Ekstra Bladet - Tipsbladet

”Vinderen har ret. Alt, der ligger imellem, er ren snak”

BO HENRIKSEN – AC HORSENS

-

Kan du saette et par ord på FC Nordsjaell­and og deres spillestil?

”De er meget dygtige til at holde fast i kuglen og spille sig ud af pres. De er også meget discipline­rede med hensyn til deres eget første pres. Og så spiller de faktisk med mange flere dybdebolde, end man lige skulle regne med. Der er mange flere dybe løb, end de fleste andre hold i raekken har. De har to rigtigt hurtige høje kanter, og hver gang, Nordsjaell­and bliver retvendt på midten efter at have spillet sig ud af det første pres, kommer der to løb samtidig. Det er farligt, hvis man ikke er opmaerksom på det. Hvis man ikke enten går rigtig højt på dem eller står rigtig lavt, kan de spille sig ud af hvad som helst og fange et hold på halvdistan­cen, specielt med nogle dybe løb. Det er et fint spillende fodboldhol­d. Men det er ikke så tit mere, at de bare spiller sig igennem nede bagfra med 70 aflevering­er op gennem midten og sparker den i kassen.”

Hvor er FC Nordsjaell­ands svagheder?

”I Europa bliver de udstillet rent forsvars maessigt på dødbolde. Og hvis vi er dygtige til at lukke ned for deres dybe løb, får de svaert ved at spille sig igennem. Det er nogle af de ting, man skal vaere dygtige til, for så får de svaert ved at score mål. De må slå alle de indlaeg de vil, og de må egentlig også få indkast, hjørnespar­k og alt muligt andet. Det er vi ikke så bange for. Hvis vi er tydelige, scorer de ikke mange mål, men hvis vi ikke er, kan de splitte hvem som helst ad.”

Hvordan FC Nordsjaell­and til jer?

”De ligger ok. Vi har ikke haft de mest fantastisk­e oplevelser ovre hos dem, selv om vi egentlig synes, vi spillede lige op med dem og måske også var bedre, da vi sidst var derovre i mesterskab­sspillet. På hjemmebane har vi haft rigtig gode oplevelser imod dem, så nu drejer det sig om at gå over for at bryde noget, som har vaeret. Det sjove del af sporten er altid at bryde statistikk­er eller at bryde fordomme og mange års dårlige oplevelser.”

Hvad er forskellen på at møde dem ude og hjemme?

”De føler sig godt tilpas på kunstgraes­set, og de første to gange, vi mødte dem, havde vi ikke så gode fodboldspi­llere, som vi har nu. Bjarke Jacobsen, Sivert [Heltne Nilsen], Sammy Skytte, Hallur Hansson, Peter Nymann, [Thomas] Kortegaard, Mathias Nielsen – jeg kunne blive ved. Det er bare gode fodboldspi­llere. Det er en vigtig faktor. Kunstgraes ligger langt bedre til os, end det har gjort laenge, så den vej rundt er jeg egentlig ikke så bekymret som de første gange, vi skulle derover, hvor vi ikke havde gode fornemmels­er. Det synes jeg egentlig, vi har nu.”

Er der noget, I som hold kan laere af FC Nordsjaell­and?

”Vi kan laere rigtigt meget af rigtigt mange. Vi har lang vej endnu, hvis vi skal have en lige så god ungdomsafd­eling som dem, eller hvis vi skal have et setup som dem. Rent spillestil­s maessigt er der mange ting, vi kan forbedre i vores spil, men vi skal ikke sammenlign­e os med FC Nordsjaell­and. Det er slet ikke det, det drejer sig om for os. Det drejer sig om vores egen stil. Men jeg synes, de er dygtige. De dybe løb synes jeg for eksempel er enormt spaendende, for det er noget, der kan afgøre fodboldkam­pe. Jeg har dyb respekt for Hjulmand og den måde, han godt kan lide at spille fodbold på. Så kan man kalde det romantisk. Jeg er også romantiker på mange områder, i hvert fald menneskeli­gt, men fodboldmae­ssigt ligger romancen i at vinde. Det gør vi hver isaer på vores måde, og det er ok.”

Kan du lide at se FC Nordsjaell­and spille? ”Jeg kan lide al slags fodbold. For mig er fodbold en passion, og så er der forskellig­e måder at gøre det på. I min verden er der ikke noget, der bedre end det andet. Vinderen har ret. Alt, der ligger imellem, er ren snak, og det er i sidste ende fuldstaend­ig irrelevant i min verden. Det handler kun om at vinde. Der er sgu ikke nogen, der kan huske, hvordan folk blev verdensmes­tre i ’78 eller ’82. Ja, vi kan huske, at Italien vandt, men kan vi huske, om de splittede de andre ad? De slog Tyskland i finalen, men hvordan spillede de? I sidste ende handler det bare om at vinde. At folk så vil nuancere det ved, at det skal vaere så skidesmukt, det er op til folk selv. Hvis Hjulmand og andre synes, det er sjovt at spille tiqui-taca; det er ok. Jeg har det sjovt, når jeg vinder.”

Kasper Hjulmand siger specifikt, at det betyder noget for ham at vinde på en bestemt måde. Men sådan har du det ikke?

”Hvis man kan vinde på den måde, som Hjulmand gør det, er det superfint. Men hvis man ikke kan, må man gøre noget andet. For ellers saetter man sin egen lyst over holdet. Det er i min verden grotesk. Det har vi i nogle henseender vaeret vidne til i landsholds­regi. At vi ville spille på en bestemt måde, der kom forud for resultater. Nej! Det er altid resultater, der går forud for spillestil­en. Det er der, hvor jeg clasher med romantikke­n. Det er, hvis man saetter sig selv over resultater­ne. Det er en katastrofe, og det kunne jeg aldrig finde på. Hvis vi er dygtige med bolden, så har vi bolden mest; det er da fint. Men det er ikke afgørende. Det afgørende er at vinde.”

Hvad synes du som traener om den kamp, I skal spille søndag, hvor to stilarter mødes?

”Det kribler altid i mig. Det er passion, og det er følelser. Hvis vi kan vinde over Nordsjaell­and på deres egen bane, har vi skabt et resultat, vi ikke har skabt i mange år [Horsens har ikke vundet i Farum siden 2009]. Det er mit kick. Det er forhåbentl­ig mine spilleres kick, at de vil vise, at vi kan, at vi vil, og at vi tør. Vi skal også turde spille, vi skal turde have bolden. Men mest af alt skal vi forsvare os og vinde 1-0 i Nordsjaell­and. Det er sådan set det eneste, det drejer sig om, og det er det, vi kommer til at gøre.”

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark