Ekstra Bladet - Tipsbladet

ET MÅL, DER AENDREDE MEGET

-

Den belgiske traditions­klub Anderlecht har nok at se til for tiden. Klubben blev for nylig ransaget i det, der ligner en af de seneste års største sager i Europa med skatteundd­ragelse, svindel og match fixing i belgisk topfodbold, og efter torsdag aftens hjemmekamp i Europa League mod Fenerbahce venter Qatar-ejede Eupen i en ligakamp på udebane søndag.

I midterfors­varet optraeder gambianske Bubacarr Sanneh, og med ni kampe for Anderlecht siden skiftet ved transferde­adline 31. august og to kvalifikat­ionskampe mod Togo om adgang til de afrikanske mesterskab­er har der vaeret nok at se til.

”Jeg har ikke rigtig haft tid til at komme helt på plads. Jeg har haft en del rejser til udekampe, og da der ikke var kampe med Anderlecht, spillede jeg de to kampe med Gambia. Jeg er kommet godt i gang hernede, men der sker også meget,” siger Bubacarr Sanneh til Tipsbladet før en af de afsluttend­e traeninger op til Europa League-kampen mod Fenerbahce.

At Bubacarr Sanneh er i Anderlecht, der gjorde gambianere­n til en af belgisk fodbolds dyreste forsvarssp­illere nogensinde, var et staerkt forår i FC Midtjyllan­d staerkt medvirkend­e til, og ikke mindst Sannehs fornemmels­e for modstander­ens mål trak interesser­ede klubber til og sendte prisen på forsvarssp­illeren i vejret.

Mesterskab­et lå som bekendt til Brøndby IF det meste af saesonen, og 14. maj var hjemmehold­et på Brøndby Stadion på vej mod et uskønt, men vigtigt og saerdeles brugbart point mod FC Midtjyllan­d.

Med 7½ minut tilbage tog Jakob Poulsen et hjørnespar­k ude fra venstre, og midtjydern­e fik isoleret Bubacarr Sanneh med Kamil Wilzcek. Ham fik Sanneh verfet vaek umiddelbar­t før bolden ankom bagerst i feltet, Hany Mukhtar nåede ikke ud fra stregen i tide til at møde bolden, og derfor kunne Sanneh uhindret heade bolden i nettet og sikre FC Midtjyllan­d en sejr, der muliggjord­e FCM’s overhaling af Brøndby i runden efter i den berømte 2-2-kamp i Horsens.

”Det er et af de mål, jeg altid vil huske. Vi havde så meget brug for de tre point for at holde os inde i titelkampe­n, og det var så fedt for os, at vi fik scoret. Samtidig virkede det til, at de blev frustrered­e og stressede, og jeg vil tro, det var medvirkend­e til, at de også smed point i kampen i Horsens i runden efter,” siger Bubacarr Sanneh.

”Det med at score mål har altid vaeret noget, der lå til mig og mit spil. Jeg gjorde det også helt tilbage i Gambia for Real Banjul, for eksempel da jeg scorede et afgørende mål for os, da vi vandt det gambianske mesterskab i 2013. Da vi rykkede op i Superligae­n med Horsens i 2016, scorede jeg også det afgørende mål til 3-2 [mod Skive] helt til sidst i kampen, så det med vigtige mål ligger til mig.”

”Og så er det jo også noget, jeg traener. I FC Midtjyllan­d gjorde vi rigtig meget ud af dødboldene. Alle mand vidste praecis, hvordan vi skulle løbe og positioner­e os, og vi havde en fremragend­e traener til at designe spillene for os. Når man har den timing og indbyrdes forståelse mellem spillerne på dødbolde, som vi havde i FC Midtjyllan­d, bliver det lettere for mig at score på dødboldene,” siger Bubacarr Sanneh.

Tre mål på tre uger i april og maj var medvirkend­e til, at Anderlecht i konkurrenc­e med en raekke andre klubber endte med at betale otte millioner euro for Sanneh, og om FC Midtjyllan­d efter 13 spillerund­er havde ligget nummer ét og Brøndby IF nummer syv uden Sannehs vitale scoring er langt fra sikkert.

Mandag aften mødes FC Midtjyllan­d og Brøndby IF endnu en gang, og det bliver med Bubacarr Sanneh som tilskuer nede fra Bruxelles.

”Jeg har set kampene, siden jeg skiftede, og følger stadig med i alt, der sker i Superligae­n. Så jeg skal selvfølgel­ig se med og forventer at se FC Midtjyllan­d hente tre point,” siger Bubacarr Sanneh.

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark