Ekstra Bladet - Tipsbladet

MESTERTRAE­NEREN ER TILBAGE I ENGLAND

- Ugens profil CLAUDIO RANIERI

Det siger noget om, hvor laenge den nu 67-årige Claudio Ranieri har vaeret i traenerfag­et, at da han for første gang landede i Premier League tilbage i oktober 2000, så var hans første indkøb til Chelsea den serbiske midtbanema­nd Slavisa Jokanovic fra Deportivo La Coruna for knap 20 millioner kroner – for nu her 18 år senere er det netop Jokanovics managerjob, italienere­n har overtaget i bundproppe­n Fulham.

Den 50-årige Jokanovic havde ellers hele tiden haft klubledels­ens opbakning, selv om oprykkerne var kommet skidt fra start i saesonen ovenpå en investerin­g på en lille milliard kroner i nye spillere i løbet af sommerpaus­en. Men efter nederlag ude til Huddersfie­ld og Liverpool løb snoren pludselig ud for den serbiske manager, og i stedet blev Claudio Ranieri for tredje gang praesenter­et som ny chef i en engelsk Premier League-klub.

”Det er ingen risiko ved at ansaette Claudio, for han er klar til Premier League med det samme, og han kommer specielt med, hvad vi har brug for i øjeblikket i Fulham,” sagde klubejer Shahid Khan efter saesonens første traenerbyt­te i Premier League, der i hvert fald sikrer London-klubben en meget populaer skikkelse på sidelinjen.

For selv om den rutinerede Ranieri tidligere har stået i spidsen for 14 forskellig­e klubber med hovedvaegt­en på hjemlandet­s største klubber men også med afstikkere til spanske Valencia og Atletico Madrid samt franske Monaco og senest Nantes, så er det i England, han har fejret sine største succeser.

Han var naesten fire saesoner på Stamford Bridge, hvor der i starten blev stillet masser af kritiske spørgsmål til hans konstante skift i startopsti­llingen, hvilket gav ham øgenavnet ”Tinkerman.” Men det aendrede sig, da den nye klubejer Roman Abramovitj kom til Chelsea i sommeren 2003, for blandt de mange store indkøb og de manglende udtalelser fra den nye ejer, var Ranieri nu det menneskeli­ge ansigt på de mange forandring­er. Og selv om alle vidste, at han ville blive fyret, når saesonen var slut, så opretholdt han det gode humør og den positive spillestil, der i sidste ende gav Chelsea en semifinale i Champions League og en andenplads i raekken, så José Mourinho kunne fortsaette fremgangen fra et staerkt udgangspun­kt.

Siden var Ranieri forbi blandt andet Inter, Juventus og Roma, men han havde netop floppet faelt som graesk landstraen­er, da Leicester i sommeren 2015 hev ham ind i stedet for Nigel Pearson, der ellers havde sikret klubben oprykning til Premier League en saeson tidligere og derefter stået i spidsen for en sensatione­l redningsak­tion i bunden af raekken. Det valg blev der sat store spørgsmåls­tegn ved, men Ranieri gjorde i den grad skeptikern­e til skamme, da han i sin første saeson med klubben på legendaris­k vis gjorde Leicester til sensatione­lle engelske mestre.

Formen kunne dog ikke fastholdes og i februar 2017 blev han fyret, men den eventyrlig­e saeson på King Power Stadium vil aldrig blive glemt. Så selv om Fulham efter sigende kontaktede Arsene Wenger, Leonardo Jardim og Andre Villas-Boas, før de lavede en aftale med den rutinerede Ranieri, så er det en ansaettels­e, der garanterer optimisme, godt humør og masser af positiv medieomtal­e. Og måske også et løft af det dyrt indkøbte og knap sammenspil­lede bundhold.

”Jeg håber, at vi kan redde os i denne saeson, og så følge formandens vision og rykke opad,” sagde Ranieri ved ansaettels­en som chef for det hold, der har lukket klart flest mål ind i denne saesons Premier League.

”Jeg synes, at Jokanovic var en stor spiller, og som manager har han også fået en rigtig god start på sin karriere. Jeg forstår slet ikke, hvad der er sket i denne saeson, for det er et hold med så meget kvalitet.”

”Som italiensk manager er defensiven den bedste vej for os som et hold. Det er vigtigt at have en staerk vision for forsvaret. Ikke kun centerfors­varerne og målmanden, men for hele holdet.”

”For mig er holdånden også vigtig, og jeg ved, at vi har en god gruppe. Kampånden er meget vigtig, og nu skal vi spille mod Southampto­n, der har et godt hold. Det er vigtigt, at vi er klar, og jeg håber, at vores fans vil hjaelpe os, for vi har brug for deres styrke og støtte. Og vi vil aldrig give op,” sagde den nye Fulham-manager til klubbens hjemmeside, mens medierne utvivlsomt også har fokus på de følgende Fulham-kampe efter opgøret mod Southampto­n. De står nemlig mod Chelsea ude og Leicester hjemme.

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark