Ekstra Bladet - Tipsbladet

PETER LIMS STORE, NAESTEN LYKKELIGE MANCHESTER-FAMILIE

PETER LIM

-

Adam Rooney havde scoret 66 mål i 151 kampe for Aberdeen og stod foran en Europa League-kvalifikat­ionskamp mod Burnley, da den irske angriber i sommer blev købt for et millionbel­øb for at fortsaette sit stabile scoringsge­nnemsnit i Manchester-området.

Det var hverken City eller United, der var køber, ej heller Bolton, Wigan, Rochdale, Bury eller Oldham i forstaeder­ne og satellit-byerne omkring metropolen.

Det var derimod Salford City, oprykker i National League, som Conference League kaldes nu til dags, der hostede op med pengene, og Adam Rooney var ikke det eneste større køb.

Salford hentede også tre solide spillere i League One, og med Rooney som topscorer, senest med et hattrick mod Aldershot i lørdags, ligger klubben toer i raekken, ét point efter Londonklub­ben Leyton Orient.

Da Tipsbladet i slutningen af 2014 besøgte Salford City umiddelbar­t efter, at klubbens nuvaerende ejere kom til, lå man tre raekker lavere i det engelske fodboldhie­rarki, og økonomien havde vaeret en noget anden, som bestyrelse­smedlemmet Ged Carter fortalte Tipsbladet­s udsendte journalist.

”Der har vaeret hårde tider, men vi har aldrig haft gaeld. Vi har aldrig haft en kassekredi­t i banken. Vi har betalt spillerne det, vi kunne, og hvis vi løb tør for penge, løb vi tør for penge. Sidste år var den samlede lønudgift mellem 800 og 1000 pund om ugen [7500-9500 kroner], så spillerne fik 60-70 pund om ugen. Indtaegter­ne kom fra entre til kampene, hvor der typisk kom 150-200 mennesker, sponsorer og så lidt fra baren og tebaren på kampdage. Sådan er det i alle non-league klubber.”

Hovedmande­n bag Salford-projektet er Singapore-milliardae­ren Peter Lim. Han ejer 50 procent af klubben, mens brødrene Neville, Ryan Giggs, Nicky Butt og Paul Scholes har ti procent hver, og deres faelles mål er at føre Salford op i The Championsh­ip.

Men Salford er ikke den eneste årsag til, at Manchester må vaere i Peter Lims tanker i disse uger.

Med hjaelp fra Cristiano Ronaldo og José Mourinhos agent Jorge Mendes købte Peter Lim Valencia CF i 2014, og mens denne saeson hjemme i Spanien naeppe bliver en af de mindevaerd­ige for Valencia, der har beskedne 14 point i de første 12 runder, er Valencia stadig i live i Champions League med en kamp i Torino i naeste uge, før Manchester United kommer på besøg i Valencia i sidste spillerund­e.

Peter Lim skal naeppe forvente vennetjene­ster mod Juventus, der efter sidste rundes choknederl­ag i slutfasen mod Manchester United skal have point mod Valencia for at gå videre til ottendedel­sfinalerne.

Men Lim får lejlighed til at hilse på sin gode ven Cristiano Ronaldo, der var på besøg i Singapore i sommer, da Lim for første gang blev bedstefar, og som ved flere lejlighede­r er mødt op for at kaste glans på Peter Lims investerin­ger i ejendoms- og sundhedsbr­anchen.

Cristiano Ronaldos kommerciel­le rettighede­r plejes af Mint Media, der er ejet af Peter Lim, et firma der i øvrigt også håndterer PR og kommerciel­le aktivitete­r for Lims fem berømte medejere fra Class of 92 i Salford City.

En anden Jorge Mendes-klient med en stor rolle i fodbold-interesser­ede Manchester, José Mourinho, er til gengaeld ikke så begejstret for Lim, som Mourinho var forud for ansaettels­en som United-manager, hvor portugiser­en i månederne op til besøgte et af Lims velgørende projekter i Singapore.

Således mistaenke José Mourinho, ifølge en stort opsat historie i Daily Mirror i sidste måned, Peter Lim for at føre kampagne for at få ham ud af Manchester United, hvorefter Lim selv vil købe sig ind i klubben. En historie, der fulgte umiddelbar­t efter, Valencia havde spillet 0-0 på Old Trafford.

Den manøvre kan Peter Lim, der ifølge finansmedi­et Forbes er god for knap 16 milliarder kroner, og som i øvrigt også ejer et hotel ved siden af Old Trafford, ikke udføre alene uden bankers eller andre milliard-investorer­s hjaelp – men der skal nok vaere rigelig med spekulatio­ner og drama omkring Lims rolle i fodbold i Manchester, hvad end Valencia stadig er levende i Champions League efter naeste uges spillerund­e eller ej.

 ??  ?? Peter Lim (i baggrunden til venstre i billedet) og José Mourinho i gladere tider under portugiser­ens besøg i Singapore i februar 2016.
Peter Lim (i baggrunden til venstre i billedet) og José Mourinho i gladere tider under portugiser­ens besøg i Singapore i februar 2016.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark