Ekstra Bladet - Tipsbladet

DE ULYKKELIGE

-

Loris Karius var ikke den eneste, der lod tårerne løbe i forbindels­e med Champions League-finalen. Allerede før pausen måtte både Liverpool-stjernen Mohamed Salah og Real Madrid-backen Dani Carvajal skjule øjnene i skuffelse og bekymring – og ikke kun i aergrelse over at forlade den største klubkamp i utide. For med 19 dage mellem finalen og starten på VM i Rusland var en skade ikke kun skidt for selve finalen, det var også problemati­sk for den slutrunde, der laenge har stået som et mål for verdens bedste fodboldspi­llere.

Efter 25 minutter rykkede Real Madrids kontrovers­ielle centerfors­varer Sergio Ramos Salah ned i en løbeduel med et fast greb om egypterens arm, så han ikke kunne tage ordentlig fra, men faldt hårdt og skaevt ned på skulderen. Det så ikke godt ud, og selv om Salah efter kort behandling på sidelinjen kom ind igen, var der ikke noget at gøre. Skulderen var for skadet til at fortsaette, hvilket var et stort slag for både topscorere­n og Liverpools aggressive offensiv (før Salah blev skadet, havde holdet ni forsøg på mål, mens den sidste time kun gav fire mere), mens man slet ikke tør taenke på, hvordan følelserne har vaeret i Egypten.

For her er Salah ikke bare den absolutte nøglespill­er op til VM-slutrunden, han er en national helt, og uden ham ville der tegne sig et helt nyt billede af puljen med Rusland, Uruguay og Saudi-Arabien. I skrivende stund er det endnu usikkert, hvor galt det er fat med Salah, men fra Liverpool var meldingen tirsdag, at der var tale om en skade, det normalt tager tre-fire uger at komme sig over, men at man selvfølgel­ig ville gøre alt for, at angriberen kan nå at blive klar. Og imens har 400.000 egyptere indtil videre skrevet under på et krav om, at FIFA straffer Sergio Ramos for forseelsen, der ikke kostede den spanske forsvarer noget i kampen.

Blot fem minutter efter at Salah måtte udgå af den store finale, var det så Real Madrids skadesplag­ede højreback Dani Carvajals tur til at lade tårerne løbe, for da han afsluttede en lang sprint med en haelafleve­ring, skete der et eller andet, der forhindred­e ham i at fortsaette, og det var sort for den 26-årige forsvarer.

For fire år siden blev han vraget til Spaniens VM-trup som en af de sidste, og for to år siden blev han fiberskade­t efter 52 minutter af Champions League-finalen mod Atletico, som han også forlod i tårer, mens EM i Frankrig fortonede sig.

Så frygten var selvfølgel­ig, at det samme ville ske igen, men de første meldinger har dog vaeret positive, så landstraen­er Julen Lopetegui har valgt at vente med at tage en beslutning. Derfor genoptraen­er backen nu med den spanske VMtrup, i øvrigt sammen med holdkammer­aten Nacho, der kom ind for Carvajal i Kijev og dermed fik sin første Champions League-finale efter at have set de tre foregående fra tribunen og baenken.

 ??  ?? Real Madrid-backerne Marcelo og Dani Carvajal tilser Mohamed Salah, der må opgive at fortsaette finalen på grund af en skulderska­de. Foto: Sven Simon/Ritzau Scanpix
Real Madrid-backerne Marcelo og Dani Carvajal tilser Mohamed Salah, der må opgive at fortsaette finalen på grund af en skulderska­de. Foto: Sven Simon/Ritzau Scanpix

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark