Ekstra Bladet - Tipsbladet

Lopeteguis sidste chance?

-

Ifølge Marca er det kun på grund af et travlt kampprogra­m, at Julen Lopetegui står på sidelinjen, når Real Madrid søndag besøger Camp Nou. I lørdags spillede Real Madrid en skidt kamp hjemme på Estádio Santiago Bernabéu og tabte 2-1 hjemme til Levante. Det var det tredje nederlag i fire ligakampe, og den store madrilensk­e sportsavis skrev efterfølge­nde, at det kun var fordi, der bare var tre dage til naeste kamp, Champions League-opgøret mod Viktoria Plzen, at traeneren ikke blev fyret. Avisen skrev dog også, at hans skaebne var beseglet: Kun en fremragend­e stime med fem sejre i traek vil redde hans job, og sker det ikke, bliver han fyret efter naeste nederlag.

52-årige Julen Lopetegui kom til Real Madrid under stort ståhej. Han blev ansat i sommer, og da den nyhed kom frem, blev han fyret fra det spanske landshold, to dage før de tidligere verdensmes­tres debut i turneringe­n mod Portugal. Foreløbig har det ikke vist sig at vaere besvaeret vaerd. Real Madrid vandt fire af de første fem kampe i ligaen, men siden er holdets niveau dykket, og lige nu er spørgsmåle­t altså, hvornår Lopetegui bliver fyret; ikke om han ryger ud. 2-1-sejren over Plzen overbevist­e få, for Real Madrid spillede en skidt kamp og var ikke uheldige med at vinde, men traeneren har spillernes opbakning.

”I mine øjne gør han det fremragend­e,” sagde Marcelo efter tirsdagens kamp, og adskillige af holdkammer­aterne har fulgt trop.

”Som spiller er det eneste, jeg vil, at vinde på søndag, og jeg ønsker, at Lopetegui fortsaette­r, for det er alles fejl, eftersom vi er et hold,” mente Nacho Fernandez.

Den måske vaegtigste stemme i truppen, den fra anfører Sergio Ramos, har også forsvaret traeneren.

”Andre mennesker beslutter, om traeneren skal skiftes, men det er normalt ikke en god idé. Det ville vaere vanvittigt. Nogle gange er det bedre at aendre ting, og nogle gange er det ikke, men det er for tidligt at tale om det, og det er ikke en beslutning, spillerne skal tage,” sagde han tidligere på måneden.

Efter Plzen-kampen var der også ord fra Real Madrid-ledelsen, da Emilio Butragueño bekraefted­e, at Lopetegui vil stå på sidelinjen søndag eftermidda­g.

”Ja, som normalt (…) Vi hører rygter, men vi tager til Camp Nou med selvtillid, og jeg håber, vi får en god kamp.”

Så søndag eftermidda­g er Julen Lopetegui stadig traener for Real Madrid. Det store spørgsmål er, om han også er mandag morgen.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark