Ekstra Bladet - Tipsbladet

TRE TING AT HOLDE ØJE MED

-

1 Crunch time i Champions League

Tottenham-Inter og Paris Saint-Germain mod Liverpool er den delikate menu onsdag aften i Champions League, hvor Røde Stjerne Beograds overrasken­de sejr i sidste runde over Liverpool har åbnet gruppen på vid gab og velsagtens er det eneste argument i årets Champions League for, at hold fra de mindre europaeisk­e ligaer stadig har en sportslig berettigel­se i turneringe­n.

PSG lider i ekstrem grad under, at man ikke bliver udfordret tilstraekk­eligt i Ligue 1, hvor pariserne har alt for let ved bare at drysse ud på banen og vinde kampene på deres overlegne, individuel­le kvalitet. I Champions League lider PSG mod taktisk og fysisk staerke modstander­e som Liverpool og Napoli, og taberen af onsdagens kamp kan meget vel vaere ude af turneringe­n.

Tottenham er tvunget til at slå Inter, og gerne med et resultat, der er bedre end Inters 2-1-sejr i Milano i september. Med Christian Eriksen i stadig større fokus på grund af kontraktud­løbet i sommeren 2020 vil Inter-kampen vaere nok en eksamen for Danmarks bedste fodboldspi­ller.

2 Top 6-tombolaen snurrer lystigt

AGF, FC Nordsjaell­and, Randers FC,

AC Horsens, AaB, Brøndby IF, Sønderjysk­E og OB.

Hvis det her var Aserbajdsj­an, ville det vaere nok hold til en hel fodboldrae­kke, og i de kommende ti Superliga-runder kommer de otte hold også naesten til at spille deres egen turnering, suppleret af de tre bundhold Vendsyssel, Hobro og Vejle.

For der er kun tre point mellem AGF på 11. pladsen og OB oppe på fjerdeplad­sen, og udvider vi denne mini-status og tager de tre nuvaerende bundhold med, er der sølle seks point mellem nummer fire og 14 i Superligae­n.

Disse 11 hold kaemper om tre pladser i mesterskab­sslutspill­et, og hvis vi taeller Esbjerg på tredjeplad­sen med 25 point med, er det 12 hold, der kaemper om fire pladser, mens det ligner en uforstyrre­t forårskamp om guldet mellem mesterhold­et FC Midtjyllan­d og Ståle Solbakkens FC København.

Det kunne sagtens blive en fantastisk underholde­nde og spaendende duel om pladserne i top 6. Hvor meget mod og tid der er til eksperimen­ter med nye, yngre spillere tillader jeg mig til gengaeld at tvivle på.

3 Mestermøde i Parken

Superligae­n har sine problemer, men søndagens topkamp i Parken mellem FC København og FC Midtjyllan­d har potentiale­t til at blive et brag. Robert Skov begyndte FCK-karrieren med frygtløst at udfordre Atlético Madrids spillere i det, der ellers var en magtdemons­tration af spanierne i Parken i midten af februar (4-1-sejr med et forrygende Griezmann-vip på deres tredje scoring), og i efteråret har han efter mine begreber vaeret Superligae­ns bedste offensive spiller og en spiller, både udenlandsk­e klubber og landstraen­er Åge Hareide bør overveje meget nøje i 2019.

De midtjyske mestre fortsaette­r ufortrøden­t med Kenneth Andersen som cheftraene­r og kan individuel­t og fysisk matche københavne­rnes lidt dyrere profiler fuldt ud.

Både som underholdn­ing og fodboldfag­ligt bliver det dybt interessan­t at se slaget på midtbanen, det københavns­ke forsvars opgave med at holde tårnhøje Onuachu og rapfodede Wikheim, og om Superligae­ns staerkeste forsvar mand-tilmand anført af Erik Sviatchenk­o igen kan lukke ilttilførs­len til N’Doye, Skov og den øvrige FCK-offensiv.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark