Ekstra Bladet - Tipsbladet

NIGERIA SNYDER ENGLAND PÅ WEMBLEY

-

LØRDAG KL. 03.00

Colorado Rapids - Vancouver Whitecaps, Cristian Techera scorer

4,50 @ UNIBET

Vancouver-traener Carl Robinson lavede fire aendringer før kampen imod New England, der endte 3-3 og dermed blev holdets fjerde uafgjorte resultat på stribe. En af disse var saerligt heldig, da samtlige Vancouver-mål blev scoret af Cristian Techera, som var tilbage på pladsen på midtbanens venstre side, hvor han før har vist sig farlig i denne saeson.

Hattricket bringer saesontota­len op på fem mål i ni kampe for den 26-årige kantspille­r, som bør have gode chancer for at forbedre sin egen rekord i MLS, hvor uruguayane­ren endnu ikke har scoret mere end syv mål i én saeson efter skiftet fra River Plate i 2015.

Colorado Rapids er nemlig inde i en dyb krise, som tager sit udgangspun­kt omkring defensiven foran den i Europa så velkendte og i dag 39-årige Tim Howard. De sidste seks kampe er alle tabt med målscoren 4-15, og med fem mål i de sidste fem kampe ligner Techera et godt bud på en mand, som kan give Colorado-defensiven endnu en urolig kamp.

LØRDAG KL. 18.15 England - Nigeria, X2 3,00 @ BET365

England har ikke imponeret stort i de sidste par års venskabska­mpe. Faktisk har Three Lions blot vundet én af syv venskabska­mpe siden sommeren 2016, mens fire er endt uaf- gjort. Det er ikke videre betagende, selv om det hører med til historien, at modstander­ne har vaeret lutter top 10-hold på FIFA’s officielle verdensran­gliste samt Italien og Nederlande­ne.

Modsat forholder det sig med Nigeria, som blot har tabt én af syv venskabska­mpe i samme periode. Alene i løbet af det sidste halve år har Super Eagles slået både Argentina (4-2) og Polen (1-0), mens det er blevet til uafgjorte resultater mod udmaerkede hold som Senegal og Den Demokratis­ke Republik Congo.

England er naturligvi­s favoritter hjemme på Wembley, men odds på Three Lions er simpelthen for lavt til en betydnings­løs venskabska­mp som denne, så vi går efter vaerdien og satser på X2 til odds 3,00.

LØRDAG KL. 19.45 Sverige - Danmark, X 3,20 @ UNIBET

Danmark pudser VM-formen af imod Sverige i den første af to venskabska­mpe, før VM-slutrunden starter om et par uger. Og spørgsmåle­t er, om det nu også er en god idé for moralen hos de rød/hvide. Danmark har nemlig ikke vundet en officiel venskabska­mp på udebane siden januar 2013, mens seks af ni sejrsløse kampe siden er tabt.

Sverige er heller ikke skraemmend­e, når der ikke er point på spil. De gul/blå står med 3-3-2 efter otte venskabska­mpe siden starten af 2015, hvor kun Elfenbensk­ysten, Iran og Wales er blev besejret.

De to landstraen­ere vil formentlig prøve et par taktiske småting af i en kamp, der på forhånd ser meget jaevnbyrdi­g ud. Hverken Danmark eller Sverige vil formentlig risikere det store i en kamp, som kan gå begge veje, og så ligner X’et det bedste bud vaerdimaes­sigt til odds 3,20.

SØNDAG KL. 21.00 Venezia – Perugia, 1 2,20 @ BET365

Det er Filippo Inzaghi over for Alessandro Nesta på traenerbae­nkene, når Venezia tager imod Perugia til en knald eller fald-kamp om at møde Palermo over to semifinale­kampe om oprykning til Serie B. Og imens Inzaghi har stået i spidsen for Venezia i to år, er dette den blot anden kamp som Perugiatra­ener for Nesta, som debuterede med et 1-2-nederlag til Empoli midt i maj.

Med nederlaget sluttede Perugia saesonen uden sejre i de sidste seks kampe, hvorfor holdets forrygende periode i februar og marts alligevel gik delvist til spilde. Anderledes forholder det sig med Venezia, som leverede elendige resultater i november og december – for så at vinde fem af saesonens sidste syv kampe.

Selvtillid­en bør med andre ord ikke fejle noget hos Venezia, som også får fordel af hjemmebane på Stadio Pierluigi Penzo, hvor man står med 12-6-3 efter den ordinaere saeson, mens Perugia har praesteret mere ordinaert (5-8-8) på udebane.

Vi tror derfor, at den snu målraev narrer den bomsolide forsvarsle­gende i play off-kampen og saetter pengene på et 1-tal til et odds 2,20, som allerede ved på vej nedover på markedet, da disse linjer blev skrevet.

SØNDAG KL. 01.30

Columbus Crew - Toronto FC, 1 (HT) 2,50 @ BET365

Toronto er skidt kørende på udebane, hvor samtlige fire kampe i denne saeson er endt med nederlag. Holdet har vaeret bagud ved pausen i alle kampene, mens det end ikke er lykkedes at score et mål i halvdelen. Og så hjaelper det ikke, at angriber Jozy Altidore sidder skadet uden for sammen med forsvarstr­ioen Ashtone Morgan, Drew Moor og Chris Mavinga, mens der i øvrigt er tvivl om både Justin Morrow og Nicolas Hasler.

Mere positivt ser det ud for Columbus Crew, som er uden nederlag i de sidste syv kampe. Holdet er staerke på MAPFRE Stadium, hvor det er lykkes for Columbus selv at komme på måltavlen før pausen i seks af syv kampe.

I en forholdsvi­s mager spilleweek­end lader vi statistikk­erne råde og kaster lidt mønt efter et velbetalt 1-tal ved pausen til odds 2,50 i en kamp, hvor danskfødte Nikolaj Hansen måske kommer i aktion for hjemmehold­et, som til gengaeld må klare sig uden Gonzalo Higuains bror, Federico Fernando Higuain, der sidder ude med karantaene, mens midtbanema­nd Pedro Santos er skadet.

MANDAG KL. 23.59

Tyskland får en bedre slutplacer­ing end England 1,60 @ UNIBET

England slog Tyskland i VM-finalen i 1966. Siden da har Tyskland deltaget i samtlige VM-slutrunder – og har her opnået en højere slutplacer­ing end England ved de ni, hvor briterne også har deltaget.

Siden 1966 har England deltaget ved ni VM-slutrunder, hvor fire kvartfinal­epladser (1986, 2002, 2006 og 2014) er de paeneste slutplacer­inger. Tyskland har deltaget ved samtlige slutrunder siden 1966 med tre guldmedalj­er, tre sølvmedalj­er og tre bronzemeda­ljer til følge, mens de tre øvrige år har budt på anden gruppespil­sfase (1978) og kvartfinal­e (1994 og 1998) som exitpoint for de hvidklaedt­e.

Tyskland møder aktuelt op til slutrunden som nummer 1 på FIFA’s verdensran­gliste og den største favorit til at vinde turneringe­n sammen med Brasilien. Alt andet end en semifinale­plads vil vaere en gedigen skuffelse, mens englaender­ne vil overraske, hvis holdet kommer videre fra 1/8-finalerne.

Set i det lys ligner odds 1,60 på, at Tyskland kommer laengere end England faktisk et ganske driftssikk­ert odds med både historik og aktualitet på sin side.

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark