Ekstra Bladet - Tipsbladet

CHRISTIAN ERIKSEN

-

Født 14. februar 1992 i Middelfart, Danmark

Det startede og sluttede med Christian Eriksen.

Danmarks VM-kvalifikat­ion begyndte med det mål hjemme mod Armenien, som Tottenham-spilleren scorede med et fladt venstreben­sspark efter haeloplaeg af Viktor Fischer. Og selv om Nicklas Bendtner fik tiltusket sig det sidste mål på straffespa­rk i Dublin, vil det blivende minde fra den kamp altid vaere det hattrick, som Eriksen smadrede ind bag Darren Randolph.

Da Åge Hareide tiltrådte, var det med en målsaetnin­g om at forløse Christian Eriksen på landsholde­t. Han sørgede for mere plads omkring playmakere­n, og det udnyttede Eriksen til at spille en formidabel VM-kvalifikat­ion. Han scorede 11 mål, lagde op til to og havde naestsidst­e fod på yderligere to. Og dertil kommer et Nicolai Jørgensen-mål, der blev scoret efter en ripost fra et Eriksen-indlaeg. Han var direkte involveret i 16 af Danmarks 25 mål – 64 procent.

Og så var hans spil varieret. Ud af de 11 mål var tre på straffespa­rk og ét på frispark. Syv blev scoret med højrebenet og fire med venstre. Og fem blev scoret inde i feltet, fem uden for og ét lige på linjen. En helt igennem fremragend­e kvalifikat­ion af den bedste landsholds­spiller i to årtier. Uden ham var Danmark ikke kommet til VM.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark