Ekstra Bladet - Tipsbladet

DANMARK

-

STATUS

Meget af optakten til kampen i Wales har handlet om de spillere, der ikke er med.

Diskuteret er for eksempel blevet Åge Hareides udtalelse om Nicklas Bendtner og hans voldsdom. Anfører Simon Kjaer er fravaerend­e med en skade, hvilket også er blevet bemaerket. Og det måske største spørgsmål har vaeret, om Jacob Bruun Larsen og Robert Skov burde forfremmes fra U/21-landsholde­t.

Siden landsholde­t samledes mandag, har historiern­e om truppen ikke handlet ret meget om kampen. I stedet har vi hørt om Christian Eriksens kontraktfo­rhandlinge­r, om Thomas Delaney og førsteplad­sen i Bundesliga­en, om Andreas Cornelius’ mislykkede tid i Cardiff samt Kasper Schmeichel­s rørende fortaellin­g om tragedien i Leicester. Der har vaeret en smule historier om Nicolai Jørgensens comeback og om, hvem der skal afløse Simon Kjaer som anfører, men Wales-kampen har ikke vaeret i fokus i pressen. Det siger en del om, at Nations League stadig ikke er en turnering, som fodboldfol­ket helt har taget til sig.

Der er ellers nok at spille for fredag aften i Cardiff. Vinder Danmark, er landsholde­t sikker på en førsteplad­s og oprykning til Liga A. Og måske endnu mere interessan­t: En garanteret playoffpla­ds om EM-kvalifikat­ion, uanset hvordan puljespill­et i 2019 forløber. Ved udgivelsen af dette blad indtages de øvrige pladser af Ukraine, Rusland og Bosnien – bestemt landshold som Danmark ville have en chance for at slå.

NØGLESPILL­EREN

Før den seneste landsholds­runde gav Åge Hareide ros til Kasper Dolberg, som han kaldte for landsholde­ts eneste rendyrkede 9’er. Ajax-spilleren startede inde mod både Irland og Østrig. Men nu er Nicolai Jørgensen tilsynelad­ende tilbage i varmen som bedste bud på en frontangri­ber. ”Så laenge han er frisk, så er han den foretrukne 9’er,” sagde landstraen­eren om Jørgensen ved udtagelsen. Den tillid skal Feyenoord-angriberen mod Wales leve op til på et hold, der for laenge har vaeret afhaengigt af Christian Eriksen-scoringer.

X-FAKTOREN

Ikke siden 2013 har det danske landshold spillet en landskamp med noget på spil, hvor Simon Kjaer ikke var i startopsti­llingen, men denne gang har anføreren måttet melde fra med en skade. Og hvem skal så spille?

Mathias ”Zanka” Jørgensen tager den ene plads, som han har siddet på siden VM, men de oplagte makkere, Andreas Christense­n og Jannik Vestergaar­d, savner begge spilletid i Premier League. Kan det måske endda ende med, at efterudtag­ne Andreas Bjelland får den startplads, han havde under VM-kvalifikat­ionen?

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark