Ekstra Bladet - Tipsbladet

BENDTNER-SAGEN VISER ET AF DBU’S PROBLEMER

-

Isidste uge fyldte Nicklas Bendtners dom for vold mod en taxichauff­ør i København og efterfølge­nde appelsag meget i mediebille­det i Danmark. Sagen kom også til at spille en betydelig rolle i forbindels­e med udtagelsen af truppen til kampene mod Wales og Irland, der skete naesten lige oveni dommen og efterdønni­ngerne, og både landstraen­er Åge Hareide og Peter Møller fik kritik for at komme med meldinger, hvor der i medierne og hos modtagerne i den danske befolkning opstod usikkerhed om, hvorvidt Bendtner kunne vaere med på landsholde­t eller ej efter en voldsdom.

”Jeg kunne godt have lagt det med Bendtner ned. Da BT og Tipsbladet ringede, kunne jeg godt have henvist til Ritzau og sagt, at jeg ikke havde mere at sige. Men det synes jeg ikke, DBU mangler lige nu. Jeg svarede alle, der ringede. Når man gør det, bliver man også mere sårbar. Hver journalist har sin vinkel og retning, og jeg kan komme til at formulere mig forkert. Jeg kom til at sige, at det var synd for Bendtner. Det var ikke det, jeg mente. Jeg syntes, det var trist for Bendtner. Så får jeg nogle høvl for det. Man får nogle gange taesk, når man stiller sig frem, og dem er jeg klar til at tage.”

”Jeg synes, det er vigtigt, at DBU har en holdning, og at folk hører den, i stedet for at vi sender et kort citat ud, og så er dét det. Jeg står gerne på mål for vores holdning om Nicklas Bendtner, og det er heldigvis ikke hver uge, vi har den type sager i DBU. Det irriterer mig så, at det er det eneste, der har fyldt i denne uge [5.-9. november], en spiller, der ikke har vaeret på landsholde­t i otte måneder, og som formentlig heller ikke kommer det lige foreløbig,” siger Peter Møller. Som journalist gennem et årti viser sagen omkring Nicklas Bendtner efter Peter Møllers mening, at DBU efter års negative sager i forbindels­e med konflikter med Spillerfor­eningen og spillerne har svaert ved at bryde et mønster, hvor opfattelse­n af og fokus på DBU naesten per automatik bliver negativ hos medier og fans.

”Summen af det hele er, at det hele har vaeret noget lort omkring DBU. Jeg forstår udmaerket, journalist­er skal vaere kritiske, men de gode historier bliver ikke rørt. Folk vil høre det kritiske. Det bliver også én af mine opgaver at få aendret den stemning. Når spillerne og toppen ikke kan snakke sammen, bliver det hele set som noget skidt, uanset hvad sammenhaen­gen er. Der er ingen, der fokuserer på, at vi ikke har tabt i to år,” siger Peter Møller.

”Jeg synes, vi har nogle fremragend­e spillere. Der er aldrig bøvl med Lukas Lerager og Christian Eriksen. Man ville jo naermest ønske, der var lidt mere Bendtner-gen i dem. Thomas Delaney stiller sig frem, ’Zanka’ tør sige sin mening. Men det er Nicklas Bendtners sag, der bliver brugt til at tvaere rundt i, at der igen-igen skulle vaere problemer i DBU,” siger Peter Møller om et image, han skal vaere med til at rette op på.

”Det har manglet, at DBU har haft en person, der stillede sig frem og sagde, hvad DBU mente om forskellig­e cases, først og fremmest Spillerfor­eningen og konflikten. Hvad der var op og ned i konflikten. Jeg skal stå fremme og fortaelle, hvad DBU står for, og så har folk al mulig ret til at vaere uenige med mig. Fansene har brug for, der kommer et ansigt på.”

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark