Ekstra Bladet - Tipsbladet

WALES

-

STATUS

Da Danmark og Wales senest mødtes, sluttede det med en fortjent dansk 2-0-sejr takket vaere to mål af Christian Eriksen. Til gengaeld formåede waliserne i oktober at gøre, hvad Åge Hareides hold ikke kunne, nemlig at score og vinde i Dublin. Wales manglede Gareth Bale, der var småskadet, men i hans fravaer tog den 21-årige Derby-spiller Harry Wilson, uddannet i og udlejet fra Liverpool, ansvar og sparkede et frispark direkte i mål. Wales vandt 1-0 på Aviva Stadium.

Det giver briterne et godt udgangspun­kt inden kampen mod Danmark, som er deres sidste i puljen. Sejr, og Wales vinder puljen. Bliver det uafgjort, skal Danmark slå Irland i sidste kamp for at gå videre. Bliver det derimod til walisisk nederlag, er det slut. Så bliver det til en andenplads, mens Danmark er sikker på førsteplad­sen, uanset hvordan det går mandag aften mod Irland.

”Det bliver svaert, men det bliver også svaert for Danmark (…) Det er som en pokalfinal­e. Hvis vi vinder, vinder vi gruppen. Jeg sørger for, at spillerne er klar over, hvor stor en kamp det er, men også for at spillerne ved, hvor godt et hold Danmark er,” sagde Ryan Giggs vedtrup p r ae sentat ionen.

Waliserne må aendre på venstre back-positionen, fordi Tottenhams Ben Davies har karantaene. Og så var Brentfords Chris Mepham kandidat til en plads i midterfors­varet, men det bliver sandsynlig­vis rutinerede Ashley Williams, som spiller i stedet.

NØGLESPILL­EREN

Ryan Giggs indrømmede ved praesentat­ionen af truppen til kampen mod Danmark, at han faktisk ikke ser ret mange af Gareth Bales kampe for Real Madrid. Han har simpelthen ikke kanalen, som har rettighede­rne til den spanske liga i Storbritan­nien.

Alligevel vendte Bale selvfølgel­ig tilbage til truppen, efter han gik glip af seneste landsholds­uge med en skade. Han er sit lands store stjerne og har i 2018 scoret fire gange i fire landskampe. Bale ankom til lejren med ankelprobl­emer og traenede ikke først på ugen, men ventes klar til kamp.

X-FAKTOREN

Det vakte en del undren, da Ryan Giggs udtog den 26-årige Anderlecht-stopper James Lawrence. Han har aldrig tidligere vaeret på et landshold og var så godt som ukendt i Wales, men Giggs tog ham med på grund af forsvarere­ns evner med bolden. Lawrence har en walisisk bedstemor, men er født i England og er vokset op i Holland, hvor han blandt andet har vaeret en del af Ajax’ ungdomsafd­eling. Sin seniorkarr­iere har han primaert udfoldet i Slovakiet for AS Trencin, inden han denne sommer skiftede til Anderlecht.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark