Ekstra Bladet - Tipsbladet

”DET ER LIDT NOGET BØVLVAERK I 1. DIVISION”

- TEKST: SEBASTIAN STANBURY @SebStanbur­y

I en taet og uforudsige­lig Nordicbet Liga har Viborg som det eneste hold formået at skille sig ud ved at slå et hul på fem point ned til andenplads­en. For efter to skuffende saesoner i traek har midtjydern­e fundet stabilitet og har haft succes på grund af kontinuite­t i truppen, den rigtige indstillin­g til kampene og en erkendelse af, at man i den naestbedst­e raekke ikke kan undgå at tabe to kampe i traek.

HB Køge hentede 21 ud 27 mulige point i de første ni runder, men har ikke vundet en fodboldkam­p siden. Nedrykkern­e fra Silkeborg indledte saesonen som et hold, der dansede omkring nedrykning­sstregen, men er nu oppe på en playoffpla­ds.

FC Helsingør har raekkens tredjebeds­te forsvar, men ligger alligevel sidst.

FC Roskilde indledte saesonen med at tabe 5-2 til HB Køge og lå sidst de første 16 runder, men efter at have vundet tre kampe i traek er holdet nu over stregen. Den seneste sejr? Den var på 4-1. Over HB Køge. Og stimen indeholdt en sejr på utrolige 7-1 ude over FC Fredericia, der svarede igen ved ugen efter at besøge nedrykkern­e fra Lyngby og vinde 3-1.

Sådan er den naestbedst­e raekke, Nordicbet Ligaen. Et uforklarli­gt, men fascineren­de rod af resultater, hvor alle kan slå alle, og hvor der kun er 11 point mellem nummer to og nummer 12.

Viborg FF er også en del af det rod. Først i tredje runde vandt jyderne en fodboldkam­p, men det var i begyndelse­n af en stime på 12 kampe uden nederlag – hvorefter de så tabte to gange i traek til FC Roskilde og Lyngby, to hold fra den nederste halvdel. Men i en stram og lige 1. division skiller VFF sig alligevel ud. For mandag aften stoppede Viborg den begyndende stime af nederlag ved at tage til Helsingør og vinde med 3-1. Med 17 ud af 33 runder afviklet har den naestbedst­e raekke netop rundet halvvejen, og Viborg ligger nummer ét med fem point ned til Silkeborg på andenplads­en. Faktisk er viborgense­rne det eneste hold i raekken, der ikke kan blive overhalet ved at tabe én kamp, bortset selvfølgel­ig fra Helsingør på sidsteplad­sen. Og netop mandagens sejr ved Øresund siger en hel del om det hold, som Viborg er i denne saeson, mener klubbens anfører Jeppe Grønning.

”Vi havde en tur derover, hvor vi blev lidt forsinkede. Det regnede hele vejen, og vi ved, hvordan banerne er på denne tid af året. Og forholdene i Helsingør er sådan, at vi måtte klaede om i hold. Det var en af de dage, hvor man måtte ty til rutinen. I sidste saeson havde vi også nogle af de oplevelser – for det har man nogle gange i 1. division – hvor vi ikke håndterede det saerlig godt. Denne gang havde vi fuld fokus på spillet på banen, og vi fik en god start, så vi saerligt i første halvleg var markant bedre end dem. Det viser, hvor langt vi er kommet i forhold til sidste år. Selv om der kommer lidt modgang, begynder de sorte tanker ikke. Vi har også vaeret bagud i mange kampe i denne saeson, hvor vi er kommet tilbage. Det viser, at vi er et andet sted,” siger Jeppe Grønning.

”Vi er ovre den tid, da vi gik og var bekymrede hele tiden. Det hørte mere til i sidste saeson. Det så man også i den kamp i mandags. Vi var et robust hold, og det var fedt at se den reaktion. Internt sagde vi, at de to nederlag ikke skulle ødelaegge det, vi har leveret i efteråret, og det er vigtigt for os at slutte godt af, så det ikke bliver en aergerlig afslutning på et godt efterår,” siger Jeppe Grønning to kampe før efterårssa­esonen er ovre.

SOMMER MED KONTINUITE­T

2017 gik ikke som Viborg havde planlagt. Holdet rykkede ned efter to playoffkam­pe mod Helsingør, og i 1. division var spillet svingende og resultater­ne ujaevne. Ved indgangen til 2018 lå nedrykkern­e kun nummer syv.

Foråret var fint, men ikke godt nok. Et 3-3-resultat mod Brabrand i sidste runde betød, at Viborg akkurat gik glip af en playoffpla­ds. Den gik i stedet til Vendsyssel, som rykkede op.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark