Ekstra Bladet - Tipsbladet

SIDSTE NYT: ZIDANE STOPPER I REAL

-

➜ ”Ronaldo bliver nødt til at blive i Real Madrid. Han skal blive,” sagde cheftraene­ren uden vaklen om topscorere­n, mens han var mere vaevende omkring Bales fremtid.

”Det er lidt en svaer situation, men alle har deres egne interesser og fremtid at taenke på. Nogle gange fortjener spillere mere tid på banen, men det er en beslutning, som jeg må tage,” sagde Zinedine Zidane ifølge The Times.

Det varede heller ikke laenge, før Ronaldo trak lidt i land med sine udtalelser og sagde ”vi ses naeste år,” da spillerne viste trofaeet frem i Madrid. Men Gareth Bales fremtid står altså stadig åben, og hans status i Real Madrid er fortsat uvis, selv om han har spillet en afgørende rolle i to Champions League-finaler, og selv om han med 126 kampe og 70 mål i La Liga for laengst er blevet briten med de flotteste tal i den liga foran David Beckham med 116 kampe for Real Madrid og Gary Lineker med 42 scoringer for Barcelona i sin tid.

KNUST KARIUS

Men waliseren i Spanien var ikke den eneste mand, der gik fra den europaeisk­e finale i Ukraine med en usikker fremtid. Det samme Efter finalen var spørgsmåls­tegnene sat ved Gareth Bale og Cristiano Ronaldos fremtid i Real Madrid, men meget overrasken­de viste det sig, at cheftraene­r Zinedine Zidane blev den første til at forlade den klub, som han ellers lige havde ført til tre Champions Leaguesejr­e i traek.

”Jeg har taget en beslutning om, at jeg ikke fortsaette­r i naeste saeson. Det er det rette tidspunkt for forandring.” gjorde Liverpools tyske målmand Loris Karius.

På Anfield har man ellers tradition for at holde fast på manden i målet. Helt tilbage fra Bill Shankly kom til Liverpool i slutningen af halvtredse­rne, byggede et fodboldimp­erie og ”made the people happy” er der ikke blevet skiftet meget på målmandspo­sten. Fra Tommy Lawrence (1957-71), Ray Clemence (1967-81), Bruce Grobbelaar (1981-94) og David James (1992-99), før undtagelse­n Sander Westerveld (1999-2001) og så videre til Jerzy Dudek (2001-07) og Pepe Reina (200513) har der ikke vaeret tvivl om førstekeep­eren i målet, hvilket også har kastet 13 mesterskab­er og fem europaeisk­e triumfer af sig undervejs.

Men siden Ray Clemence, manden der stod på mål i Europa Cup-finalerne i 1977, 1978 og 1981, har Liverpool vel ikke haft en målmand i absolut verdenskla­sse. Bruce Grobbelaar vandt meget, men var lige så meget en showman, David James fik nok naesten lige så mange landskampe for England som Clemence (der kaempede om spilletide­n med Peter Shilton), men havde sine kroniske udfald, og Pepe Reina var nok god, men han var aldrig

”Det var ikke nogen nem beslutning, men det er min beslutning. Måske er det en fejltagels­e? Men hvis jeg ikke tror, at vi kan blive ved med at vinde, så er det tid. Hvordan kan jeg bede om mere fra spillerne? Store spillere har brug for forandring,” sagde Zidane ved et pressemøde i Madrid torsdag eftermidda­g kort før dette blads deadline. førstekeep­er på det spanske landshold, der vandt tre slutrunder i traek.

Og situatione­n blev ikke bedre med den luftplaged­e belgier Simon Mignolet og tyske Loris Karius, som Jürgen Klopp hentede i sin gamle klub Mainz. Liverpool-manageren var også i tvivl og roterede de to målmaend i starten af denne saeson, indtil Mignolet ved juletid sagde, at det ikke var sundt med al den rotation, hvorefter Klopp satsede 100 procent på Karius.

Det gav klubben en fin fjerdeplad­s i Premier League og en flot og overrasken­de plads i Champions League-finalen, men Anfieldleg­enden Ray Clemence var nu ikke blevet overbevist af den 24-årige tyske målmand.

”Det antal fejl, han laver, kan koste holdet. Jeg mener fortsat, at hvis vi skal vaere et hold med chance for at vinde mesterskab­et, så har vi brug for en målmand i topklasse,” sagde Clemence til Daily Mail.

Og hans ord skulle vise sig at vaere alt for daekkende for den lørdag aften i Kijev, for selv om Liverpool blev hårdt ramt af Salahs tidlige skade, der aendrede kampens momentum, så var alt stadig åbent efter 50 minutter, da et indlaeg blev slået for langt til, at Benzema kunne nå det. Karius samlede det op, men i stedet for at kaste til venstre til den åbne Andrew Robertson, valgte han at kaste på tvaers af målet mod højre, hvor Benzema var ved at bremse sit løb. Så han stak foden frem en meter fra målmanden, der chokeret kunne se sit udkast blive ramt af franskmand­en, så bolden trillede de 15 meter i mål i stedet for at vaere en hurtig igangsaetn­ing til en Liverpool-kontra.

Keeperen appellered­e for et frispark, men det fik han ikke, og dermed havde Loris Karius lavet en af den slags målmandsfe­jl, som man altid vil huske, mens Benzema efter ni saesoners tro tjeneste i Real Madrid i skyggen af Cristiano Ronaldo fik scoret sit første finalemål. Og så må franskmand­en love for de fejlplaged­e tyske målmaend, for han scorede også i semifinale­n mod Bayern München, da Sven Ulreich kiksede stort på en tilbagelae­gning.

Det var slemt, men det var stadig ikke så stor en fejl, som den stakkels Karius lavede foran en måbende fodboldver­den i verdens største klubkamp. Og som Jürgen Klopp så rigtigt noterede, så var droppet til 3-1 på Gareth Bales langskud en konsekvens af den første store fejl lige efter pausen.

Så Loris Karius havde tårer løbende ned ad kinderne, da han efter kampen med fagter undskyldte for sine fejl ud til de medrejsend­e Liverpool-tilhaenger­e, mens målmandsde­batten for laengst var blevet genoptaget på de sociale medier, som Karius i øvrigt også brugte til at beskrive sine følelser.

”Jeg ved, at jeg svigtede jer alle med mine to fejl. Jeg har ikke rigtig sovet siden. Jeg gennemspil­ler scenerne igen og igen i mit hoved. Jeg er utrolig ked af det og vil gerne undskylde over for mine holdkammer­ater, over for jer fans og over for staben i klubben. Jeg ville ønske, at jeg kunne skrue tiden tilbage, men det er ikke muligt,” skrev Karius, mens medierne skrev om hans umulige fremtid i Liverpool og de målmaend, der måske kunne afløse ham.

For Liverpool har brug for en top ti-målmand i verden, hvis de skal kunne udfordre Manchester City i Premier League og vende tilbage til Champions League-finalerne. De navne, der foreløbig er blevet naevnt, har vaeret Romas brasilians­ke landsholds­målmand Allison (som Real Madrid også skulle vaere interesser­ede i), AC Milans kommende italienske landsholds­målmand Gianluigi Donnarumma (der ikke er i top 10 endnu, men sikkert kan komme det) og Atletico Madrids slovenske landsholds­målmand Jan Oblak.

Klopp handlede i hvert fald hurtigt, da det tirsdag stod klart, at midtbanen ikke kun får tilført Leipzigs Naby Keïta men også Monacos Fabinho, hvilket klart løfter den del af holdet, men det er helt klart målmandsry­gterne, der vil blive holdt øje med hen over sommeren. For det er Liverpools svageste punkt, hvilket finalen i Kijev bekraefted­e på grusom vis. ✖

 ??  ?? Her kikser Loris Karius på vaerste vis med et hurtigt udkast alt for taet på Karim Benzema. Foto: Anthony Bibard/Ritzau Scanpix
Her kikser Loris Karius på vaerste vis med et hurtigt udkast alt for taet på Karim Benzema. Foto: Anthony Bibard/Ritzau Scanpix

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark