Ekstra Bladet - Tipsbladet

DE VINDENDE VENSTREBAC­KER

Antallet af venstrebac­ker på landsholde­t blev reduceret med 50 procent, da Åge Hareide søndag for første gang skar ned på sin VM-bruttotrup.

- TEKST: SEBASTIAN STANBURY @SebStanbur­y

Åge Hareide havde tre klassiske venstre backs i form af Nicolai Boilesen, Riza Durmisi og Jonas Knudsen med, da han udtog sin 35 mand store VM-bruttotrup, og dertil kom højrebened­e Jens Stryger Larsen, der har haft pladsen i landsholde­ts startopsti­lling i de seneste måneder. Søndag aften var der kun to af dem tilbage. Og det var de to mest urutinered­e, der klarede cuttet.

Jonas Knudsen har tre landskampe på cv’et, Jens Stryger Larsen 11. Riza Durmisi er yngre end dem begge, men har spillet mere end dobbelt så mange som Stryger Larsen, i alt 23. Og godt nok har Boilesen kun 17, men han spillede den første helt tilbage i 2011. Men Knudsen og Stryger Larsen stod tilbage, da truppen svandt ind fra 35 til 27 spillere.

”Det er fantastisk. Det er sgu dejligt. Det var det, jeg gik ind til i onsdags,” siger Jonas Knudsen med henvisning til første traeningsd­ag i sidste uge.

”Jeg håbede, at jeg kunne have nogle gode traeninger og så gå på weekend med en god fornemmels­e. Og så sagde de, at jeg skulle møde ind igen. Åge fortalte internt, at jeg skulle møde mandag. Det er dejligt at vaere tilbage,” siger Ipswichbac­ken.

For andre var der altså ikke lige så meget at glaede sig over.

PRIMAERT EN FORSVARSPL­ADS

Nicolai Boilesen har kun spillet to kampe under Åge Hareide – venskabska­mpene mod Panama og Chile i marts – men er alligevel skuffet.

”Åge ringede selv og sagde det søndag, Jeg var da ked af at få en opringning med det triste budskab, men det er fint, at han selv kommer med den negative melding, for det er sikkert heller ikke sjovt for ham (…) Selvfølgel­ig er jeg dybt skuffet, for et VM er en drøm, og den følelse gaelder for alle de vragede spillere,” sagde Boilesen mandag til bold.dk.

FCK-spilleren var dog hele tiden en outsider, eftersom han ikke har fået spilletid i kvalifikat­ionen, og Hareide har lagt vaegt på at have en stamme. Men netop derfor er fravaeret af Riza Durmisi også markant.

Riza Durmisi spillede de første 13 landskampe under nordmanden, og han var med fra start i dem alle. Han var den eneste spiller, der var med i alle de opgør. Men i efteråret aendrede hans status sig. Jens Stryger Larsen gik i startopsti­llingen, og Betis-backen røg på baenken. Han var med igen, da Danmark på hjemmebane spillede 1-1 med Rumaenien, men på pressekonf­erencen efter kampen var Hareide tydeligt utilfreds med gaesternes mål, og selv om han ikke satte navn på synderen, var det let at tolke, at det drejede sig om Durmisi. Ved traeningss­amlingen i marts uddybede landstraen­eren sine defensive bekymringe­r.

”Riza Durmisi har vaeret en lovende spiller, som er dygtig med bolden, men hvis man skal vaere venstre back i en firekaede, så er man primaert forsvarssp­iller. Det arbejder vi med, at han skal forstå,” sagde han ifølge Ritzau.

Durmisi selv var sikker på, at han skulle med til VM.

”Jeg har vaeret med hele vejen, så jeg havde regnet med, at jeg ville blive udtaget, og regner med, at jeg kommer til at spille. Mine praestatio­ner, de taler vel også lidt for sig selv,” sagde han i sidste uge til Ekstra Bladet.

Det er ikke første gang, Riza Durmisi er blevet skuffet på et dansk landshold. I 2015 var han en del af det talentfuld­e U/21landshol­d, der var til EM i Tjekkiet, men han var ikke en del af landstraen­er Jess Thorups idealopsti­lling. Thorup satsede i stedet på Jonas Knudsen.

KAN SPILLE MOD AUSTRALIEN

Da Åge Hareide i marts fortalte om Riza Durmisis defensive udfordring­er, fremhaeved­e han også den tidligere Esbjerg-spiller som det modsatte eksempel. Han lagde allerede dengang op til, at Knudsen ville kunne bruges under VM.

”Som alternativ har vi Jonas Knudsen, som mere er en forsvarssp­iller. Mod Australien ved VM kan vi få brug for en som Jonas Knudsen,” sagde Hareide dengang med blik på en mod-

stander, der har en lille håndfuld spillere med fra den engelske Championsh­ip – Knudsens daglige arbejdspla­ds.

Og som Hareide har noteret sig, holder Jonas Knudsen først og fremmest øje med egen banehalvde­l.

”Jeg vil gerne vaere den solide defensive back, man kan stole på. Jeg skal have styr på mit forsvarssp­il til at starte med. Jeg vil hele tiden laegge på offensivt, og jeg har en god løbekapaci­tet, så jeg vil altid komme flyvende fremad, men min førsteprio­ritet er defensiven,” siger Knudsen, der har vaeret tilfreds med de foreløbige dage i lejren.

”Det er gået rigtigt fint. Jeg har fået bevist det, jeg gerne ville. Jeg havde nogle gode traeninger og gik ind og gav den gas. Jeg har det sådan, at vi traener, som vi spiller kamp. Det er sådan, det skal vaere, for hvis man leverer til traening, har man også bedre chance for at spille godt i kamp.”

Der skal stadig sorteres fire spillere fra til den endelige trup, men landstraen­eren har flere gange talt om, at han gerne vil have et venstreben­et alternativ i venstre forsvarssi­de. Og dermed ser det ud til, at landsholde­ts to venstrebac­ker i Rusland ligger fast: Jens Stryger Larsen og Jonas Knudsen.

 ??  ?? Jonas Knudsen (til venstre) og Jens Stryger Larsen bliver efter alt at dømme landsholde­ts to venstre backs i Rusland.
Jonas Knudsen (til venstre) og Jens Stryger Larsen bliver efter alt at dømme landsholde­ts to venstre backs i Rusland.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark