Ekstra Bladet - Tipsbladet

Dyr franskmand på baenken

-

På grund af Lionel Messis braekkede arm var der et stort hul i Barcelonas offensiv, da holdet mødte Inter onsdag aften. Det fyldte traener Ernesto Valverde lidt overrasken­de ud med Rafinha, der fik sin bare tredje kamp fra start i denne saeson og takkede for tilliden ved at score til 1-0. Valverde brugte sine tre indskiftni­nger på at give spilletid til Nélson Semedo, der afløste målscorer Rafinha, Arturo Vidal, som svarede igen med et hidsigt stykke arbejde i kampens sidste kvarter, samt Munir El Haddadi; den egenudvikl­ede angriber der er tilbage på Camp Nou efter lejeophold i Valencia og Alavés. Imens sad en 21-årig franskmand, købt for cirka en milliard, ude på baenken og kiggede langt efter spilletid.

Ousmane Dembélé havde en vanskelig første saeson i FC Barcelona. Han var et panikkøb, der pludselig stod over for den enorme opgave at skulle erstatte Neymar, og han havde problemer med skader og formkriser, ligesom der i aviserne blev sat spørgsmåls­tegn ved hans seriøsitet og ved, om han havde en fremtid i klubben.

Der var lyspunkter i foråret, blandt andet et mål mod Chelsea i Champions League, og han havde en god sommer, hvor han blev verdensmes­ter med Frankrig og begyndte at spille rigtigt godt for Barcelona. Han stod for sejrsmålet mod Sevilla i den spanske Super Cup, lavede kasser i tre af de første fire ligakampe og scorede et fremragend­e mål mod PSV i Champions League. Langt om laenge begyndte han kontinuerl­igt at vise det potentiale, han allerede som teenager i Rennes og Dortmund havde åbenbaret.

Men siden er det gået ned ad bakke for Dembélé. Igen. En af årsagerne er det gennembrud, brasilians­ke Arthur har fået på midtbanen. Sommerindk­øbet fik chancen fra start mod Tottenham i starten af oktober og spillede så godt, at han har vaeret i startopsti­llingen siden. Det har rykket Philippe Coutinho op i angrebet, hvor der også skal vaere plads til Messi (når han er klar) og Luis Suárez. Og så må Dembélé på baenken. Men når så franskmand­en har spillet, er det ikke gået saerligt godt. Søndag fik han mere end en time på banen, fordi Messi gik ud med sin skadede arm, og han leverede en dårlig indsats, hvor han indimellem så naesten forskraekk­et ud, når han havde bolden.

Der er en grund til, at Dembélé i sin tid i Dortmund blev set som en fremtidig Ballon d’Or-kandidat. Han er gennembrud­sstaerk, svaer at staekke og målfarlig, men han er også taktisk svag, udisciplin­eret og alt for ofte helt usynlig. Endnu kaemper den dyre franskmand med kontinuerl­igt at vaere en profil for Barcelona. En god kamp mod Real Madrid er et godt sted at starte. Hvis han da får lov til at spille.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark