Ekstra Bladet - Tipsbladet

ONSDAG 12.30, BACOLOD, FILIPPINER­NE TIRSDAG 20.30, MILTON KEYNES, STORBRITAN­NIEN

-

Filippiner­ne mod Thailand, siger du?

Med yderligere fem måneder tilbage af den saerlige hybrid-årstid her i landet, hvor efterår og vinter flyder sammen i ét stort mudret og mørkt pløre, lyder det som et par fremragend­e destinatio­ner for en lang flyvetur og efterfølge­nde ferie. Men i den kommende uge er Filippiner­ne-Thailand også en vigtig kamp i AFF Championsh­ip, som er mesterskab­et i det sydøstlige Asien.

For ti år siden var han manager for Manchester City, men nu er Sven-Göran Eriksson såmaend landstraen­er på Filippiner­ne, og ligesom forgaenger­en har han den forhenvaer­ende Brøndby- og FC Midtjyllan­d-målmand Michael Falkesgaar­d i truppen, mens anføreren Phil Younghusba­nd tilbage i 2007 tilbragte nogle måneder i Esbjerg som udlejet fra Chelsea, inden landsholds­karrieren tog form i moderens fødeland Filippiner­ne. Backen Daisuke Sato? Ham husker Horsens-fans, måske, for indhop mod Silkeborg, Sønderjysk­E og FC Nordsjaell­and sidste efterår. Thailand er ligesom flere andre landshold i det seneste årti begyndt at rekruttere spillere i Europa i drømmen om et 2022-VM, der vil blive mere realistisk i tilfaelde af en udvidelse til 48 hold. Således har landsholde­t her i 2018 haft spillere med rødder i Sverige, Tyskland og Italien med i truppen. I sidste måned var Brasilien på besøg i Saudi-Arabien for at spille mod landsholde­t i det naturresso­urcerige land med de store ambitioner inden for fodbold, og såmaend også mod Argentina, der kom på besøg i Jeddah og tabte på et mål i overtiden af Miranda.

Denne gang går turen til Storbritan­nien, hvor otte af de brasilians­ke spillere til daglig har arbejdspla­ds, først med en kamp i dag fredag mod Uruguay på Emirates og så tirsdag aften på det navnkundig­e Stadium MK i provinsbye­n Milton Keynes nord for London.

Byen er kendt for at have ’stjålet’ Wimbledon, og givet klubben navnet MK Dons, i begyndelse­n af årtusindet, og nu kommer Brasilien så og møder Cameroun i det seneste stop på de kanariegul­es ’Brasil Global Tour’, som landsholde­ts traeningsk­ampe indtil VM-kvalifikat­ionen er solgt som.

Laes mere om Brasiliens hold på side 28-29 i denne udgave af Tipsbladet.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark