Ekstra Bladet - Tipsbladet

Landsholds­backen måtte stå på mål

ANDRE POINTER FRA TIPSBLADET 25. OKTOBER 1984

-

John Sivebaek havde haft en begivenhed­srig uge. Først blev han den yngste dansker nogensinde til at runde 25 landskampe, da Danmark tabte en VM-kvalifikat­ionskamp i Schweiz, og fire dage senere var den 23-årige back en del af en begivenhed­srig topkamp mellem AGF og Vejle i den hjemlige 1. division. Foran 22.500 tilskuere i Aarhus mødtes de to mesterskab­skandidate­r, og for Sivebaek blev kampen en noget anden, end han havde forventet. Efter fem minutter blev Vejle-målmand Alex Nielsen nemlig udvist, og eftersom der ikke var en reserve på baenken, måtte backen overtage pladsen i målet. Tipsbladet refererede, at DR-reporter Niels Christians­en med sit kamerahold søgte ned til Vejle-målet i håbet om at fange en masse mål, men Sivebaek var faktisk ikke uvant med at stå på stregen. Som knaegt i

Vejle havde han vaeret målmand gennem et stykke tid og stod da også fint, selv om AGF endte med at vinde 2-0, blandt andet takket vaere et mål af 16-årige Henrik ”Super” Mortensen.

”AGF’s to mål var han aldeles uden skyld i – kun én gang afslørede han sin manglende rutine: Da han samlede bolden op i haenderne to gange i traek, uden at en anden havde rørt den i mellemtide­n. Det gav indirekte frispark til AGF, som dog ikke fik noget ud af tilbuddet,” skrev Tipsbladet.

”I øvrigt havde ”Sive” dengang i drengeåren­e i Vejle en klassekamm­erat, der også stod på mål. Han var faktisk en tand bedre og skyld i, at John aldrig fik sit gennembrud som målmand. Han hedder Troels Rasmussen og stod den søndag eftermidda­g på Århus Stadion nede i den anden ende af banen, i AGF’s mål,” afsluttede Tipsbladet.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark