Ekstra Bladet - Tipsbladet

FEM DAGE, TO KAMPE, ÉN MODSTANDER

Før fredagen – og tirsdagen: OB - Hobro

-

Som cheftraene­r Jakob Michelsen konstatere­r, kan OB i de kommende dage spare på ressourcer­ne i forhold til scouting af kommende modstander. For fredagens modstander i Superligae­n er den samme som tirsdagens modstander i pokalturne­ringen.

OB møder Hobro to gange inden for de naeste fem dage, men for Jakob Michelsen og kompagni bliver opgaverne grebet an på almindelig vis.

”Det er lidt maerkeligt at skulle møde de samme to gange, men vi vaelger at anskue det sådan, at vi tager en kamp ad gangen, og lige nu koncentrer­er vi os om Superligak­ampen. Man kan sige, at der ikke er så meget scouting-arbejde før naeste opgave, for vi kan tage udgangspun­kt i første kamp, når vi skal spille kamp nummer to. Det er da specielt at møde det samme hold inden for få dage, men det er trods alt i to turneringe­r, ligesom den ene kamp er hjemme og den anden er ude. Når vi om lørdagen har rundet fredagens kamp af, kan vi begynde at se frem mod tirsdagens pokalkamp,” siger Jakob Michelsen.

Kampene mod Hobro kommer midt i en travl periode for OB, der fra 22. oktober til 11. november spiller fem kampe på 21 dage. Det kraevende program kommer formentlig til at betyde rotation i truppen, og derfor kan man ikke forvente, at OB stiller op på nøjagtig samme måde i de to kampe mod Hobro.

”Vi prøver at have samme tilgang til alle kampe, og vi tager også pokalturne­ringen seriøst. Men hvis vi tager Superliga-kampen mod Esbjerg med i naeste uge, har vi tre kampe på ni dage, og derfor vil der vaere en form for rotation, så vi kan stille staerkest mulige hold i alle tre kampe. Så der vil givetvis vaere en rotation, men når det er sagt, ser jeg ikke den store forskel på kampene. Det er så jaevnbyrdi­gt, at det er de små marginaler, der afgør tingene,” siger Jakob Michelsen.

Michelsens møde med Hobro er samtidig et møde med hans tidligere arbejdsgiv­er. Det var i 2011, at Jakob Michelsen blev ansat i Hobro, og det blev startskudd­et til en traenerkar­riere på topniveau. Siden dengang i bunden af 1. division har både Hobro og Michelsen taget store skridt fremad

”Det var første gang, at jeg havde med kontraktfo­ldbold at gøre, og det var i øvrigt med både Jesper Rask og Jonas Damborg i truppen. Jens Hammer var sportschef, og Mads Justesen var i truppen. Det er en klub med gode mennesker, og jeg kan huske min første kamp på Hobro Stadion, hvor der ikke var nogen tribuner, og der ikke var noget lys. Det eneste lys var fra en pølsevogn, og det endte med at blive en mørk kamp, fordi den blev udsat på grund af en af Skive-spillerne braekkede foden undervejs, og vi skulle vente på ambulancen. Siden da har klubben udviklet sig fantastisk. Jeg havde en god tid i klubben, og der er mange rare mennesker. Jeg har vaeret i klubben flere gange siden, og det var sjovere som Sønderjysk­E-traener end som OBtraener,” siger Michelsen med reference til saesonens første kamp mellem OB og Hobro, hvor himmerlaen­dingene vandt 3-2 på Amerikavej og fik alarmklokk­erne til at ringe på Fyn.

”Det blev et form for vendepunkt, for siden den kamp har vi kun tabt et af de seneste 11 opgør. Dengang var de gode til at lukke vores spil ned, mens de var dygtige til omstilling­erne. Det skal vi for alt i verden undgå i de kommende kampe,” siger Jakob Michelsen.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark