Ekstra Bladet - Tipsbladet

Vejles tog guldet til sidst

-

For første gang havde Vejle Boldklub vundet det danske mesterskab. Allerede ugen forinden havde den jyske klub haft muligheden for at sikre sig guldet, men havde tabt til Frem, der havde den hjemvendte Italien-prof John Hansen som matchvinde­r. I sidste spillerund­e skulle vejlensern­e derfor bruge et enkelt point for at sikre sig guldet, men da først proppen sprang af, vaeltede det ud med mål. 7-1 vandt Vejle over Skovshoved.

”Mod Frem spillede holdet smukt, men ineffektiv­t. Vi fik en spaendende søndag ekstra. Men mod skovserne blev der også skudt! Kloge af skade lagde vejlensern­e det overdrevne trilleri og short passing på hylden. Der blev fyret på mål, så den stakkels skovsermål­mand var i ustandseli­g ild...”

”Så da Vejle endelig tog mesterskab­et hjem, blev det på den flottest taenkelige måde! Fortsaette­r Vejle med at spille som i år, håber og tror vi, det bliver mester igen i 1959...” skrev TIPS-BLADET om holdet, der var fotografer­et med blomster på forsiden, og som havde 18-årige

Tommy Troelsen som en af profilerne.

Skovshoved­s nederlag var problemati­sk, for holdet var i nedrykning­sfare, men kunne takke Køge, som vandt 6-1 over AIA og sendte modstander­ne ud. Vejles mesterskab var det femte til provinsen i traek, efter at netop Køge havde brudt den københavns­ke dominans i 1954, og AGF havde vundet de efterfølge­nde tre titler. Boldklubbe­n Frem sørgede dog for, at København var repraesent­eret i toppen.

”Havde Frem tabt i Aarhus, var den bedste københavns­ke klub endt et godt stykke nede i tabellen. Men Frem vandt imidlertid 2-1 på to mål af John Hansen – hvem ellers? – og reddede hovedstade­ns aere. Frem blev altså en paen nr. 2 efter have udført den bedrift at slå Vejle kun en uge før, Vejle definitivt vandt mesterskab­et.”

Som nummer tre og fire sluttede OB og B 1909.

”Odense bliver mere og mere – undskyld Vejle - landets fodboldhov­edstad.”

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark