Ekstra Bladet - Tipsbladet

I en lille bus, der gynger

-

Ligalandsh­oldet havde vaeret en tur i Brasilien, og Tipsbladet havde selvfølgel­ig sendt Per Høyer Hansen med som observatør, hvilket der også kom et rejsebrev ud af: ”Landskamps­rejser er for nutidens spillere som regel blevet traels rutine. Men denne tur er dog en slags undtagelse. Når nu spillerne forstyrres af frokost midt i brasilians­k tv’s transmissi­on af målorgiet mellem Juventus og Napoli i Torino, kan en hurtig byrundtur vel vaere en slags kompensati­on inden eftermidda­gstraening­en.”

”I strålende sol kører vi langs de overbefolk­ede strande ind mod Salvadors centrum, mens Brasiliens største sevaerdigh­eder afsløres for øjnene af passagerer­ne i bussens venstre side. Det er de badepiger, der i mini-bikinier ikke er bange for at vise nummeren frem helt oppe på fortovet. På et tidspunkt er bussen ved at få klar slagside.”

”Hold kaeft, har I set de balder?”, lyder det på umiskendel­igt jysk fra en kendt spiller. TIPS-bladets udsendte, der selv har haft en kaereste i Århus, nikker samtykkend­e. Der er i hvert fald kuløren til forskel.”

”Modtagelse­n af den danske trup under byvandring i det historiske centrum er også ret speciel. Lasede maend på torvet opfører omgående en capoeira, kampdansen som skabtes i fortidens sukkerplan­tager, mens en kulsort elegantier står på haender for holdet. Improviser­et boldleg på en skrånende brostenspl­ads afløses af andre hundekunst­er, mens to kornfede betjente med solbriller diskret følger efter i en politibil – og sikrer at alle danskerne kommer ud af det indre Salvador med både kameraerne og rejsecheck­ene i behold.”

”Alle er enige: Det her minder ikke ret meget om dagene før en kamp mellem Herfølge og Brønshøj!”

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark