Ekstra Bladet - Tipsbladet

Før lørdagen Sverige-Danmark REVANCHE ER IKKE EN PRIORITET

-

Payback!”

Christian Eriksen er, med et smil på laeben, hurtig til at saette scenen, da snakken i landsholds­lejren falder på lørdagens kamp mod Sverige. For det er første gang, at de to rivaler mødes siden EM-playoff-kampene i november 2015, og de bød på øjeblikke, der sent vil blive glemt. Zlatan Ibrahimovi­c indtog Parken med to mål. Nicklas Bendtner blev hånligt klappet fra banen. Morten Olsen sad på sine haender til pressekonf­erencen som en skoledreng og annoncered­e sit stop. Og Sverige gik videre til EM efter 2-1-sejr i Stockholm og 2-2 i København.

”Jeg husker kampene, fordi jeg fik scoret mit første og hidtil eneste landsholds­mål,” siger Jannik Vestergaar­d, der blev skiftet ind og scorede til 2-2 i Parken.

”Men jeg husker også den store skuffelse. Der var en kaempe forventnin­gens glaede. Danmark-Sverige – det betød meget! Der var rødt og hvidt i byen, og der var gul og blå parademarc­h. Der var lagt op til en stor fodboldfes­t, men de fik lov til at juble og glaede sig på vores hjemmebane.”

Forsvarere­n mener, at VM-holdet har udviklet sig fra dengang, EM glippede.

”Vi spiller en anelse mere direkte. Lidt mere frem over stepperne og lidt højere pres. Lidt mindre boldbesidd­else for boldbesidd­elsens skyld. Det er fodboldspe­cifikt de største forskelle. Ellers er det mere eller mindre de samme gutter, men vi kender hinanden bedre nu. Der var mange nye med dengang, som ikke var vokset helt taet sammen endnu.”

Også Chrisian Eriksen fremhaever forskellen i spillestil­en.

”Vi kan spille på lidt flere praemisser. Vi kan haeve bolden og sende den lidt laengere frem end før. Vi blander at spille possession og lidt mere direkte,” siger playmakere­n, der i øvrigt nedtoner sit eget statement om payback”. Det er ikke det, lørdagens opgør på Friends Arena skal handle om.

”Jeg tror ikke rigtigt, det sidder så meget i hovederne. Nogle spillere er blevet skiftet ud siden, og vi spiller på lidt andre måder.”

”Det er første kamp, så vi skal ind i det igen og begyndte at saette fokus på en slutrunde. Kampen har stor betydning for at komme i gang og for at komme videre,” siger Eriksen.

”Man kan teste forskellig­e spillere, og man kan også få testet formen af. Hvor er vi lige nu? Hvor langt er vi kommet? Vi kan se, hvordan vi står mod et andet VM-hold. Det er en test af flere ting, som navnet også laegger op til – det er en testkamp. Men jeg tror ikke, man skal forvente, at der bliver eksperimen­teret helt vildt,” siger Jannik Vestergaar­d.

Det bekraefter Åge Hareide.

”Vi kommer til at bruge de staerkest mulige 11. Det er åbningskam­pen mod Peru, der er i vores hoveder. Det er den, som er vigtig nu. Australien og Frankrig tager vi senere. Peru er vigtig nu, og alt, der sker mod Sverige og Mexico, peger hen mod den,” siger landstraen­eren om de to kommende testkampe.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark