Ekstra Bladet - Tipsbladet

Arven efter Zuma

-

Det havde vaeret en tung sommer for FC København-tilhaenger­ne. Ikke nok med, at Brøndby vandt både mesterskab og pokal, FCK havde også sagt farvel til en stribe kreative spillere i form af Sibusiso Zuma, Magne Hoseth og Jesper Bech, mens anfører Hjalte Nørregaard var rejst til Holland. Så der manglede noget på holdet, og tilgangen af

Viborg-duoen Jesper Christians­en og Michael Gravgaard, backen Andre Bergdølmo og angriberne Marcus Allbäck og

Peter Ijeh havde ikke daempet bekymringe­n. Men FC København havde en plan, og den hed Elrio van Heerden.

Den klejne og 22-årige sydafrikan­er havde vaeret i klubben siden skiftet fra fodboldsko­len i Port Elizabeth i 2002, og efter sporadiske indhop skulle han nu levere både kreativite­t og hårdt arbejde på midtbanen. Det havde han gjort,

FCK førte Superligae­n sikkert an med 19 point efter syv kampe, og nu var spørgsmåle­t så, om Elrio van Heerden var den nye Zuma?

”Arh, det er svaert. Han har den samme teknik og den samme speed som Zuma, og han har redskabern­e til at vaere en spektakula­er spiller. Jeg vil sige, at han er en god publikumss­piller,” sagde cheftraene­r Hans Backe, mens sportsdire­ktør Niels-Christian Holmstrøm supplerede:

”Han både kan og tør udfordre, og det er altid spektakula­ert, i stedet for at det kun er pasningssp­il på banen. Men han skal lige have det sidste touch med sig, så aktionerne ender i nogle flere mål.”

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark