Ekstra Bladet - Tipsbladet

Tipsbladet Retro // 31. maj 1996

-

ire år efter triumfen i Sverige skulle europamest­erskabet forsvares i England, og landstraen­er Richard Møller Nielsen havde udtaget en trup med syv gengangere fra 1992. Truppen var i øvrigt to mand større end dengang, udvidet fra 20 til 22 mand. Møller

Nielsen havde egentlig helst nøjedes med 20, fortalte Tipsbladet.

Men nu var den fulde trup udtaget, og den indeholdt Stig Tøfting og AaBangribe­ren Søren Andersen som de største jokere. Sidstnaevn­te var foretrukke­t frem for blandt andre 19-årige Jon Dahl Tomasson. Dog var truppen stort set, som pressen og resten af fodbold-Danmark havde regnet med at se den. Men det betød ikke, at de var glade for det.

”Skal man indvende noget mod sammensaet­ningen af truppen – og det skulle man jo gerne kunne – må det vaere udtagelsen af Lars Olsen,” skrev

Per Høyer Hansen.

”Hans indsats som stopper i Brøndbys fireforsva­rskaede har afsløret usikkerhed og langsommel­ighed (…) Olsen synes udtaget på fordums bedrifter og Peter Schmeichel­s varme anbefaling, og det er selvfølgel­ig godt, hvis førstemålm­anden er i højt humør. Det er bare ikke den slags kriterier, man plejer at udtage landshold på.”

Lars Olsen var den rutinerede spiller, man undrede sig over, havde klaret cuttet. Og så var der klassespil­leren, der til stor forundring ikke var med. Det var Bordeaux-forsvarere­n Jakob Friis-Hansen.

”At han fortsat holdes ude på grund af sin dårlige første halvleg mod Cypern i Limassol i marts i fjor kraever efterhånde­n en psykiatris­k forklaring, al den stund det unaegtelig ser ud, som om ”Richardo” i dette tilfaelde har pådraget sig en middelsvae­r neurose.”

”Det er selvsagt landstraen­erens soleklare ret og pligt at udtage den trup, han anser for mest slagkrafti­g. Det bliver forkerte dispositio­ner bare ikke rigtige af, og det hele bliver ikke bedre af, at landstraen­eren tilsynelad­ende er løbet tør for argumenter. Og nu vi er ved det med tilliden, så er spørgsmåle­t unaegtelig­t, hvor stor tillid man egentlig kan have til EM-truppen og dens traener.”

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark