Ekstra Bladet - Tipsbladet

ARGENTINAS TABTE FINALER

-

”Som traener er Sampaoli meget taettere på Menotti end på Bilardo. Men Sampaoli skal nu tilpasse sine ideer og udvise en praktisk sans. Det er ikke nemt. Selvom han er landstraen­er og kan vaelge frit mellem meget talent, så skal han ofre nogle af sine ideer for, at dette landshold kan konkurrere. Jeg tror, at

År

1995 2004 2005 2007 2014 2015 2016

Turnering

Confederat­ions Cup Copa América Confederat­ions Cup Copa América VM

Copa América Copa América Valverdes Barcelona har hjulpet ham og fået ham til at taenke over tingene: To kaeder med fire i hver og Messi i en helt fri rolle,” fortsaette­r han.

Det store spørgsmål er, om Sampaoli har haft nok tid til at praege holdet, som han ønsker. VM-forberedel­serne har ikke vaeret I 1993 vandt Argentina opgøret om Trofeo Artemio Franchi mod Danmark efter straffespa­rkskonkurr­ence. Finalen var et opgør mellem de sydamerika­nske og europaeisk­e mestre. Nogle måneder senere genvandt Argentina Copa América med historiens 14. titel i turneringe­n. Angriberen Gabriel Batistuta scorede begge mål i 2-1-sejren i finalen mod Mexico i Guayaquil i Ecuador. 4. juli er der gået 25 år siden det, der er den seneste titel på seniorplan for Argentina, der siden da har vaeret i syv finaler og tabt dem alle.

Modstander

Danmark Brasilien Brasilien Brasilien Tyskland Chile Chile

Resultat

0-2

2-2 (2-4 str.) 1-4

0-3

0-1 efs. 0-0 (1-4 str.) 0-0 (2-4 str.) optimale, efter at testkampen i Israel i weekenden endte med at blive aflyst. Så den eneste kamp siden 6-1-nederlaget i Madrid i marts har vaeret en 4-0-sejr over upåagtede Haiti.

”Man kan ikke dømme Sampaoli endnu. Hver kamp har vaeret en kamp for livet for ham. Hvis Argentina tabte, risikerede man ikke at komme med til VM. Det har vaeret svaert for ham. Hvis man saetter dig til at skrive en artikel, mens der står en fyr og peger på dig med en pistol og truer med at skyde dig, hvis du skriver en saetning forkert, så er det meget svaert at skrive en artikel. I Chile gik det ham godt. I Sevilla startede det godt, men så blev det noget forvirret til sidst,” siger Ángel Cappa.

VM ER NOGET SAERLIGT

Så hvad skal det ende med for Sampaoli og Messis Argentina? Forventnin­gerne er lavere end vanligt, men optimister­ne klynger sig til, at billedet inden den seneste titel i 1986 heller ikke var lovende. Både Ángel Cappa og Jorge Valdano er i vildrede i forhold til, hvad de skal forvente fra landsholde­t i Rusland.

”Det er som at spørge et lille barn, inden De Hellige Tre Konger er kommet med gaven, om barnet kunne lide sit nye legetøj. Jeg aner ikke, hvad de kommer med. Jeg er begejstret over Spanien, der har et godt hold og spiller god fodbold. Og Tyskland. Og Brasilien. Men når det gaelder Argentina, ved jeg det simpelthen ikke,” siger Cappa.

”VM er anderledes end alt andet. Det, der praeger et VM, er den enorme traethed, som spillerne møder frem med. Det gør det svaert at forudsige turneringe­n. Det er meget vigtigt at møde op til et VM i en optimal forfatning rent fysisk. Og det er svaert at opnå,” siger Valdano.

Selvom klubfodbol­den fylder meget, og landsholde­ne i det daglige kaemper en hård kamp for opmaerksom­hed, er verdensmes­teren fra 1986 dog ikke i tvivl om, at VM for ham stadig er det største.

”Det unikke ved et VM gør det til noget saerligt. At det kun spilles hvert fjerde år. Og repraesent­ativiteten og traditione­ns styrke. Der er ikke mange år til, at der er gået 100 år siden det første VM. Det giver slutrunden en symbolsk betydning, som er meget, meget stor,” siger han.

”Jeg er ikke det mindste i tvivl om, at VMsejren har gjort mig en lille smule mere lykkelig i hver eneste dag i resten af mit liv. Det er kulminatio­nen. I musikkens verden er der mange måder at nå det højeste. I filmens verden er der mange måder at gøre det. Men i fodboldens verden når man det ultimative ved at vinde et VM. Sådan er det. At stoppe karrieren med den viden, at man opnåede det største, giver dig en vis ro.”

 ??  ?? Kan Argentina vinde sit første verdensmes­terskab siden 1986? Ud over Lionel Messi er der ikke meget at knytte håbet til, mener Jorge Valdano. Foto: Carlo Fumagalli/Ritzau Scanpix
Kan Argentina vinde sit første verdensmes­terskab siden 1986? Ud over Lionel Messi er der ikke meget at knytte håbet til, mener Jorge Valdano. Foto: Carlo Fumagalli/Ritzau Scanpix

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark