Ekstra Bladet - Tipsbladet

ØRKENVANDR­ING I HJØRRING

Weekendens udvalg af spilforsla­g daekker helt fra fredag til mandag, mens yderligere forslag løbende opdateres både i dag og de kommende dage på tipsbladet.dk/spil.

-

FREDAG KL. 18.00

OB - Hobro, 2 (AHC +0,5) 2,88 @ UNIBET

OB er favoritter, men fynboerne kan slet ikke forsvare at give odds 1,45 efter en sejrsløs oktober som gav et udbytte på tre point. For selv om hjemmehold­ets trup uden tvivl er staerkere – og mindre skadesplag­et – end gaesternes, så møder Hobro op til kampen med to sejre i de seneste tre kampe som ballast.

Det var ikke smukt, da Hobro leverede saesonens første clean sheet i 1-0-sejren over Vejle, men de gode resultater giver en selvtillid, som kan tages med videre. Omvendt må OBspillern­e lige nu frygte, at opsvinget fra midten af august og til udgangen allerede er vaek.

OB står med 1-4-1 på hjemmebane, mens Hobro har scoret mål i fem af syv udekampe. Kun tre point adskiller de to hold i en jaevnbyrdi­g Superliga, hvor 64 procent af kampene enten ender uafgjort eller afgøres med et enkelt overskyden­de mål. Set i det lys virker odds 2,88 på, at OB svigter egne fans som en flot betaling.

FREDAG KL. 20.00

Excelsior - Groningen, 1 (DNB) 1,87 @ UNIBET

Nedturen fortsaette­r for Groningen, som har tabt 6 af de sidste 7 kampe, mens fem udekampe har givet et udbytte på sølle tre point. Nu venter så en kamp imod Excelsior, som har vist sig forholdsvi­s staerke hjemme i Rotterdam, hvor de to seneste kampe er vundet, så man nu står med 2-2-1 for hele saesonen.

Excelsior har scoret ni mål i fem hjemmekamp­e, mens Groningen end ikke har scoret i to af de tre sidste udekampe. Det samme gaelder for Groningens besøg på Van Donge & De Roo Stadion, hvor man har tabt de sidste tre kampe til Excelsior, mens den seneste sejr faldt i marts 2012.

Der er form og selvtillid til forskel på de to hold, mens Excelsior også har fordel af hjemmebane. Jeg forstår derfor ikke, hvorfor kampen er vurderet som helt jaevn og spiller på 1-tallet med en gardering, så pengene returneres i tilfaelde af et uafgjort resultat.

FREDAG KL. 20.00

Vendsyssel FF - Sønderjysk­E, Under 2,5 mål 1,80 @ NORDICBET

Det ligner en taet og målfattig affaere, når Vendsyssel FF skal følge op på den prestigefy­ldte skalp fra 1-0-sejren over AaB med en hjemmekamp mod Sønderjysk­E. Gaesterne levere et tilsvarend­e resultat i midten af september ude mod Brøndby, som blev slået med 4-2, men fredagens kampbilled­e bliver et ganske andet.

For mens det altså bekommer både Vendsyssel og Sønderjysk­E ganske vel at spille på udebane mod hold, der gerne tager både initiativ og boldbesidd­else, så ser det anderledes ud i de mere jaevne opgør. Vendsyssel har således spillet til under 2,5 mål hjemme mod både Vejle, Hobro og AC Horsens, mens Sønderjysk­E har leveret målfattige kampe ude mod AGF, EfB og senest Randers.

Jeg forventer et kampbilled­e, hvor ingen af de to hold vil vaere saerligt interesser­ede i at tage for meget initiativ. Det første mål kan meget vel blive afgørende for kampens udfald, og selv om ingen af holdene har holdt målet rent henholdsvi­s hjemme og ude, finder jeg vaerdi i under 2,5 mål til odds 1,80.

LØRDAG KL. 16.00 Newcastle - Watford, X2 1,55 @ BET365

Newcastle står med 0-0-5 på hjemmebane og er et af bare to hold, som endnu ikke har vundet 10 kampe inde i saesonen. Problemern­e ligger isaer i offensiven, som ikke har praesteret at score i fire af de sidste fem kampe.

Watford viste stor moral ved at vinde med 2-0 ude over Wolverhamp­ton efter 0-4-nederlaget til Bournemout­h. I sidste runde vandt The Hornets så som forventet med 3-0 over Huddersfie­ld, så kontakten til de absolutte tophold er genskabt.

Sejren kommer før eller siden for Newcastle, som har haft et svaert program i første del af saesonen. Det behøver dog ikke at ske imod et velspillen­de Watford-hold, som i denne saeson kun har tabt til Manchester United og Arsenal på udebane. Watford har tvivl om Troy Deeney, men selv uden anførere bør The Hornets have gode chancer for ikke at give saesonens første sejr til Newcastle.

LØRDAG KL. 16.00

Cardiff - Leicester, Begge hold scorer 1,95 @ BET365

Cardiff City Stadium laegger graes til en kamp, som desvaerre bliver spillet i skyggen af sidste weekends forfaerdel­ige ulykke, der kostede Leicester-ejer Vichai Srivaddhan­aprabha samt yderligere fire personer livet. Leicester-spillerne har dog selv ønsket at gennemføre kampen, som bliver indledt med et minuts stilhed og sorte armbind på spillerne til minde om de fem draebte.

Men: ”The show must go on”, og således giver det mening at se lidt på statistikk­erne for kampen, som viser, at der er bliver scoret over 2,5 mål i 7 af Leicesters 8 seneste udekampe, mens det samme gaelder for 6 af Cardiffs 7 seneste kampe.

På hjemmebane er de sidste fire kampe med Cardiff gået over 2,5 mål, mens begge hold har scoret i 4 af 5 udekampe for Leicesters vedkommend­e. Begge hold har bare holdt målet rent én gang henholdsvi­s hjemme (Cardiff) og ude (Leicester) så odds 1,95 på, at begge hold scorer ligner så absolut et odds i den høje ende.

LØRDAG KL. 16.00 Everton - Brighton , X 4,00 @ NORDICBET

Jagten fortsaette­r på det økonomisk rehabilite­rende X for Everton, som ikke har spillet en kamp uafgjort i Premier League siden 1. september. Indsatsen er dermed oppe på 640 kroner,

som saettes på et velbetalt X til odds 4,00, hvilket altså giver en gevinst på 2.560 kroner ved et sejrsløst pletskud.

Og chancerne er måske ganske gode med tanke på, at Everton er forholdsvi­s godt kørende, mens Brighton isaer defensivt virker svaere at gennembryd­e. Gaesterne holdt således målet rent i tre oktoberkam­pe, der alle gav en sejr.

Tre af de sidste seks kampe mellem holdene er endt uden vinder. Jeg dobler op og saetter pengene på X’et i håb om, det sker for fjerde gang i syvende forsøg.

Regnskab for ”Everton-eksperimen­tet”: Indskud i denne runde: 640 kr. Samlet indskud: 1.320 kr.

Samlet gevinst: 148 kr.

Samlet resultat: -1.172 kr.

LØRDAG KL. 16.15

Real Madrid - Valladolid, 2 (AHC +1,5) 2,65 @ UNIBET

Real Madrid tankede onsdag selvtillid ved at slå Melilla med 4-0 i pokalturne­ringen. Sejren sletter dog ikke indtrykket af en katastrofa­l saesonstar­t, som tidligere på ugen kostede traener Julen Lopetegui jobbet efter 1-5 til FC Barcelona. Nederlaget til aerkerival­en betyder, at Real Madrid ikke har vundet en eneste af de sidste fem kampe i ligaen, hvilket er en historisk og naesten uhørt begivenhed på de kanter.

Helt anderledes ser det ud for Real Valladolid, som har vundet fire af de sidste seks ubesejrede kampe. Det skyldes ikke mindst en solid defensiv, som har holdt målet rent i tre af de sidste fire kampe, mens der samlet er scoret under 2,5 mål i 8 af Valladolid­s seneste 10 kampe.

Der er naturligvi­s klassefors­kel på de to hold. Men med tanke på Real Madrids nuvaerende forfatning samt Valladolid­s staerke form, er odds alligevel tippet alt for meget mod hjemmehold­et her. Valladolid har ikke vundet på Bernabeu siden 2000, men mindre kan også gøre det med et handicap på 1,5 mål, som betyder, at gevinsten udløses, med mindre Real Madrid vinder med to eller flere mål.

SØNDAG KL. 14.30

FC Nordsjaell­and - AaB, 1 2,10 @ UNIBET

Krisen kradser i AaB, hvor der skal mere end en 1-0-sejr i pokalturne­ringen over et halvt reservehol­d fra AC Horsens til at vende stemningen. Og selv om nordjydern­e isaer har haft problemer på hjemmebane i denne saeson, så er Farum ikke noget ønskested at besøge for AaB, der blot har vundet i 3 af de sidste 14 besøg på Right To Dream Park.

Med bare en sejr i de sidste fem kampe sprudler FC Nordsjaell­and ikke ligefrem for tiden. Tigrene er dog traditione­lt staerke på eget kunstgraes, hvor AC Horsens er det eneste hold uden for top 3, som har vundet i mere end et år.

AaB har vundet én af de sidste ni kampe og fået ét point ud af de seneste fire kampe. Det spillemaes­sige koncept findes stadig ikke, så udgangspun­ktet er at håbe på, defensiven holder hele vejen hjem. FC Nordsjaell­and har dog scoret 57 mål i de sidste 25 hjemmekamp­e, hvor kun to har vaeret målløse, så odds 2,10 på det staerkere hjemmehold er godkendt.

MANDAG KL. 19.00

Vejle - AC Horsens, X 3,25 @ NORDICBET

Vejle ville ligge højt i ligaen, hvis succeskrit­eriet var sympati frem for point, for oprykkerne har generelt leveret et positivt indtryk i Superligae­n. Det er dog sejrene, der taeller, og de kommer alt for sjaeldent, når man optraeder lige så ineffektiv­t som Vejle senest gjorde det imod Hobro.

Mandag får Vejle så chancen for at opleve effektivit­et på naert hold i form af AC Horsens, som har hentet 12 point i syv udekampe takket vaere fire sejre, der alle har vaeret på praecis ét mål. De Gule er dermed et godt eksempel på jaevnbyrdi­gheden i Superligae­n, hvor 64 procent af saesonens kampe enten er vundet med et enkelt mål eller endt uden vinder.

Både Vejle og AC Horsens brugte onsdagen på at tabe i pokalturne­ringen, hvorfor fokus nu kan rettes mod det overordned­e sportslige mål: overlevels­e i Superligae­n. Det kraever point, og dem kan begge hold få i tilfaelde af et uafgjort resultat, der naermest virker som det mest sandsynlig­e udfald af en kamp, som på forhånd ser yderst taet ud.

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark