Ekstra Bladet - Tipsbladet

ALLE TIDERS RETURKAMP

- TEKST: MORTEN GLINVAD, BUENOS AIRES

@MortenGlin­vad

Det er aldrig sket før, og det sker sandsynlig­vis aldrig igen. For første gang i historien skal verdens måske største lokalrival­er lørdag aften afgøre Copa Libertador­esfinalen mellem sig på det ene holds eget stadion. Superclási­co nummer 248 bliver det største og vigtigste i den mere end 100 år lange historie om lokalopgør­ene mellem River Plate og Boca Juniors. Det er samtidig sidste gang, finalen i Sydamerika­s største klubturner­ing spilles over to kampe, inden Copa Libertador­es i 2019 går over til en enkeltståe­nde finale på neutral grund.

Det første opgør regnede vaek forrige lørdag, hvor et voldsomt uvejr ramte Buenos Aires, så arrangører­ne blot halvanden time inden det planlagte kamptidspu­nkt måtte opgive at gennemføre opgøret, selvom mange tusinde tilskuere allerede havde taget plads på La Bombonera. En af dem var en japansk Boca-fan, der havde rejst i 33 timer for at nå frem til kampen, men efter få timer i Argentina måtte rejse hjem igen uden at have set et minuts fodbold. Dagen efter lykkedes det at gennemføre den første finale, der blev en haesblaese­nde affaere i en formidabel kulisse.

Det endte 2-2, men Boca kunne have sikret sejren til allersidst, da indskifted­e Carlos Tevez spillede Darío Benedetto fri. Tevez er et Bocasymbol, der er i faerd med at afslutte karrieren i hjerteklub­ben, der ligesom naboerne må konstatere, at det bliver svaerere og svaerere at holde på profilerne. Lørdagens finale kan derfor meget vel blive den sidste for River Plates 20-årige midtbanesp­iller Exequiel Palacios, inden Europa traekker ham vaek fra Buenos

 ??  ?? Exequiel Palacios skal til naeste år spille for Real Madrid. Foto: Andre Penner/ Ritzau Scanpix
Exequiel Palacios skal til naeste år spille for Real Madrid. Foto: Andre Penner/ Ritzau Scanpix

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark