Ekstra Bladet - Tipsbladet

STOR VAERDI I ISTANBUL SOM TYRKISK MESTER

-

Nathan Silver udviklede i 2009 et rating system til brug i internatio­nal fodbold. Systemet – døbt Soccer Power Index (SPI) – baserer sig på mere end 550.000 kampe fra forskellig­e databaser. De behandles på statistik-sitet fivethirty­eight.com, som beregner chancerne for, at holdene vinder de forskellig­e turneringe­r.

Jeg har gennemgået samtlige relevante ligaer på fivethirty­eight.com og sammenhold­t med de aktuelle odds hos bookmakern­e. Alle hold, der har en chance på mindst 20 procent for at vinde en liga, er medtaget. Og de mulige vinderes chance er holdt op mod oddsene for at udregne en vaerdifakt­or.

Den er fundet ved at tage fivethirty­eight.coms vurdering af holdets chance i forhold til oddset. Hvis et hold har 50 procent chance for at vinde, bør det altså give odds 2,00. Giver det odds 2,50, er der vaerdi. Og vaerdifakt­oren er 2,50/2,00 = 1,25. Jo højere vaerdifakt­or, desto mere vaerdi er der i spillet. Bemaerk dog, at en høj vaerdifakt­or ikke er det samme som en stor sandsynlig­hed for, spillet går hjem.

Istanbul BB vinder Süper Lig 55 PROCENT CHANCE

3,60 @ BETFAIR VAERDIFAKT­OR: 1,98

Spillet med den største vaerdifakt­or findes i Tyrkiet, hvor Istanbul BB topper ligaen med fire point ned til Galatasara­y. Bookmakern­e har sidstnaevn­te som favorit til at vinde, men det er forkert ifølge fivethirty­eight.com, som giver Istanbul BB hele 55 procent chance for at vinde ligaen.

Betfair topper markedet med odds 3,60 på Istanbul BB som mester, hvilket giver en skyhøj vaerdifakt­or, da 3,60 / (100/55) = 1,98.

Real Madrid vinder La Liga 28 PROCENT CHANCE

7,00 @ NORDICBET VAERDIFAKT­OR: 1,96

Også i Spanien er vaerdifakt­oren høj, selv om chancen for et mesterskab til Real Madrid ikke er lige så stor som Istanbul BB’s, hvis man skal tro på de simulerede beregninge­r fra fivethirty­eight.com. Statistiks­itet har nemlig FC Barcelona som favorit til at vinde med 53 procent sandsynlig­hed, og derfor er odds i lejet 1,28-1,44 på Blaugrana altså ikke interessan­t.

Vaerdien skal findes i de evige rivaler fra Real Madrid, som tilskrives 28 procent chance for at vinde mesterskab­et med fire point op til FC Barcelona. De hvidklaedt­e giver nemlig odds 7,00 hos NordicBet, mens det i øvrigt skal med, at outsiderne til at vinde er Atlético Madrid og Sevilla, der hver har 8 procent chance, ifølge fivethirty­eight.com. MANDAG 19. NOVEMBER TIRSDAG 20. NOVEMBER TORSDAG 22. NOVEMBER

Sunderland vinder League One 60 PROCENT CHANCE

2,50 @ NORDICBET VAERDIFAKT­OR: 1,49

Det sidste store vaerdispil i rundgangen findes i den engelske League One, hvor Sunderland ligger i baghjul på Portsmouth. Og det er åbenbart så god en position at have, at The Black Cats gives hele 60 procent chance for at vinde ligaen af fivethirty­eight.com, som forudser, at Jack Ross’ drenge står med 28-12-6, en målscore på +50 og 96 point efter saesonen.

Så praecis behøver man heldigvis ikke vaere i sit spil på Sunderland som vinder. NordicBet giver odds 2,50, hvilket svarer til en vaerdifakt­or på flotte 1,49

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark