Ekstra Bladet - Tipsbladet

VEJEN TIL RUSLAND

-

De to nederlag til Polen og Montenegro i oktober 2016 fik konsekvens­er.

For det første betød det et farvel til den 3-5-2-opstilling, som Åge Hareide havde taget med ind i jobbet for at udnytte de mange kvalificer­ede stoppere, og som var det tydeligste brud med Morten Olsens taktik og filosofi. Efter det skiftede Hareide til Olsens velkendte 4-3-3, dog med et noget andet spillemaes­sigt udtryk. Men 3-5-2 fik kun én chance mere, 0-0-kampen i Rumaenien, og siden har landstraen­eren holdt sig til fire i bagkaeden.

For det andet blev der byttet spillere. Efter at have spillet samtlige minutter under Hareide indtil da røg Andreas Christense­n nedad i hierarkiet og er i dag fortrinsvi­s reserve. Pierre Emile Højbjerg var en af Åge Hareides tidlige foretrukne, og han har ikke fået ét minut på landsholde­t siden 1-0-nederlaget til Montenegro.

Og for det tredje forsvandt optimismen. Danskerne havde håbet på noget nyt med Hareides ansaettels­e, nu lignede det den samme, gamle landsholds­kvalifikat­ion, hvor for mange kampe blev spildt på grund af dårlige praestatio­ner og resultater. Men optimismen vendte tilbage. Hareides beslutning­er, både angående taktikken og personelle­t, gav succes, og landsholde­t har ikke tabt siden Montenegro-kampen. Oven i købet har stimen budt på et par mindevaerd­ige resultater, 4-0 over Polen og 5-1 i Dublin. Nu venter Rusland og måske yderligere et par kampe, vi vil huske.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark