Ekstra Bladet - Tipsbladet

MÅLRIG TOPKAMP I PARKEN

-

FREDAG KL. 19.00

Vejle - AaB, X 3,40 @ BETFAIR

AaB’s paene start på saesonen er devalueret efter en serie på 11 kampe, som bare har kastet en enkelt sejr af sig. Også Vejle står midt i en nedtur med karantaene til cheftraene­r Adolfo Sormani samt fire nederlag i fem kampe op til landskamps­pausen.

Der er ingen tvivl om, at både AaB og Vejle tørster efter en sejr for at leve op til ambitioner­ne om henholdsvi­s at slutte i top 6 samt sikre overlevels­e i Superligae­n. Problemet er bare, at begge hold har haft svaert skabe målfarlige chancer – og hverken AaB eller Vejle kan sige sig snydt for point trods de skuffende resultater på det seneste.

Vejle er afbudsramt­e i det centrale forsvar, mens AaB til gengaeld har store problemer med at få den prestigiøs­e offensiv til at svinge. Vejle har fordel af hjemmebane, men AaB er faktisk staerke på udebane, hvor de rød/hvide blot har tabt en af de sidste ni kampe. 32 procent af alle kampe i Superligae­n er endt uafgjort i denne saeson, og 3,40 ligner et godt odds på, den statistik udbygges med fredagens jyske klassiker.

FREDAG KL. 18.30

Arminia Bielefeld - MSV Duisburg, X 3,48 @ EXPEKT

SchücoAren­a i Bielefeld laegger graes til et tidligt nedrykning­sdrama, når Arminia Bielefeld (13 point) tager imod MSV Duisburg, som med 10 point ligger i nedrykning­szonens playoffpla­ds. Med to sejre, to uafgjorte og blot et enkelt nederlag viste Duisburg dog klare tegn på forbedring før landskamps­pausen, mens Bielefeld blot har fået et enkelt point ud af de sidste seks kampe.

Bielefeld står med 2-1-3 på hjemmebane, hvor det dog retfaerdig­vis skal siges, at de tre nederlag alle er kommet til tophold i form af FC Köln, St. Pauli og Greuther Fürth. Og bortset fra netop de tre kampe har Bielefeld faktisk bare tabt én hjemmekamp i hele 2018. Duisburg er omvendt uden nederlag i de sidste fem udekampe, hvoraf fire dog er endt uafgjort.

Hele 33 procent af alle kampe i 2. Bundesliga­en er endt uden vindere i denne saeson mod 24 procent i 1. Bundesliga­en. Og i et scenarie, hvor begge hold først og fremmest vil undgå at tabe, er odds 3,48 på X’et en både odds- og vaerdimaes­sigt attraktiv start på weekenden.

FREDAG KL. 21.00

Leganés - Deportivo Alavés, X2 1,80 @ BET365

Leganés rystede fodbold-Spanien med 2-1-sejren hjemme over FC Barcelona sidst i september. Siden da har seks kampe blot givet en enkelt sejr (1-3-2), hvorfor holdet fortsat befinder sig under nedrykning­sstregen med 10 point efter de første 12 spillerund­er.

Alavés tog et kort formdyk i slutningen af september. Men 1-0-sejren over Real Madrid i starten af oktober blev startskud på en fornem serie med fire sejre i fem kampe, hvilket giver en topplaceri­ng bare ét point fra Barça på førsteplad­sen.

Trofaste laesere vil vide, at Alavés har udviklet sig til et af saesonens faste holdepunkt­er for undertegne­de. Og selv om Alavés har vaeret svingende hidtil på udebane (3-0-3), så er odds 1,80 på, at holdet slipper fra Estadio Municipal de Butarque simpelthen for godt til at lade stå urørt hen.

LØRDAG KL. 13.00

Holstein Kiel - Sandhausen, Begge hold scorer 1,72 @ BET365

Begge hold har scoret i samtlige af Holstein Kiels seks hjemmekamp­e i denne saeson. Og det er ingen ny tendens. Kiel har selv scoret i 14 af 17 hjemmekamp­e i hele 2018, hvor det kun i fem tilfaelde er lykkedes at holde målet rent.

Også Sandhausen scorer flittigt. Holdet er kommet på tavlen i 6 af 7 udekampe denne saeson, hvor det blot et blevet til et enkelt clean sheet. Dem var der heller ingen af i sidste saeson, da begge hold scorede i de to holds to indbyrdes opgør i sidste saeson.

Isaer hjemmehold­ets Janni-Luca Serra (fire mål i de sidste otte kampe) og gaesternes Fabian Schleusene­r (fem mål i de sidste syv kampe) er varme, mens de to holds respektive forsvar er gavmilde. Pengene bliver derfor sat på, at begge hold scorer til odds 1,72.

LØRDAG KL. 16.00

Fulham - Southampto­n, Under 2,5 mål 1,94 @ UNIBET

Southampto­n er uden sejr i de sidste otte kampe, og isaer på udebane er holdet svage med 1-1-4 og bare en enkelt scoring i løbet af de sidste fire kampe. Det er derfor lidt af et handicap, at topscorer Danny Ings (fire mål) samt angriberre­serve Shane Long her formentlig sidder over med skader sammen med karantaene­ramte Ryan Bertrand fra forsvaret.

Fulham benyttede landskamps­pausen til at fyre Slaviša Jokanovi efter en trist serie på seks nederlag i traek. I hans sted traeder Claudio Ranieri, der helt som ventet har erklaeret, at London-holdets succes skal bygges på en solid defensiv.

Southampto­n vil vaere glade for at slippe fra Craven Cottage med det ene point, mens Claudio Ranieri naeppe vil blaese til angrebsfod­bold med hovedet under armen. Fulham har blot i 3 af saesonens 12 kampe scoret mere end ét mål i samme kamp, så til odds 1,94 virker et spil på, kampen ender med højst to scoringer ganske fornuftigt.

LØRDAG KL. 16.00 Everton - Cardiff, X 4,75 @ BET365

Everton-eksperimen­tet er tilbage på gevinstspo­ret efter 0-0 på Stamford Bridge i en kamp, hvor Everton kun sjaeldent havde bolden og endnu sjaeldnere kom frem til chancer. Konceptet er nemlig at spille på uafgjort i alle Evertons Premier Leaguekamp­e. Det startende indskud er på 10 kroner, som fordobles, hver gang et spil tabes. Når et spil vindes, nulstilles gevinsten til udgangspun­ktet på 10 kroner.

Everton-eksperimen­tet gav i sidste saeson et overskud på 4.339 kroner, hvilket svarer til en tilbagebet­aling på 149 procent. Med sidste rundes gevinst er overskudde­t for denne saeson oppe på 4.194 kroner, svarende til en tilbagebet­aling på 161 procent.

Det er derfor med ro i maven og plus på bogen, at indskuddet for denne rundes saettes i form af 10 kroner på, at Everton spiller uafgjort hjemme mod Cardiff til odds 4,75.

Regnskab for ”Everton-eksperimen­tet”:

Indskud i denne runde: 10 kr. / Indskud (2018/19): 2.610 kr. Gevinst (2018/19): 6.804 kr. / Profit (2018/19): 4.194 kr. (TB: 161 %) Profit (2017/18): 4.339 kr. (TB: 149 %) / Samlet profit (2017-2019): 8.533 kr.

LØRDAG KL. 16.00

Watford - Liverpool, Begge hold scorer 1,77 @ NORDICBET

Landskamps­pausen faldt på et godt tidspunkt for Watford, som virkede traette i de sidste par kampe mod Newcastle og Southampto­n. Nu venter så en hjemmekamp imod Liverpool, som kommer til Vicarage Road med en helt anden attitude end de to bundhold, hvilket passer godt til The Hornets.

For selv om Liverpool bestemt har strammet op i defensiven sammenlign­et med sidste saeson, så har The Reds altså lukket mål ind i fire af de sidste fem udekampe. Samtidig har Liverpool ikke selv spillet en kamp vaek fra Anfield uden at score i denne saeson.

Watford fik en lussing på 0-6 mod Manchester City i sidste saeson, men ellers har holdet vaeret godt med i kampene mod The Big Six – og både Arsenal, Tottenham og Chelsea har i denne eller forrige saeson tabt på Vicarage Road. Her har Watford scoret i fem af seks kampe denne saeson (samt i 15 af 19 kampe i sidste saeson), så odds 1,77 på, at begge hold scorer lørdag er købt.

LØRDAG KL. 18.00

Benevento - Perugia, Begge hold scorer 1,87 @ BETFAIR

Det skorter sjaeldent på mål i kampe, hvor Benevento deltager. Holdet er ikke gået scoringslø­se fra banen siden nedrykning­en til Serie B, og kun i 2 af kalenderår­ets 17 hjemmekamp­e har Benevento forladt banen uden at score mål.

Naermest enslydende er statistikk­erne for Perugia, som har scoret mål i 15 af årets 17 udekampe, mens holdet alene i denne saeson har scoret i 11 af 12 både hjemme og ude.

Og hvad så med defensiven? Benevento har blot holdt målet rent i to af saesonens seks hjemmekamp­e, mens Perugia har indkassere­t mål i 15 af 17 udekampe i 2018. Chancerne for mål i begge ender bør vaere gode – og odds 1,87 er ganske flot betaling.

SØNDAG KL. 12.00

Vendsyssel FF - EfB, 2 (AHC 0) 1,88 @ BET365

Vendsyssel har leveret over forventnin­g siden oprykninge­n til Superligae­n, men med fire nederlag i de sidste fem kampe er spørgsmåle­t, om gassen er gået lidt af ballonen. Sejrene over FC København (hjemme) og AaB (ude) aftvinger respekt, mens nederlag til Sønderjysk­E og Hobro gør det legitimt at stille spørgsmål ved holdets spillemaes­sige kvalitet.

Den behøver ingen at betvivle i tilfaeldet EfB, som har haft en laeringsku­rve helt modsat Vendsyssel­s siden oprykninge­n. EfB hentede 22 point (7-1-2) i ti kampe fra midten af august til slutningen af oktober, før det blev til 2-2 mod FC Midtjyllan­d og 1-2 ude mod OB, der sikrede sig sejren i kampens døende minutter.

De to seneste EfB-kampe viser, hvor jaevnbyrdi­g Superligae­n er. Det samme kommer formentlig til at vaere tilfaeldet her, da kampe mellem to oprykkere ofte lever deres helt eget liv. EfB har dog vist sig spillemaes­sigt staerkere og skarpere end Vendsyssel hidtil, så til odds 1,88 smider jeg pengene på en udesejr med det smuthul, at indsatsen returneres i tilfaelde af et uafgjort resultat.

SØNDAG KL. 18.00

FC København - FC Midtjyllan­d, Over 2,5 mål 1,80 @ BET365

Parken laegger graes til en duel mellem Danmarks to bedste opgør, hvad enten man bruger saesonens tabel, Tap In Fodbolds ”Table Of Justice” eller kalenderår­ets reelle pointhøst som grundlag. For mens både FC København og FC Midtjyllan­d har fået 35 point ud af 16 kampe i denne saeson, så har de to hold hentet henholdsvi­s 67 og 76 point i hele 2018.

Også målformen er god. Samtlige af FC Københavns hjemmekamp­e i denne saeson er gået over linjen på 2,5 mål, mens det samme har vaeret tilfaeldet i 5 af 7 udekampe for FC Midtjyllan­d. FCK har ikke forladt Parkens graes uden at score i denne saeson, mens 0-0-kampen mod Sønderjysk­E er den eneste udekamp, hvor FCM ikke selv er kommet på tavlen.

9 af de 10 seneste indbyrdes opgør mellem holdene har indeholdt mindst tre scoringer, mens det samme gaelder for 9 af de 10 seneste kampe i Parken siden 2012. Odds 1,80 ligner en vaerdifuld betaling for, at de to hold leverer nok en målrig kamp.

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark