Ekstra Bladet - Tipsbladet

DEN GAMLE BOSS SOM MODSTANDER

-

Som aktiv spillede Jon Dahl Tomasson to gange mod det australske landshold, og han scorede endda i en 3-1-sejr på Loftus Road i 2007. Men hans kendskab til holdet fra down under går først og fremmest over Holland.

For fra 2000 til 2002 var Australien­s landstraen­er Bert van Marwijk manager for Jon Dahl Tomasson i Feyenoord. Det var en af de mest succesfuld­e perioder i angriberen­s karriere, og den kulminered­e, da han i sin sidste kamp inden skiftet til AC Milan blev Man of the Match i UEFA Cup-finalen, hvor Rotterdam-klubben slog Dortmund.

”Det var en traener, som jeg havde meget støtte i, og som troede meget på mig. Jeg har vaeret meget glad for Bert, ingen tvivl om det. Specielt det sidste år. Da vi vandt UEFA Cuppen, havde jeg et lille slagsmål med Feyenoord. Jeg havde en retssag kørende mod dem, og han stod bag mig. Selv om klubben indimellem gerne ville have haft, at jeg ikke spillede, ville han stille med sin bedste ellever hver gang. En fantastisk mand, en behagelig mand,” siger Jon Dahl.

Van Marwijk har tidligere vaeret modstander for det danske landshold. I 2010 var han landstraen­er for Danmarks VM-modstander Holland, og Jon Dahl udtalte, at hellere ville have trukket Italien eller Tyskland. Den sommer gik hollaender­ne hele vejen til VM-finalen.

”Bert er reel. Realistisk. ”Hvad har jeg at arbejde med? Hvilket materiale har jeg?” Det handler om resultatet frem for alt. Han er dygtig til at laese modstander­ne, men det handler saerligt om at traeffe beslutning­er i forhold til egne kvaliteter. Jeg tror ikke, han kommer til at overraske mig meget.”

Og så er der endnu et bekendtska­b i traenertea­met, for da Van Marwijk i vinter blev ansat som australsk landstraen­er, tog han et familiemed­lem med sig.

”Assistente­n, hans svigersøn, kender jeg også. Mark van Bommel. Jeg har taget livet af ham mange gange,” griner Jon Dahl om den mangeårige modstander fra AEresdivis­ionen.

 ?? Foto: Ritzau Scanpix ??
Foto: Ritzau Scanpix

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark