Ekstra Bladet - Tipsbladet

CASILLAS OG DE 100 TRIUMFER

- TEKST: SEBASTIAN STANBURY @SebStanbur­y

Iker Casillas er en af Champions Leagueaera­ens store profiler. Han har vundet turneringe­n tre gange med Real Madrid, i 2000, 2002 og i 2014, og han er en af de spillere, der har vaeret med til at dominere turneringe­n i flest år. Der er 14 år mellem hans første og seneste trofae – det overgås kun af Paolo Maldini og Alessandro Costacurta, der begge vandt Europa Cuppen med AC Milan i 1989 og Champions League i 2007.

I de senere år er Iker Casillas gledet ud af rampelyset. Han er blevet 37 år gammel, og Real Madrid har vundet turneringe­n tre år i traek uden hans deltagelse, men han er stadig en del af turneringe­n. Således har han i sine tre år i FC Porto spillet 14 kampe, og onsdag aften nåede han en milepael. Ifølge den spanske statistike­r Alexis Martín-Tamayo var det således Casillas’ sejr nummer 100 i Champions League, da Porto onsdag aften vandt 3-1 ude over Lokomotiv Moskav, og den bedrift overgås kun af den tidligere holdkammer­at Cristiano Ronaldo med 102 sejre i den fineste klubturner­ing af dem alle. Og med 170 kampe er målmanden stadig turneringe­ns mest rutinerede spiller nogensinde.

Oven i købet var han kraftigt involveret i portugiser­nes sejr, eftersom han snuppede et straffespa­rk efter 10 minutters spil ved stillingen 0-0. Og som det ses på billedet, sørgede han også for at holde den tidligere tyske landsholds­spiller Benedikt Höwedes på behørig afstand af bolden.

Så gode, gamle Iker Casillas er still going strong – bare lidt vaek fra de største spotlights.

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark