Ekstra Bladet - Tipsbladet

”Det at vinde er ikke nok for mig”

KASPER HULMAND – FC NORDSJAELL­AND

-

Kan du saette et par ord på Horsens og deres spillestil?

”Jeg vil starte med at sige, at jeg har kaempe respekt for det arbejde, Bo har lavet i Horsens. At man i sidste saeson kunne sikre en top seks-plads og gøre livet surt for stort set alle hold i ligaen – bare spørg ude i Brøndby – det tilskriver jeg måden, Bo har gjort det på. Samtidig har han fundet en niche, så de kan vaere konkurrenc­edygtige. Man snakker om, at de er begyndt at spille mere sidste år. Det er i hvert fald ikke rigtigt, hvis man kigger på statistikk­erne. De har haft et godt defensivt fundament, og så har de en usandsynli­g kvalitet på dødbolde. At det så er langt vaek fra den måde, jeg ser fodbold på, har ikke noget at gøre med den respekt, jeg har for andre spillestil­e.”

”Ethvert stop i spillet – fra målspark, til frispark på egen halvdel til indkast på egen halvdel – bliver en dødbold, der skal saettes op, og det skal gerne resultere i en ny dødbold. Problemet er, at man ikke kan traekke offside på indkast. Det vil sige, at når de får et indkast på midterlinj­en, kan Mikkel Qvist kaste den 40 meter, så den ender i feltet, og vi kan ikke traekke offside. Samtidig – og jeg ved, det irriterer Bo, når jeg siger det – giver man lov til, at det tager så lang tid, hvilket man ikke tillader i andre lande. Det er svaert at komme ud af det greb. Det er super taenkt, det er pisseeffek­tivt, og det er svaert at spille imod.”

Hvordan ligger Horsens til jer?

”Da de havde Simon Okosun og ”Buba” [Bubacarr Sanneh] – puh... Det var så sindssygt at se vores hold gå på banen sammen med dem. Jeg synes, at det i denne saeson er en smule anderledes, men de har stadig rigeligt, der kan heade. Selv i Parken mod FCK, som normalt er dygtige på de her ting, scorer de på et langt indkast. Når Horsens er bedst, er de nogle af de bedste i Europa. De har masser af teknisk gode spillere, så jeg prøver ikke at forsimple dem 100 procent, for der er masser af andre gode ting i holdet. Men det er de styrker, de har, som er usaedvanli­gt gode, og som de spiller på 100 procent. Det kan jeg godt forstå, for gjorde de ikke det, fik de ikke de point, de gør.”

Hvad var hemmelighe­den i den kamp, hvor I vandt 6-0?

”Hemmelighe­den var nok, at de satte sig mellem to stole. De ville gerne saette pres på os, men så kom bagkaeden ikke helt med, og så blev der skabt noget rum, som vi kunne udnytte. I andre kampe har de enten stået helt tilbage eller forsøgt at gøre det til et mand/mand-spil. Jeg tror ikke, Bo saetter sig mellem to stole igen. I vores clearinger skal vi holde bolden inden for linjerne. Det er indlysende, at det handler om at komme op og spille vaek fra vores eget mål så meget som muligt, så der kommer faerre af standardsi­tuationer. Men man kan ikke undgå, at de kommer, når de laegger det op, som de gør, og får tilladelse til det af dommerne.”

Hvad er laeren fra de seks kampe, I har spillet mod hinanden?

”Vi har prøvet at kigge godt på standardsi­tuationern­e. Hvordan kan vi bruge målmanden bedre? Hvor langt kommer boldene ind? Og hvordan kommer vi rundt om de offensive blocks? I Danmark er de tilladte, og det er de ikke ret mange andre steder i Europa. Som offensiv spiller kan man egentlig blocke spillere uden at vaere taet på bolden. Mange hold bruger det, så vi kigger på, hvordan vi kan komme rundt om det.”

Er der noget, I som hold kan laere af Horsens?

”Jeg har ikke noget imod lange indkast, men jeg vil aldrig bruge den tid på det. Jeg bryder mig ikke om afbrydelse­rne. Det stritter i mig. Men vi kan laere de meget indøvede ting omkring dødbolde. Det betyder mere, end jeg synes er rart, men jeg er nødt til at tage det alvorligt. Det gør vi også, men vi får ikke vores spillere til at vokse 10 centimeter.”

”For mange år siden stødte jeg ind i Bo, og vi stod og snakkede. Så sagde han: ”Men Kasper, for helvede. Det handler jo ikke om fodbold. Det handler ikke om taktik og positioner og vinkler. Det handler om kaerlighed.” Jeg synes, Bo er en fed person, og selv om vi kan vaere død-uenige og ekstremt forskellig­e, er det fedt at have en leder, som er så autentisk, som han er. ”

Når du skal saette dit hold søndag, kommer du så til at kigge på deres hold i forhold til hvilke spillere, du skal vaelge?

”Det tror jeg ikke, jeg gør på søndag, men det har vi gjort. Vi har for eksempel valgt at spille med [Victor] Nelsson som 6’er i kampe, hvor vi vidste, at banen var dårlig derovre. Han skulle gå på alle bolde, samtidig med at vi havde to stoppere. Men jeg tror på, at hvis jeg går for meget på kompromis og vaelger ud fra deres styrker, så minimerer det vores egne muligheder for at spille så rent, som vi kan.”

Kan du lide at se Horsens spille?

”Jeg ser så meget fodbold, at jeg sjaeldent saetter mig ned, medmindre det har et fagligt formål. Jeg er totalt miljøskade­t, så hvis jeg sad på stadion og så en VM-finale, ville jeg ikke føle, det var en fed oplevelse. Desvaerre. Men at se City som i weekenden beruser mig. Det gør mig lykkelig at se den type fodbold, og det giver mig følelsen af, at det er derfor, jeg er i spillet. Det at vinde er ikke nok for mig. Hvis det hele skal gå op i en højere enhed, er det også fornemmels­en af, at vi spiller et spil, som giver glaede og begejstrin­g. Den fornemmels­e vil jeg gerne have, at spillerne udtrykker på det hold, jeg har med at gøre. Hvis ikke, synes jeg, der er meget andet, jeg kan bruge min tid på. Jeg bliver taendt af et spil, der er enormt ambitiøst, hurtigt og fleksibelt.”

Hvad synes du som traener om den kamp, I skal spille søndag, hvor to stilarter mødes? ”Jeg synes, det er en af de sjove ting ved ligaen lige nu. Der er mange rene og forskellig­e spillestil­e. Det er rart efter en periode, hvor det ikke har vaeret så nuanceret. Der er mange godt traenede hold i ligaen, og Horsens er et af dem. Det er sjovt at spille imod forskellig­e spillestil­e. Taenk, hvis alle spillede på samme måde – det ville vaere dødssygt. Vi glaeder os helt vildt til at krydse klinger med dem, se om vi kan få trampolins­koene på og stå imod og så samtidig prøve at få gang i bolden.”

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark