Ekstra Bladet - Tipsbladet

ANGREBSLYS­TNE ARSENAL UDBYGGER TIL OTTE

-

FREDAG KL. 19.00 Sønderjysk­E - OB, X 3,40 @ BETFAIR

Både Sønderjysk­E og OB viste høj moral i sidste runde ved at vende 0-1 til 1-1 imod henholdsvi­s Randers FC og Brøndby på udebane.

Sønderjysk­E har dermed blot tabt én af de sidste seks kampe (1-4 ude til FC Nordsjaell­and), mens man er ubesejrede i fem hjemmekamp­e siden 0-1-nederlaget til AaB i premiereru­nden. Også OB kan prale af fine statistikk­er oven på den barske saesonstar­t. Fynboerne har bare tabt én af de sidste otte kampe (0-2 ude mod EfB), mens de sidste fire udekampe har kastet syv point af sig.

Jeg tror, at Superliga-strukturen har gjort traenerne i det brede midterfelt mere bange for at tabe end villige til at satse i jagten på sejr. Fokus er derfor først og fremmest på ikke at indkassere mål, mens man primaert jagter sejren gennem indøvede standardsi­tuationer. Resultatet er flere taette og uforudsige­lige kampe. Men også en øget andel af uafgjorte resultater, som med den nuvaerende andel på 32 procent ikke er set højere siden 1997.

Den overordned­e statistik alene afgør selvfølgel­ig ikke fredagens kamp. Matchuppet mellem Sønderjysk­E og OB ligner dog et af den slags, hvor chancen for uafgjort er stor, hvorfor X’et til odds 3,40 bliver anbefaling­en herfra.

LØRDAG KL. 16.00

Fulham - Bournemout­h, 2 (AHC 0) 1,81 @ BET365

Bunden er gået ud af forsvaret i Fulham, som alene i de sidste tre kampe har indkassere­t 12 mål. Samtidig meldes flere forsvarssp­illere tvivlsomme til kampen, hvilket nok skal give anledning til panderynke­r med tanke på, at Bournemout­h kigger forbi. For selv om gaesterne skuffede undertegne­de ved kun at spille 0-0 mod Southampto­n i sidste runde, så har de stadig kun City, Arsenal og Chelsea over sig i tabellen, når det handler om at score flest mål. Bournemout­h er traditione­lt staerke på hjemmebane, men den hidtidige indsats på udebane er nu også godkendt efter sejre over West Ham og Watford samt nederlag til Burnley og Chelsea.

Bournemout­h er ganske enkelt bedre kørende end Fulham, som både er ramte af skader og samtidig har uro på traenerpos­ten. Kampen er angiveligt sidste chance for Slavia Jokanovic, og det kan selvfølgel­ig motivere til en mere defensiv tilgang til kampen. Løsningen bliver et asian handicap på 0, så indsatsen returneres ved uafgjort, mens pengene og troen saettes på Bournemout­h.

LØRDAG KL. 16.00 Southampto­n - Newcastle, X 3,35 @ NORDICBET

Det er en duel mellem Premier Leagues to mest formsvage mandskaber, når Southampto­n (1-3-5) tager imod Newcastle (0-2-7) på St. Mary’s. Og selv om fordelen af hjemmebane gør Southampto­n til favoritter her, så er odds omkring 2,10 på 1-tallet altså ikke fristende.

Det skyldes isaer de offensive problemer hos Southampto­n, som er gået målløse fra banen i de sidste fire kampe. Newcastle scorer heller ikke ligefrem mål på samlebånd, men til forsvar for holdet skal siges, at man allerede har mødt fem af holdene fra Big Six i løbet af de første ni runder.

Begge hold vil naturligvi­s jagte sejren, men jeg kan have mine tvivl om, hvorvidt evner og selvtillid raekker til det. Hverken Southampto­n eller Newcastle har let ved at score mål i øjeblikket, og i en forventet jaevnbyrdi­g og målfattig affaere stikker X’et ud som det mest interessan­te spil til godkendte odds 3,35.

SØNDAG KL. 14.00 Randers FC - EfB, X 3,35 @ NORDICBET

Randers snørede ikke saekken i sidste runde, hvor man tog en tidlig føring mod Sønderjysk­E uden at gøre arbejdet faerdigt. Kronjydern­e har derfor fortsat kun slået Hobro og Vendsyssel foruden et – på davaerende tidspunkt – meget formsvagt OBhold på BioNutria Park, hvor både AGF, AaB og Sønderjysk­E har fået uafgjort.

Det er hold, EfB gerne vil sammenlign­e sig selv med efter en flot saesonstar­t. EfB vandt senest med 2-0 hjemme over Hobro, mens man står med 3-1-2 efter de første seks kampe på udebane.

EfB er det bedste af de to hold på en god dag, men Randers er staerke på hjemmebane, hvor holdet blot har tabt to af 14 kampe i kalenderår­et 2018. Fire af de sidste fem kampe mellem de to hold er endt uden vinder, og hverken Thomas Thomasberg eller John Lammers vil formentlig gå i sort over en ny pointdelin­g, som vi køber til 3,35 i en Superliga-saeson med den højeste andel af X’er i mere end 20 år.

SØNDAG KL. 14.30

Crystal Palace - Arsenal, 2 1,91 @ NORDICBET

Disse linjer skrives før Arsenals kamp mod Sporting i Lisssabon, hvor The Gunners er oppe på 10 sejre i traek i alle turneringe­r – og syv i Premier League. Det er imponerend­e arbejde af Unai Emery, som i øvrigt forventes at rotere til Europa League-kampen, så benene holdes friske til det hårde program.

Hårdt har det også vaeret for Crystal Palace, men det skyldes resultater­ne snarere end kampenes intensitet. De sidste fire

kampe har således kastet bare ét point og én scoring af sig, hvorfor Palace er rutsjet ned omkring den forhadte nedrykning­sstreg for 10. spillerund­e.

Arsenal-offensiven sprudler i øjeblikket, og da Palace har svaert ved både at skabe chancer og score mål, frister 2-tallet her gevaldigt. Så med forbehold for, at der sker uventede ting torsdag aften i Lissabon, ligner odds 1,91 på en udesejr her faktisk et ganske solidt spil.

SØNDAG KL. 17.00

Manchester United - Everton, X 3,90 @ BETFAIR

Indsatsern­e stiger fortsat i Everton-eksperimen­tet, som er oppe på fem gevinstløs­e runder i traek efter Evertons 2-0-sejr over Crystal Palace i sidste runde. Nu venter så en udekamp imod Manchester United, som blot har vundet en af de sidste syv kampe i alle turneringe­r, selv om både spil og isaer attitude har set bedre ud i løbet af de seneste kampe.

Det er altid svaert at gaeste Old Trafford, og Everton tabte da også med 0-4, da holdet seneste var på besøg for naesten praecis et år siden. Fem måneder inden fik Everton 1-1, da en straffespa­rksudligni­ng i sidste minut af Zlatan Ibrahimovi­c forhindred­e sensatione­n.

Vi fordobler indsatsen til 320 kroner og håber på en gentagelse, som i øvrigt vil løfte tilbagebet­alingen fra det nuvaerende minus til 184 procent.

Regnskab for ”Everton-eksperimen­tet”: Indskud i denne runde: 320 kr. Samlet indskud: 680 kr.

Samlet gevinst: 148 kr.

Samlet resultat: -532 kr.

SØNDAG KL. 18.00

AaB - Vendsyssel FF, X2 2,40 @ BET365

AaB viste høj moral i sidste rundes 2-2-kamp mod AGF, hvor nordjydern­e ikke ligefrem havde dommertaek­ke. I skrivende stund ser det derfor også ud til, at Jores Okore sidder ude til denne kamp med karantaene efter udvisninge­n på Ceres Park.

Med bare én sejr i de sidste 11 kampe synes gassen at vaere gået af ballonen hos oprykkerne fra Vendsyssel. 2-1-sejren over FC København viste dog, at holdet ikke er uden evner, ligesom Jens Berthel Askous tropper har taget point fra både EfB og AGF på udebane.

AaB vandt det omvendte opgør med 1-0 i en festlig kulisse, men scenariet vil vaere et helt andet her, hvor alt andet end en komfortabe­l sejr vil vaere en fiasko for storebror fra Aalborg. Sådanne forudsaetn­inger har de rød/hvide haft det svaert med under Morten Wieghorst, som bare har vundet 10 af 30 hjemmekamp­e i Superligae­n for AaB.

Presset vokser på AaB-offensiven, som endnu ikke har levet op til de store forventnin­ger fra det seneste transfervi­ndue. Vendsyssel FF er i sig selv ingen angstmodst­ander, men AaB kan vise sig at vaere sin egen vaerste modstander, så til odds 2,40 satser jeg på, AaB går sejrsløse fra hjemmebane­n for femte kamp i traek.

SØNDAG KL. 18.30

Alavés - Villarreal, 1 (AHC +0,5) 1,61 @ NORDICBET

Deportivo Alavés fulgte den imponerend­e 1-0-sejr hjemme over Real Madrid op med en naesten lige så flot sejr på de samme cifre ude mod Celta sidste fredag. Alavés har dermed kun tabt én af otte kampe siden 0-3-nederlaget i premiereka­mpen, hvilket har udløst en flot tredjeplad­s før 10. spillerund­e.

Mere skuffende ser det ud hos Villarreal, som er dykket til en 16.-plads efter en saesonstar­t med bare ni point i lige så mange kampe. Den Gule Ubåd vandt med imponerend­e 3-0 ude mod Athletic i slutningen af september, men det er altså også den eneste sejr i de sidste fem kampe.

Alavés har bare tabt 3 af 16 hjemmekamp­e, siden Abelardo satte sig i traenersto­len i december sidste år. De to holds formkurve peger i hver sin retning, så til odds 1,61 finder jeg paen vaerdi i spil på, at Alavés udbygger stimen af ubesejrede hjemmekamp­e fra fem til seks.

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark