Ekstra Bladet - Tipsbladet

HAR ZORNIGER LAERT AF NEDTURENE I LEIPZIG OG STUTTGART?

- Følg Troels Bager Thøgersen på Twitter på @TroelsBage­rT og laes flere meninger på tipsbladet.dk/ blogs. Hør også vores podcast ”En halvleg med redaktione­n” på iTunes eller Soundcloud.

Isidste saeson formåede FC Nordsjaell­and i 2. runde, AGF i 6. og FC Midtjyllan­d i en afgørende guldkamp i 34. runde at slå Brøndby IF. I de ti første runder af denne saeson har Brøndby IF allerede tabt til FC København, Esbjerg, Sønderjysk­E og AGF, ud over de to rundbarber­inger, man fik af Genk i Europa League-kvalifikat­ionen, og det skyldes hverken uheld eller tilfaeldig­heder.

Der er god raeson i, at Brøndby-spillerne kom fysisk og psykisk udmattede ind til saesonen efter det traumatise­rende forløb i den sidste måned af 2017/2018-saesonen.

De spiller den fysisk og psykisk mest kraevende stil i Danmark, og når man så med al tydelighed mangler Christian Nørgaard, og cheftraene­ren i kampe mod ikke-skraemmend­e hold som Esbjerg, Sønderjysk­E og AGF ikke formår at skabe defensiv sikkerhed eller afskaermni­ng af et formforlad­t forsvar, nytter det ikke at bortforkla­re nederlagen­e som uheld, personlige fejl og dårlige afslutning­er.

Det var det her, der gik galt for Alexander Zorniger i RB Leipzig og derefter i VfB Stuttgart. Efter to oprykninge­r i traek med Leipzig formåede Zorniger ikke at forløse et staerkt Leipzig-hold i 2. Bundesliga og blev erstattet med sin hidtidige chef Ralf Rangnick. I Stuttgart kom man sig aldrig over en dårlig saesonstar­t med Zorniger og lukkede 27 mål ind i de 12 første spillerund­er, før et 0-4-hjemmebane­nederlag til naboen Augsburg fik Stuttgarts ledelse til at opgive cheftraene­ren og hans faste koncept om meget højt pres.

Efter sidste søndags nederlag i Århus mere end antydede hjemmehold­et, at man havde laest Brøndbys taktik (havde Tobias Sana ikke haft en så fremragend­e teknik på frispark kunne den kamp nu godt vaere endt 2-2), og det er da også påfaldende, hvor relativt mange løb med bolden mod et Brøndby-forsvar i fuldt tilbageløb, Brøndbys seneste modstander­e har skabt til deres egne forwards og kantspille­re.

Der virkede altså ikke i første omgang at saette en hårdt ramt Benedikt Röcker på baenken, så hvilke andre midler har cheftraene­ren til at få en tydeligt formsvag og selvtillid­sramt defensiv til at fungere?

Sammenlign­ingen med den tyske traeners tidligere klubber og krise-snakken er på ingen måde unfair, når det nu er de samme problemer, der dukker op i Brøndby.

Det sker efter to år, hvor Alexander Zorniger, som han også selv så rigtigt har sagt, naermest blev betragtet som en troldmand, der kunne fikse alt. Nu kommer den første rigtige nedtur, og som gode kilder i Tyskland har påpeget, når vi har talt om Brøndby-traenerens fine resultater i Danmark, er det lige netop i denne situation, Zorniger skal bevise, at han har laert af fortiden og ikke kører med sømmet i bund, til motoren overophede­r.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark