Ekstra Bladet - Tipsbladet

28,6 Ugens tal

-

Det har vaeret en ganske miserabel sommer for Manchester Unitedmålm­and David De Gea. Ikke nok med at tanken om engang at stå på mål i hjemlandet­s Real Madrid ganske givet blev skudt endegyldig­t ned med Thibaut Courtois’ skifte fra Stamford Bridge til Santiago Bernabeu på en seks-årig kontrakt, rent målmandsma­essigt har det også vaeret sløjt.

De store drømme før VM blev i hvert fald skudt i saenk på de russiske baner, hvor Spanien røg ud efter straffespa­rk i 1/8-finalen mod vaerterne, og hvor stjernemål­manden ikke snuppede et eneste af de fire forsøg fra pletten. Så det tilbagevae­rende billede af De Geas slutrunde blev det skud fra Cristiano Ronaldo, der røg gennem hans handsker i 3-3 åbningskam­pen mod Portugal.

Og det er ikke blevet meget bedre hjemme i Manchester, der åbnede halvsløjt rent spillemaes­sigt med en 2-1 sejr over Leicester, før weekenden bød på et beskaemmen­de 2-3 nederlag i Brighton, hvor hjemmehold­et scorede på alle deres forsøg inden for målrammen. Det betyder, at De Gea fra VM og frem kun har reddet fire af de 14 skud, der har vaeret på hans mål, og selv om tre af skuddene har vaeret straffespa­rk, giver det altså stadig kun en redningspr­ocent på skuffende 28,6 procent. - Det så også skidt ud for det danske landshold, der efter den flotte indsats ved VM i Frankrig havde måttet sig farvel til brødrene Laudrup, hvilket var tydeligt at se i den tabte venskabska­mp i Tjekkiet. Faktisk endte det danske hold med ”angrebsmae­ssigt knap at eksistere,” som Per Høyer Hansen noterede det efter 0-1 nederlaget, hvori to spillere havde fået deres første landskamp. ”Fik en meget blandet debut som central midtbanema­nd og startede med at nedlaegge Poborsky med en tackling bagfra. Derefter begik han et par graverende pasningsfe­jl, og Schmeichel brød sig ikke om en af hans tilbagelae­gninger,” skrev Høyer om den 22-årige HSV-spiller Thomas Gravesen, der dog ”blev bedre hen ad vejen og fik sat tempo på kampen med sine kvikke og direkte flade aflevering­er.” Den anden debutant var i øvrigt indskifted­e Niclas Jensen.

- Der blev sat saesonreko­rd på tilskuerpl­adserne – og det endda i den naestbedst­e raekke – da oprykkerne fra B 1909 tog imod nedrykkern­e fra OB på Odense Stadion, hvor hele 14.728 tilskuere kunne se ”gaesterne” vinde med 1-0 på et sent frisparksm­ål af Steen Nedergaard. Kampen gav dog ni’erne en indtaegt på 600.000 kroner, så gaelden på 300.000 kroner var nu vaek, og dermed var klassekamp­en mellem De Røde og De Borgerlige også endt som en kassekamp for arbejderkl­ubben.

- Den hollandske saeson stod for døren, og det så svaert ud for cheftraene­r Morten Olsens Ajax, som havde tilbragt sommeren i magtkamp med tvillinger­ne De Boer, der ville til Barcelona på trods af deres kontrakter med Ajax. Sagen havde vaeret omkring både det hollandske fodboldfor­bund og FIFA uden at blive endeligt afklaret, for De Boer-brødrene traenede stadig for sig selv i protest. Til gengaeld var Jon Dahl Tomasson glad for at have forladt Newcastle og vaere tilbage i Holland. ”Jeg følte mig straks hjemme, da jeg kom til Feyenoord,” sagde den danske angriber.

 ??  ??
 ??  ?? David De Gea under kampen i Brighton Foto: Andrew Couldridge/Ritzau Scanpix
David De Gea under kampen i Brighton Foto: Andrew Couldridge/Ritzau Scanpix
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark