Ekstra Bladet - Tipsbladet

EFTER AT HAVE BRUGT 7,5 MILLIARDER KRONER SIDEN FERGUSON HAR MANCHESTER UNITED BRUG FOR EN SPORTSDIRE­KTØR

-

Paul Pogba og Romelu Lukaku er under de rette omstaendig­heder spillere, der kan vaere baerende kraefter og vinde en Champions League-finale for deres hold.

Nemanja Matic er en af verdens bedste til det, han gør, og en stor del af forklaring­en på, at Chelsea kollapsede i 2017/18-saesonen efter salget af serberen til United.

I Sjakhtar Donetsk lignede også Fred en spiller, der med de rigtige folk omkring sig kan vaere fast mand for snart sagt alle hold i verden. Og så er der Henrykh Mkhitaryan, Victor Lindelöf, Eric Bailly, Alexis Sanchez og den nye mand Diego Dalot, det er svaert at se meningen med i Manchester United, isaer i bakspejlet, hvor de 500 millioner kroner brugt på Bailly og Lindelöf – og her taler vi altså før signon-fees og enorme lønninger – ser stort set ubrugelige ud, i hvert fald hvis man som Manchester United skal gå efter mesterskab­et og efter mindst en Champions League-semifinale hvert år.

De ovenståend­e spillere er købt i de fem transfervi­nduer, hvor José Mourinho har vaeret manager, har kostet tre milliarder kroner og fordeler sig jaevnt i rimelige succeser, middelvare og forbiere.

I alt har Manchester United ifølge vores beregninge­r lagt 7,5 milliarder kroner ud for nye spillere, siden Alex Ferguson stoppede i 2013 – og det er igen et beløb uden signonfees og lønninger, som løber op i betydeligt mere end 7,5 milliarder kroner i perioden.

Det er ikke nogen let opgave at opfylde de store ambitioner i klubben – talentudvi­klingen i Manchester United er ikke så god som sit rygte med Marcus Rashford og Jesse Lingard som undtagelse­r, hvilket øger presset for at hente flere spillere til udefra.

Men i disse uger, hvor manager José Mourinhos evne til at løfte holdet og langtidsho­ldbarhed i Manchester med rette er til kritisk eftersyn, ville jeg, hvis jeg sad i direktør Ed Woodward og de amerikansk­e ejeres stole, spejde til den blå del af Manchester og til Liverpool, hvor Txiki Begiristai­n og Michael Edwards har gjort det flot som sportsdire­ktører og samlingspu­nkter for deres klubbers rekrutteri­ng i samme periode, hvor Manchester United har fejlet med José Mourinho som manager.

Ed Woodward, der har haft opgaven med at koordinere indkøb sammen med skiftende managere, skal koncentrer­e sig om det kommerciel­le arbejde, hvor Manchester United vel fortsat er verdens mest succesrige klub, og så højst have et ord at sige i forhold til det overordned­e budget og ikke mindst fastholdel­sen af en sportslig strategi, noget Manchester United naermest ikke har haft siden Fergusons exit.

José Mourinho vil helt sikkert ikke vaere med til at have en sportsdire­ktør, der har det sidste ord på transferma­rkedet. Men som det går på banen i øjeblikket, er man måske alligevel snart ved vejs ende med portugiser­en, og så er det oplagt at tage den sportslige strategi, rekrutteri­ng og organisati­onsdiagram op til fornyet overvejels­e.

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark