Ekstra Bladet - Tipsbladet

MATHIAS ROSS JENSEN EN MENTALT ROBUST GUT FRA HASSERIS

-

Det blev bemaerket af både publikum og journalist­er, da AaB’s forsvarssp­iler med nummer 24 på ryggen slog sig på brystet og skreg sin begejstrin­g ud efter en vigtig tackling i søndagens kamp mod Randers.

Den 17-årige aalborgens­er Mathias Ross Jensen var blevet skiftet ind for en skadet Jakob Blåbjerg midtvejs i første halvleg, da AaB var bagud med 1-2, og han leverede en glimrende praestatio­n i kampen, der endte 2-2 og altså uden flere mål imod, mens debutanten var på banen.

Det var midtstoppe­rens første kamp i Superligae­n, og Mathias Ross Jensen har dermed nået et foreløbigt højdepunkt i sit unge fodboldliv, der har budt på en snørklet vej til toppen.

Alligevel er hans tidligere U/17-traener David Olsen ikke overrasket over at se Mathias Ross Jensen i Superligae­n allerede nu, selvom den unge spiller kun lige er blevet U/19-spiller.

”I den perfekte verden havde jeg en forventnin­g om, at han blev Superliga-spiller før han blev seniorspil­ler. Allerede i U/17ligaen var han ekstremt afklaret og moden i sit spil. Han lignede en stopper, der var klar til at springe det ene U/19-år over,” fortaeller David Olsen til Tipsbladet.

Mathias Ross Jensen stammer fra Aalborg-bydelen Hasseris og kom til AaB som 13-årig fra Aalborg KFUM. Men selvom han nu er i Superligae­n, er det først i løbet af det seneste års tid, at han har markeret sig som en spiller, man satsede på i AaB.

”I hans første U/17-år så man ikke til hans side. Han spillede langt de fleste kampe på andetholde­t, og han havde nogle små indhop på førstehold­et, hvor han blev smidt ind som angriber, hvis der skulle jagtes et mål til sidst. Han gik fuldstaend­ig under radaren i vores klub, og det var først sidste år, at folk i klubben blev klar over, hvem Mathias Ross var,” siger David Olsen.

”Det handlede om måden, man så forsvarssp­illere i AaB på, og hvad de skulle kunne. Der stod Mathias Ross ikke forrest i køen, når det handlede om de situatione­r, hvor vi selv havde bolden. Omvendt var han ubetinget vores bedste forsvarssp­iller, når det handlede om at forsvare,” tilføjer han.

Sidste sommer begyndte udviklinge­n imidlertid at tage fart for Mathias Ross Jensen.

”Da han kom til at spille som andetårs U/17-spiller, gik han fra at vaere fuldstaend­ig ukendt i Danmark til at få landsholds­debut, hvorefter han gik fra at vaere periferisp­iller i DBU-regi til at vaere anfører i den sidste kampe ved U/17-EM. Hans sidste U/17-år har vaeret et år i overhaling­sbanen. Det er virkelig gået staerkt,” siger David Olsen om Mathias Ross Jensen, der i juni blev kåret til Årets U/17-spiller i AaB.

Ifølge David Olsen skyldes Mathias Ross Jensens gennembrud i høj grad hans mentalitet.

”Mathias Ross har sgu aldrig vaeret det åbenlyse fodboldtal­ent. Han har ikke fået noget foraeret i form af god timing eller god teknik. Han har noget seriøsitet, noget målretteth­ed og noget vinderkult­ur, der er fuldstaend­ig vanvittigt. Med det har han bare bygget på. Han er en god forsvarssp­iller, og så har han udviklet det taktiske og det tekniske niveau. Men det er helt sikkert hans mentale faerdighed­er, der har gjort, at han er nået hertil,” siger David Olsen.

Og så er vi tilbage ved jubelscene­n efter tacklingen mod Randers i søndags, for det var ikke noget usaedvanli­gt syn for David Olsen og de andre, der kender Mathias Ross.

”Han har en vinderment­alitet, jeg ikke har set før. Da han i kampen mod Randers lavede den clearing og begyndte at juble, talte kommentato­ren i tv om, at han jublede ud til fansene, men sådan var det faktisk ikke. For hver gang han har lavet en god defensiv aktion i alle kampe for U/19 og U/17, har han jublet, som når en angriber scorer. Ham der er forsvarsde­dikeret. Hvis holdet har spillet til nul, tror jeg, at Mathias Ross er meget tilfreds. Så må de andre klare resten,” siger David Olsen, der ser et stort potentiale i den 17-årige forsvarer.

”Hvis han kommer ind i en god udvikling, er jeg ikke et sekund i tvivl om, at Mathias Ross bliver en god Superliga-spiller. Om vi i AaB kan udvikle ham til et højere niveau? Mentalt er han på et internatio­nalt niveau, og jeg er sikker på, at han vil kunne klare sig i udlandet. Han er en mentalt robust gut.” (mpbd)

 ?? Foto: Nigel French/Ritzau Scanpix ??
Foto: Nigel French/Ritzau Scanpix

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark