Ekstra Bladet - Tipsbladet

Dyre billetter i Italien

-

Der var fokus på italiensk fodbold i denne udgave af TIPS-BLADET, og det indebar også en gennemgang af billetpris­erne. De var høje. ”Det er ikke uden grund, at de italienske fodboldklu­bber er i stand til at betale store summer for fodboldspi­llere. For det første får de som regel økonomisk støtte af pengestaer­ke maend, som står bag klubberne, men også tilskuerne må baere deres del af byrden, for det er nemlig slet ikke billigt at gå til fodbold i støvleland­et,” skrev signaturen

Ove.

Han kunne blandt andet berette, at den dyreste billet i Atalanta kostede 85 kroner og den billigste 17, mens det hos de andre klubber svingede mellem 12-35 kroner for en ståplads og 50-80 for en siddeplads.

”Kun hos Cagliari kan man slippe lidt billigere. Her kan tilskuerne komme ind for 10 kroner, men så er det også en ståplads bag mål!”

Også de vesttyske priser blev naevnt. Det oplystes, at en tribunepla­ds i Bundesliga­en kostede mellem 15 og 35 kroner, og at en ståplads oftes kunne fås til mellem otte og 12 kroner.

”Hvis man overvaerer en kamp i et af de naevnte lande, kan man komme ud for den maerkelige situation, at publikum i kurverne og bag målet kan stå som de berømte sild i en tønde, mens langsidern­e kan vaere gabende tomme. Simpelt hen fordi de billigste pladser bliver solgt først.”

Og endelig var der priserne i Danmark. Her kunne man ofte få en god plads til fem, seks eller syv kroner.

”En eventuel betaling til spillerne synes således at kunne finansiere­s gennem en forhøjelse af entreen, men så skulle kvaliteten jo også helst blive bedre. Ellers er det publikum, der bliver sorteper,” skrev avisen om muligheden for betalt fodbold.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark