Ekstra Bladet - Tipsbladet

ØDEGAARD PÅ NYT UDLÅN FRA REAL MADRID

- TEKST: THOMAS PYNDT

For fire år siden var norske Martin Ødegaard en sensation, der frit kunne vaelge sin fremtid blandt Europas største klubber, efter at han havde debuteret som kun 15-årig i den norske Tippeliga og hurtigt foldede sig ud som en profil for David Nielsens Strømsgods­et. Så i december 2014 var han på besøg og traeningso­phold i Liverpool, Bayern München, Manchester City, Manchester United og Arsenal, før han efter nytår besluttede sig for en fremtid i Real Madrid.

Planen var, at han skulle spille for andetholde­t Castilla og traene med førstehold­et samtidig, men selv om han blev den yngste spiller i Real Madrids historie, da han i en alder af 16 år og 157 dage fik en halv time i 14/15-saesonens sidste kamp, der blev vundet med 7-3 over Leganes, fungerede det ikke optimalt. Godt nok blev han fast mand på andetholde­t, men vejen til fastere spilletid blandt de bedste virkede meget lang, så i januar 2017 tog han på halvandet års lån i Heerenveen.

Sidste år blev han fast mand på holdet og fik 24 kampe med to mål og en assist til følge, omend saesonen også blev delvist ødelagt af et par fodskader, og nu har han så valgt at fortsaette med et nyt udlån i Holland, nemlig hos Vitesse Arnhem der sluttede et par pladser over Heerenveen og også kvalificer­ede sig til de indledende kampe i Europa League, hvor man dog røg ud til Basel i sidste runde.

”Jeg har vaeret i hollandsk fodbold i halvandet år og har fået et godt indtryk af Vittese som et offensivt hold. Jeg tror, at deres spillestil passer mig godt. Vitesse har også vist, at de ikke er bange for at give unge spillere chancen. Derfor er jeg glad for den mulighed, som Vitesse giver mig,” sagde Ødegaard til den hollandske klubs hjemmeside.

Norske VG kan også via spillerens agent Bjørn Tore Kvarme fortaelle, at Real Madrid fortsat ser muligheder i den unge nordmand og er meget tilfreds med valget af Vitesse som den naeste arbejdsgiv­er, da de vil bruge Ødegaard som offensiv playmaker, mens han i Heerenveen mere spillede kant.

”Martin spillede ofte wing i Heerenveen. Vi ser ham som en nummer 10, kreativ og god med bolden. I Vitesse ønsker vi at spille offensivt og styre kampene. Vi tror, at hans kvaliteter vil passe perfekt til vores spillestil,” skrev Vitesses sportschef Marc van Hintum således i en mail til den norske avis.

Med i handlen med en varm anbefaling af klubben var også den norske landsholds­legende Tore Andre Flo, der arbejder med at følge Chelseas mange udlånte spillere for London-klubben, og som har haft et taet samarbejde med Vitesse gennem årene. Således var 19-årige Mason Mount i klubben sidste saeson med stor succes, for han scorede 14 mål i 39 kampe og blev kåret til Årets Spiller i Vitesse, og det er hans rolle, som Ødegaard nu er udset til at overtage.

Cheftraene­r i Arnhem-klubben er i øvrigt den tidligere russiske landstraen­er og Hullmanage­r, Roman Abramovitj-vennen Leonid Slutskij, mens Martin Ødegaard også får dansk selskab i forsvarere­n Rasmus Thelander, der netop er kommet til fra FC Zürich. Og så må fremtiden vise om den kommende saeson blive det store gennembrud for det enestående norske talent, der fylder 20 år til december.

 ??  ?? Martin Ødegaard efter sin første traening med Vitesse Arnhem. Foto: Ritzau Scanpix
Martin Ødegaard efter sin første traening med Vitesse Arnhem. Foto: Ritzau Scanpix

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark