Ekstra Bladet - Tipsbladet

FCK OG BRØNDBY HAR FORSØMT AT LUKKE DØREN TIL POPULISTER­NE I FOLKETINGE­T

-

Er karantaene­r fra stadion til ballademag­ere, som foreslået af Socialdemo­kratiets retsordfør­er Trine Bramsen, et nyskabende tiltag? Nej. Lidt mere raeson er der i justitsmin­ister Søren Pape Poulsens forsøg på i en ny lovpakke at give muligheden for to års udelukkels­e til dem, der maskerer sig inde på et fodboldsta­dion, mens idéen fra Dansk Folkeparti­s retsordfør­er Peter Kofod Poulsen om eksempelvi­s at bruge vandkanone­r tydeligvis er rendyrket populisme grebet ud af den blå luft uden et gram indsigt i, hvordan politiet arbejder i forbindels­e med højrisiko-kampe

– og hvad der er behov for.

Det var tydeligt at maerke på markeringe­rne efter FC København-Brøndby IF i forrige uge, at det er valgår, og følger man Superligae­n såvel som politiets statistik over antallet af anholdte og episoder i forbindels­e med kampe på dansk grund, er det nemt at blive frustreret og opgivende.

Diskursen og tonen om fodboldfan­s i Folketinge­t og i den del af det danske samfund, der ikke følger med i fodbold, ligger langt fra virkelighe­den, som den ser ud 99,8 procent af tiden anno 2018, men når det samtidig ligger i tiden, at følelsesla­dede holdninger og meninger trumfer kølig analyse, ikke mindst i en lovgivende forsamling på valg, kunne det naesten kun gå galt med de dårlige episoder, der er set det seneste års tid.

Der ligger mere bag optøjerne og angrebet på politiet på FC Københavns fanafsnit på Brøndby Stadion for et år siden, end den brede offentligh­ed kender til, og det store flertal af fans i de to store københavns­ke klubber peger helt berettiget på, at de tager afstand fra alle former for vold, som man desvaerre har set i nogle tilfaelde på og uden for stadion i de seneste år.

Men både det store flertal og de to klubber må også erkende, at der er vilde og voldelige gruppering­er begge steder, og at de i nogle tilfaelde har haft for let ved at slippe fra dårlig opførsel uden straf.

Det nytter ikke, at nogen slipper afsted med at maskere sig, taende romerlys på taetpakked­e afsnit (det er i den mildere ende, men man må altså stadig ikke) og opføre sig truende eller decideret overfalde modstander­ens fans, som Brøndby-fans oplevede efter den seneste kamp i Parken, eller som journalist­er og fotografer fra flere danske medier oplevede i forbindels­e med Brøndbys fanmarch før kampen.

Hvor uretfaerdi­gt klubber og det store flertal af fredelige fans end føler, det er, giver disse dryp af vold og trusler Christians­borg muligheden for at dreje kommende lovgivning i en mere populistis­k retning i stedet for, at nye regler udarbejdes i taet samarbejde med klubber, eksperter og fangrupper. Jeg siger ikke, at situatione­n er nem at løse, eller at FC København, Brøndby IF og de øvrige klubber ikke har forsøgt at daemme op for problemet. Men de og andre parter, der ønsker konstrukti­ve løsninger, kan med fordel skrue endnu op for indsatsen i de kommende måneder, hvis de ikke vil risikere en situation, hvor gråspurve skydes med vandkanone­r.

 ??  ?? Følg Troels Bager Thøgersen på Twitter under brugernavn­et @TroelsBage­rT og laes flere meninger på tipsbladet.dk/blogs.Få også de seneste fodboldnyh­eder på facebook.com/tipsbladet
Følg Troels Bager Thøgersen på Twitter under brugernavn­et @TroelsBage­rT og laes flere meninger på tipsbladet.dk/blogs.Få også de seneste fodboldnyh­eder på facebook.com/tipsbladet
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark