Ekstra Bladet - Tipsbladet

Før lørdagen Brabrand IF-Kolding IF FRA SKRAMMEL-FODBOLD TIL SUCCES

-

Der er udsigt til et interessan­t topopgør i 2.divisions vestpulje, når Brabrand tager imod Kolding IF lørdag eftermidda­g i det vestlige Aarhus. Og for Brabrand-traener Tom Søjberg er det ikke bare et møde mellem nummer ét og nummer to i landets tredjebeds­te raekke. Det er også en gentagelse af en sommerkamp, som ifølge ham kickstarte­de begge klubbers saeson.

”Vi spillede mod Kolding i den sidste testkamp i sommer inden saesonen begyndte. Vi havde mistet syv stamspille­re fra vores hold, og Kolding havde spillet fantastisk i opstarten, mens vi spillede skrammel-fodbold, hvor vi slet ikke kunne få det til at haenge sammen,” fortaeller Tom Søjberg med tanke på en varm sommerdag i slutningen i juli, hvor Brabrand endte med at vinde 4-1.

”Vi spillede en fantastisk fodboldkam­p på et laekkert Kolding Stadion, der havde en saftig og flot graesplaen­e, mens resten af Danmark var en gul savanne,” husker Tom Søjberg, der ser traeningsk­ampen som en vigtig prolog for den fine saesonstar­t, som begge ubesejrede klubber siden har haft.

”Kolding endte med at vaere sure på alt og alle og sig selv – selv vandflaske­rne var de sure på. Men som jeg sagde til deres traener efter kampen, så er en traeningsk­amp jo ligegyldig, hvis bare man vinder den første kamp i turneringe­n. Siden da har Kolding hanket op i kuglerne og er kommet af sted, mens vi har brugt sommerkamp­en til at fokusere på vores vaerdier og bygge videre. Den kamp fik begge klubber sporet ind på saesonen, så begge klubber kom back to basics,” siger Tom Søjberg.

Brabrand er nedrykker fra 1. division, og sommeren bød på uro i Aarhus-klubben, der mistede en raekke nøglespill­ere og desuden måtte stoppe al kontraktfo­dbold i klubben.

”Der var syv spillere fra vores startellev­er, der forlod klubben. Flere af de andre på holdet var lidt tøvende, og nogle kom senere hjem fra ferie end aftalt. De resterende blev der også trukket i fra udlandet og andre danske klubber. Alle taenkte: ’Hvad er det her for noget?’ Vi havde nogle traeningsk­ampe, der var noget skrammel, og derfor var det, at jeg tog en snak med nogle af de tilbagevae­rende stamspille­re og bad dem give fuld gas og vaere foregangsm­aend på det nye hold. Det betød noget,” siger Tom Søjberg, der glaeder sig over holdets fine start på saesonen, der har budt på 14 point i seks kampe.

”Vores nøglevaerd­ier er at dyrke sammenhold­et, arbejde hårdt for hinanden og turde at spille fodbold. Og så handler det om at spille, som vi har aftalt, og gøre alt for hinanden ud fra det. Så skal tingene nok komme. Jeg kan kun rose mine spillere for, at vi kan hive nogle point hjem på de dage, hvor det ikke kører. Der er rigtig mange, der snakker om proces uden at lave point. Vi gør det lidt modsat, for vi leder stadig efter vores relationer og det faste udtryk, men det er spaendende, at vi får en del point undervejs, og derfor er stemningen også i top,” siger han.

Målet er at vende tilbage til landets naestbedst­e raekke, men i første omgang venter altså en gentagelse af sommerkamp­en mod Kolding på lørdag. Brabrand ligger nummer ét med 14 point for seks kampe, weekendens modstander­e har to faerre.

”Vi spiller ofte taette kampe mod Kolding, og det ender altid med, at Kolding er lidt bedre med bolden, mens vi er gode til at få nogle marginaler med os. Vi har haft nogle heftige opgør på Kolding Stadion, hvor vi er blevet kørt rundt på røv og albuer og alligevel har fået en uafgjort med. Det er sket en del gange, og jeg ved også godt, at Kolding ikke er super glade for at møde Brabrand, fordi vi kan vaere irriterend­e heldige. Vi har en evne til at stå imod i de hårde tider og lave noget, når vi får chancen. Sådan tror jeg også, at det bliver igen,” siger Tom Søjberg.

 ??  ?? Tom Søjberg. Foto: Ole Nielsen/Ritzau Scanpix
Tom Søjberg. Foto: Ole Nielsen/Ritzau Scanpix

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark