Ekstra Bladet - Tipsbladet

FODBOLDANA­LYTIKERE SKAL FORTAELLE OM VIRKELIGHE­DEN – OGSÅ NÅR DEN GØR ONDT PÅ FANSENE

- Chefredakt­ør, Troels Bager Thøgersen

Isidste weekend var Jan Mølby aetsende i sin kritik af Manchester Uniteds spil og ikke mindst af José Mourinho, og da Brøndby IF leverede en skuffende indsats i hjemmebane-nederlaget til Brøndby IF, blev der på tv talt om krise. Det var ikke lige populaert blandt alle fans af de to klubber, hvilket man blandt andet kunne laese efterfølge­nde på sociale medier.

Det er tidligt på saesonen, og tingene kan sagtens nå at rette sig begge steder, omend Brøndby-traener Alexander Zornigers skarpe kritik af spillere og adskillige aspekter af arbejdet i Brøndby IF var bemaerkels esvaerdig og ledte tankerne i retning af mere end blot skuffelse over en enkelt sløj kamp, hvor man i øvrigt snildt kunne have vundet med en større portion held.

Som fan har man naturligvi­s al ret i verden til at vaere uenig i daekningen og gøre opmaerksom på dette. Jeg vil i dette tilfaelde så også påpege, at det er uafhaengig­e mediers pligt at saette fingeren, hvor det gør ondt, i dette tilfaelde med det, jeg opfatter som faglig og velargumen­teret kritik af vigtige elementer i de to holds spil, der slet ikke fungerede, og som lå ud over den store indflydels­e, vi somme tider glemmer i høj grad afgør fodboldkam­pe.

Det er efter mine begreber ikke kommentato­rer og analytiker­es job at fordele positive og negative vurderinge­r ligeligt – så fjerner vi os i hvert fald fra journalist­ik. Det er journali stikkens forbandede pligt at beskrive virkelighe­den så objektivt som muligt, og det gør man efter min mening ved at tale direkte og tydeligt om problemern­e, også når det gør nas på klubhjerte­rne derude.

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark