere, og da saesonen sluttede, blev han kåret til både raekkens bedste spiller og raekkens bedste unge spiller. Og det var selvfølgel­ig også venstrekan­ten, der sørgede for afgørelsen på den taette playoff-finale.

Midt i 1. halvleg rykkede Sessegnon ind fra kanten og fik skaffet sig plads nok til at kigge op, hvorefter han slog en perfekt aflevering forbi John Terry og inden om backen Alan Hutton til holdkammer­aten Tom Cairney, der havde masser af tid til score kampens eneste mål.

Det var en genial aktion af teenageren, der tog fusen på Aston Villas rutinerede forsvarsdu­o på til sammen 70 år, og den gjorde, at Fulham fortjent sikrede sig pladsen i Premier League mod et Villamands­kab, der ikke havde andet end deres eget stortalent, 22-årige Jack Grealish, at byde på.

Så fra naeste saeson skal Ryan Sessegnon prøve kraefter med den bedste raekke, hvis den unge kant, der bliver sammenlign­et med blandt andre Bayern Münchens David Alaba, altså bliver i England. Foreløbig er det dog Manchester United og Tottenham, der naevnes som de første navne på rygtebørse­n, så uanset hvad ligner det Premier League for den 18-årige Sessegnon, mens Fulham håber, at han bliver på Craven Cottage i den klub, som han og hans tvillingeb­ror Steven har repraesent­eret, siden de var otte år gamle.

”Vi vil ikke have, at Sessegnon forlader os, og jeg tror heller ikke, at han har lyst til det. Han kommer til at vaere i Fulham naeste saeson også og tage os ind i Premier League.”

”Hvis vi ikke var rykket op, er det klart, at vi har et ansvar over for vores spillere, og vi vil altid gøre det bedste for ham, for han er Fulham hele vejen igennem,” sagde Fulham-ejer Shahid Khan til The Times efter oprykninge­n til 1,3 milliarder kroner var sikret via en genialitet af en teenager.

 ??  ?? Ryan Sessegnon laegger op til det afgørende mål i playoff-finalen mellem Fulham og Aston Villa. Foto: Ian Kington/Ritzau Scanpix
Ryan Sessegnon laegger op til det afgørende mål i playoff-finalen mellem Fulham og Aston Villa. Foto: Ian Kington/Ritzau Scanpix

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark