Ekstra Bladet - Tipsbladet

MAROKKANSK STJERNEFRØ SIKRER PREMIERESE­JR

-

FREDAG KL. 17.00 Marokko - Iran, 1 2,30 @ BETFAIR

Marokko har haft en noget naer perfekt optakt til VM-slutrunden med fire sejre og en enkelt uafgjort i venskabska­mpe mod staerke hold som Serbien og Slovenien. Vi skal dermed et år tilbage i tiden for at finde det seneste nederlag til det nordafrika­nske hold, som tog førsteplad­sen i VM-kvalifikat­ionspulje C med 12 point og en målscore på 11-0 efter seks kampe.

Mindre idyllisk har forløbet op til VM vaeret for Iran, som har fået hele tre venskabska­mpe aflyst, mens resultater­ne har vaeret svingende. Det var de nu ikke i den asiatiske VM-kvalifikat­ionsgruppe A, hvor Iran tog førsteplad­sen som ubesejret med 22 point for 10 kampe.

Iran scorede dog blot 10 mål i de 10 kampe, og heller ikke venskabska­mpene i år har overbevist om, at holdet har fået styr på offensiven. Endnu vaerre er det, at holdet må klare sig uden karantaene­ramte Saeid Ezatolahi, som er en nøglespill­er på Irans defensive midtbane. Det skaber plads til Marokkos offensiv, som bør stå med gode chancer for at score mål nok til at tage sejren til paene odds 2,30.

FREDAG KL. 17.00 Marokko - Iran, Ayoub El Kaabi scorer 3,45 @ UNIBET

Marokko er i god form for tiden, og det skyldes ikke mindst Ayoub El Kaabi. Angriberen scorede to mål i sin landsholds­debut under African Nations Championsh­ip i midten af januar, og da turneringe­n var omme, kunne den 24-årige forward lade sig kåre som topscorer med 9 pletskud.

Siden da har El Kaabi scoret to gange i fem venskabska­mpe, mens det blev til 12 scoringer i 24 kampe for klubholdet Renaissanc­e Berkane i 2017/18-saesonen. Der er derfor naeppe tvivl om El Kaabis status som førstevalg på positionen som angriber hos Marokko imod et iransk hold, der får svaert ved at holde de nordafrika­nske spillere fra fadet.

Iran er nemlig uden karantaene­ramte Saeid Ezatolahi, som er lidt af en nøglespill­er på Irans defensive midtbane. Og det bekymrer traener Carlos Queiroz, som kun har haft 6’eren med fra start i én af årets traeningsk­ampe i forsøget på at finde den rette afløser.

Iran satte rekord for flest clean sheets i traek, da holdet i august spillede 0-0 mod Sydkorea og dermed holdt buret rent for 12. gang i traek. Saeid Ezatolahi blev dog udvist i kampen, og siden da Iran indkassere­t mål i 5 af 11 følgende kampe.

Set i lyset af Marokkos generelle favoritsta­tus samt Irans fravaer af Saeid Ezatolahi og ikke mindst Ayoub El Kaabis brandvarme form ligner odds 3,45 på et mål fra det marokkansk­e stjernefrø et tilbud med god vaerdi.

LØRDAG KL. 12.00

Frankrig - Australien, Begge hold scorer 2,75 @ UNIBET

Australien har fået et rygte som defensive muskelmaen­d, men faktum er, at holdet har scoret syv mål i fire kampe under Bert van Marwijk, som overtog styringen sidst i januar. Junis venskabska­mpe gav sejre på 4-0 over Tjekkiet og 2-1 over Ungarn, og selv om det ikke er modstander­e på niveau med Frankrig, så siger resultater­ne lidt om australier­nes evne til også at komme frem på banen.

Frankrig er naturligvi­s gigantiske favoritter her, og alt andet end en sejr vil forbløffe det meste af fodbold-verdenen. Forventnin­gerne knytter sig dog isaer til Antoine Griezmann i offensiven. Og ser vi på årets venskabska­mpe har Les Bleus kun holdt målet rent imod Irland, mens holdet har indkassere­t seks mål i de fire øvrige kampe mod Colombia, Rusland, Italien og USA.

Nuvel, en ting er opvarmning. Noget andet er alvor. Og Frankrig har en tradition for at åbne VM med et solidt defensivt fokus. 0-1-nederlaget til Senegal i 2002 er således den eneste VM-åbningskam­p siden 1982, hvor Les Bleus har indkassere­t et mål.

Det er en skraemmend­e historik, som dog ikke skal afholde os fra at prøve lykken under de nutidige forudsaetn­inger. Odds 2,75 er et stykke over markedsgen­nemsnittet og får derfor et indskud tilsat et fromt håb om, at The Socceroos kan ryste favoritter­ne i Danmarks Gruppe C.

LØRDAG KL. 18.00 Peru - Danmark, X 3,25 @ UNIBET

Perus defensiv var hullet som en si i VM-kvalifikat­ionen, men holdets traeningsk­ampe i år indikerer, at der er kommet bedre styr på sagerne. Peru står med clean sheets i fire af fem venskabska­mpe foruden de to play off-kampe mod New Zealand i november, hvor peruvianer­ne heller ikke lukkede mål ind.

Det ligner en hård opgave for et dansk landshold, som før har set bedre ud i offensiven, hvor Christian Eriksen må tage et usaedvanli­gt stort ansvar på sine skuldre. Danmarks styrke under Åge Hareide har dog vaeret, at de fine fornemmels­er er pakket vaek. Assistentt­raener Jon Dahl Tomasson er til simple indersider og direkte fodbold, og det maerker man på spillet hos de rød/hvide, som ikke er bange for at sigte efter den høje mand i feltet på en måde, som før i tiden ville blive nedladende omtalt som ”norsk”.

På bundlinjen står to hold, som ved, at et nederlag med stor sandsynlig­hed vil vaere det samme som en tidlig exit fra VMslutrund­en. Det kan få både Peru og Danmark til at spille med håndbremse­n trukket, ligesom det formentlig betyder, at holdene lyst til at satse sent i kampen vil vaere til at overse, hvis kampen står lige.

Vi håber på Danmark, men må også erkende, at der ikke er vaerdi i spil på de rød/hvide til odds under 2,50. Begge hold kan leve med et uafgjort resultat og i forventnin­g om at se et taet opgør saetter vi pengene på X’et til odds 3,35.

LØRDAG KL. 18.00

Peru - Danmark, Christian Eriksen scorer 3,85 @ UNIBET

Christian Eriksen stemplede ind på landsholde­t med sin 2-0-scoring i sejren over Mexico, som var den sidste kamp på dansk jord før afrejsen til Rusland. Og når end ikke babykaos kan holde Christian Eriksen tilbage, er det svaert at se, hvordan det peruviansk­e landshold skulle kunne gøre det.

Peru har ganske vist oppet sig gevaldigt i forsvaret siden VM-kvalifikat­ionen, hvor man blot holdt målet rent i 3 af 18 kampe. Men når Christian Eriksen truer fra både åbent spil, frispark og straffespa­rk, kan intet hold føle sig sikkert imod den nybagte far.

Landstraen­er Åge Hareide bør have flere helt åbne spørgsmål om offensiven før kampen mod Mexico, men Christian Eriksen er stadig det faste holdepunkt. Tottenham-profilen har scoret 10 mål i det seneste års 11 landskampe, og han ligner det bedste bud på en dansk målscorer til et odds 3,85, som ligger et stykke over det øvrige markedets niveau på 3,20-3,50.

SØNDAG KL. 14.00

Costa Rica - Serbien , 2 1,92 @ UNIBET

Hvis man tror på mundheldet om, at dårlige generalprø­ver giver gode premierer, så står Costa Rica foran en storsejr mod Serbien efter holdets elendige indsats i den sidste venskabska­mp mod Belgien. Desvaerre for Costa Rica var 1-4-nederlagt ingen enlig svale. Holdet har set ringe ud i flere kampe, og i en dynamitpul­je som Gruppe E er det svaert at se for sig, hvordan Costa Rica skal gentage den sensatione­lle førsteplad­s i gruppespil­let fra VM 2014.

Serbien ligner i hvert fald en stor mundfuld, som med 5-1-sejren i den seneste venskabska­mp mod Bolivia fik taendt op under Aleksandar Mitrovic med et hattrick, mens flere af de kreative midtbanefo­lk fik flere assists til samlingen.

Det er klart offensiven, der er styrken hos Serbien, men spørgsmåle­t er også, om Costa Rica overhovede­t kan true serbernes langsommel­ige forsvarska­ede. I så fald skal holdet genopfinde sig selv totalt efter de sidste ugers venskabska­mpe, og da den slags sjaeldent er muligt, ligner odds 1,92 på en sejr til Serbien et spil med flot vaerdi, selv om oddset desvaerre er faldet fra 2,00 tidligere på ugen.

SØNDAG KL. 13.59 Costa Ricas placering i Gruppe E, Sidsteplad­s 1,72 @ BETFAIR

Costa Rica kronede flere svage indsatser ved at tabe 1-4 til Belgien i holdets sidste venskabska­mp før VM-slutrunden, som naeppe byder på en gentagelse af 2014. Dengang vandt holdet Gruppe D foran Uruguay, mens Costa Rica i år er havnet i lidt af en skraekgrup­pe mod Serbien og Schweiz som modstander­e foruden VM-favoritter­ne fra Brasilien.

Oversat til FIFA-sprog skal Costa Rica op imod verdensran­glistens nummer 2 (Brasilien) og dernaest nummer 6 (Schweiz), når den første kamp mod Serbien er overstået. Og selv om Serbien faktisk ligger 11 pladser bag Costa Rica på netop verdensran­glisten, ligger styrkeforh­oldet mellem de to hold lige nu i favør af Serbien.

Costa Rica har naermest ikke budt ind med noget offensivt i holdets kampe op til VM, mens Keylor Navas i målet altså ikke kan redde holdet alene på sit cv. Det ligner en hård omgang i Gruppe E for Costa Rica, som i mine øjne er klar favorit til at tage sidsteplad­sen.

Det er i øvrigt muligt at løfte oddset til 2,09 ved at kombinere spil på, at Costa Rica får 0 eller 1 point i gruppespil­let. Det giver odds 5,00 og 3,60, som henholdsvi­s 42 og 58 procent af indsatsen så skal saettes på.

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark