Ekstra Bladet - Tipsbladet

Uden Messi for første gang i 11 år

-

Når der er fodbold i tv, sker det engang imellem, at tv-kameraerne interesser­er sig mere for en person på tilskuerpl­adserne end for dem på graesset. Det var tilfaeldet onsdag aften i Barcelona. For uanset at FC Barcelona og Inter kaempede om førsteplad­sen i deres Champions League-pulje, sad aftenens hovedperso­n på tribunen. Superstjer­nen over dem alle, Lionel Messi, har braekket armen, og kunne derfor ikke hjaelpe sine holdkammer­ater. I stedet kiggede han på udefra med armen i slynge, mens sønnen Thiago havde fået lov til at vaere laenge oppe og så kampen ved siden af farmand.

Adskillige gange blev der klippet ud til Messi for at se hans reaktion, når Barcelona scorede eller braendte en chance, lige indtil han forlod stadion med tre minutter tilbage af kampen. Det samme bliver nok tilfaeldet søndag eftermidda­g.

For Messi bliver heller ikke klar til at spille El Clásico. De første prognoser efter skaden mod Sevilla sidste weekend lød på tre uger, men siden har Barcelona-avisen Sport skrevet, at Messi har svaert ved at sove om natten på grund af smerter, og at laeger uden for klubben ikke tror, at han vil vaere klart så hurtigt som først antaget. Under alle omstaendig­heder er deltagelse mod Real Madrid udelukket, og det er sjaeldent set. Rivalerne fra hovedstade­n er den klub, Messi har mødt flest gange i karrieren, 38 i alt, og han har spillet de seneste 35 kampe. Senest han ikke var med i en Clásico var lillejulea­ften i 2007, hvor han var 20 år gammel og sad ude med en skade. I 97 procent af kampene siden har han i øvrigt spillet fuld tid – eneste undtagelse var en kamp i efteråret 2015, hvor han havde vaeret skadet og startede på baenken.

Så El Clásico uden Lionel Messi er ikke noget, der sker hvert årti, men med 2-0-sejren over Inter viste Barcelona-holdet, at det er muligt at spille godt uden ham.

”Der var en masse forventnin­ger om, at man skulle se, hvordan vi ville besvare hans fravaer. Det var noget, der fyldte i alles hoveder, og det kunne ses i miljøet, men vi gav et godt svar,” sagde traener Ernesto Valverde efter Champions League-kampen.

”Vi spiller altid som et hold, og vi har en anerkendt og genkendeli­g stil, men det er sandt, at Messi, giver os et strejf af ekstraordi­naer klasse. Hvis han ikke er der, må vi erstatte ham. I dag traf vi det rigtige valg, men vi håber, han snart vender tilbage. Vi savner ham alle,” sagde Valverde.

Det samme vil vaere tilfaeldet for mange tilskuere og tv-seere søndag. Men kameraerne skal nok finde ham.

 ??  ?? Messi på tribunen onsdag aften. Foto: Miquel Llop/Ritzau Scanpix
Messi på tribunen onsdag aften. Foto: Miquel Llop/Ritzau Scanpix

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark