Ekstra Bladet - Tipsbladet

FC BARCELONA KUNNE UDEN LIONEL MESSI

-

Hvordan ville det gå FC Barcelona i det første Clásico uden Lionel Messi siden 2007? Messidepen­dencia [Afhaengigh­eden af Lionel Messi] har vaeret et begreb i årevis omkring FC Barcelona og ikke mindst det argentinsk­e landshold, men selvom Barcelona naeppe vil undvaere Messi, og da slet ikke kan gøre det, når slutkampen­e i Champions League og den afgørende fase i ligaen indfinder sig til foråret, var fravaeret af den argentinsk­e superstjer­ne til at overleve for FC Barcelona i sidste weekends kamp mod Real Madrid.

For gaesterne fra hovedstade­n blev kørt helt ud af Camp Nou i 1. halvleg, og 0-2 ved pausen var nådigt for de forsvarend­e Champions League-mestre, der var overmatche­t på midtbanen, hvor Toni Kroos og Luka Modric ikke leverede mange argumenter for, at de kan vaere med til at vinde flere store titler for Real Madrid.

Det blev bedre en stund efter pausen, hvor FC Barcelona blev mere sårbar efter Lopeteguis skifte til et tremandsfo­rsvar og den ekstra power, det frigav laengere fremme.

Men Luis Suárez, der ligesom Karim Benzema i Real Madrid har fået kritik for sit spil, dog uden at vaere under samme pres som franskmand­en, fik scoret et hattrick, da Barcelona fik grejet at spille sig gennem Real Madrids defensiv, og ydmygelsen blev fuldendt af indskifted­e Arturo Vidal tre minutter før tid.

I de seneste 10 år har FC Barcelona vundet 13 af 21 Clásicos i La Liga med fire uafgjorte og fire Real Madrid-sejre, hvilket illustrere­r Real Madrids tydelige problemer mod FC Barcelona. Det var et nederlag på 0-4 hjemme til catalanern­e i november 2015, der vejede tungt i fyringen af Rafael Benítez, og 1-5 i Barcelona kostede som bekendt Julen Lopetegui traenerjob­bet med reservehol­dstraener Santiago Solari som foreløbig afløser.

Lionel Messi var tilbage til traening hos FC Barcelona onsdag formiddag i denne uge.

Laes i øvrigt vores historie om Real Madrids afsked med cheftraene­r Julen Lopetegui på side 8 og 9 i dette blad.

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark