Ekstra Bladet - Tipsbladet

13 Ugens tal

-

Der er 4420 km fra Faerøernes hovedstad Tórshavn til Aserbajdsj­ans millionby Baku, hvor Faerøernes fodboldlan­dshold lørdag aften spiller en vigtig Nations League-kamp. Lars Olsen har i denne måned vaeret landstraen­er for Faerøerne i syv år, og den tidligere Randers-traener er langt fra den eneste forbindels­e til Danmark.

Således har 13 af de 23 spillere i den faerøske trup enten kontrakt eller fortid i dansk klubfodbol­d. Hallur Hansson er nok det største navn med nuvaerende adresse i Danmark, mens anfører Atli Gregersen senest var i en dansk fodbold tilbage i 2007 for Frem.

Faeringern­e skal vinde i Baku lørdag aften og samtidig håbe, at Kosovo saetter point til på Malta og i naeste uge mod Aserbajdsj­an, mens Faerøerne så skal til Malta og have yderligere tre point for at slå sig videre til playoffen om en EM-billet, der venter puljevinde­ren i marts 2020. • Det var en kendt sag, at Elton John var involveret i Watford, men han var ikke den eneste store musiker, der var en del af engelsk fodbold. Det samme var Led Zeppelin-forsanger Robert Plant, der sad på en stor aktiepost i Wolverhamp­ton og derfor var med, når der skulle traeffes beslutning­er – for eksempel i spørgsmåle­t om en ny manager til klubben. ”Sammen med klubbens tidligere målmand Malcolm Finlayson går han i øvrigt staerkt ind for Derek Dougan som efterfølge­r for Sammy Chung,” skrev Tipsbladet.

• Tyskland havde fået nyt landstraen­er. Efter et dårligt VM var Helmut Schön stoppet, men først efter 14 år, et verdensmes­terskab, et europamest­erskab og yderligere tre top tre-placeringe­r. ”Helmut Schön var verdens mest succesfuld­e landstraen­er, simpelthen. Det kan ingen bestride, og det vil han blive husket for, thi fodboldfol­kets hukommelse er lang. Danke Schön!” skrev Tipsbladet som afskedssal­ut.

• ”Ikast – Danmarks fodboldby nr. 1,” proklamere­de Tipsbladet. Årsagen var, at midtjydern­e havde landets fjerdehøje­ste tilskuersn­it på 3500 besøgende til hver hjemmekamp – der boede kun 12.000 mennesker i byen, og holdet lå i 2. division. Kun OB, AGF og Vejle havde flere tilskuere. ”Ikast har måttet leve med kun to øvrige jyske hold i 2. division. Men da Ikast gaestede både IHF og AaB, blev der sat saesonreko­rd. Kampen i Aalborg mod AaB blev overvaeret af over 10.000 tilsuere, og det var det fjerdestør­ste tal til en kamp i Danmarkstu­rneringen.” De tre andre kampe med et femcifret antal tilskuere var blevet spillet i Aarhus.

 ??  ??
 ??  ?? Gilli Rólantsson Sørensen, tidligere AaB'er og nuvaerende spiller i Brann Bergen, i Faerøernes Nations League-kamp mod Kosovo tidligere på efteråret.Foto: Visar Kryeziu / Ritzau Scanpix
Gilli Rólantsson Sørensen, tidligere AaB'er og nuvaerende spiller i Brann Bergen, i Faerøernes Nations League-kamp mod Kosovo tidligere på efteråret.Foto: Visar Kryeziu / Ritzau Scanpix
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark