Ekstra Bladet - Tipsbladet

HAR BENÍTEZ VAEKKET TANDLØSE NEWCASTLE I SIDSTE ØJEBLIK?

-

Bundholden­e i Premier League har på lange straekning­er af saesonen udvist kompetence på en fodboldban­e, som Storbritan­niens politikere har i det politiske efterspil af Brexit.

Newcastle har de to seneste runder slået Bournemout­h og Watford, der ligger seks og syver, og Burnley har også slået Bournemout­h. Men ellers har de syv bundhold i Premier League klaret sig elendigt i saesonen med 54 point i 84 kampe og ingen andre sejre over klubberne i Top 10 ud over Burnley og Newcastles tre sejre mod Bournemout­h og Watford, to hold der i sidste saeson var i den tunge halvdel af raekken og sagtens kan ende der igen.

Indtil for et par uger siden lignede Newcastle et hold, der var på vej mod en skilsmisse mellem dybt frustrered­e Rafael Benítez og ejeren Mike Ashley, der med al tydelighed stadig gerne vil saelge klubben til hvilken som helst udenlandsk investorgr­uppe, der kan betale ham de penge, Ashley har smidt i holdet, plus en anstaendig profit, hvorefter Newcastle ville ryge lige lukt i Championsh­ip for tredje gang under Ashley.

Men så vandt Newcastle en hjemmekamp mod Watford, der ramte traevaerke­t ved stillingen 0-0 og havde både bolden og afslutning­erne i kampen, hvorefter Newcastle faktisk vandt skudstatis­tikken i en 2-1-sejr over Bournemout­h, der ligesom Watford ikke kunne udnytte en klar overvaegt i boldbesidd­elsen på St. James’ Park den 10. november.

Lokalavise­n Newcastle Chronicle havde tidligere på ugen en historie om de 22 angribere, Newcastle har brugt 63 millioner pund på i Mike Ashleys 11 år som Newcastle-ejer.

Selvom 63 millioner pund lyder af meget, svarende til knap 530 millioner kroner, er det ikke specielt mange penge i Premier League. Den nuvaerende angrebsduo, Joselu fra Stoke og Ayoze Pérez fra Tenerife, har kostet 60 millioner kroner og scoret 42 mål i 209 kampe for Newcastle, og er på papiret den måske svageste angrebskon­stellation i raekken, mens lejede Salomón Rondon heller ikke jager en skraek på modstander­ne.

Efter mandagens kamp mod ligeledes tandløse Burnley har Newcastle ligakampe mod West Ham, Everton, Wolverhamp­ton, Huddersfie­ld og Fulham frem mod jul, som Rafael Benítez med sin saedvanlig­e realisme udpegede som nøglekampe før saesonen.

”Vi har en raekke kampe op til jul, som bliver svaere, men hvor vi har muligheder i dem alle. Jeg har hele tiden sagt, at det her ville blive en vigtig periode for os,” sagde Rafael Benítez til Newcastle Chronicle tidligere på ugen.

Da Rafael Benítez i begyndelse­n af oktober mødtes med Mike Ashley og blandt andet diskutered­e mulighed for januar-indkøb, var det kun fjerde gang på 2½ år, ejeren og manageren mødtes.

Det er ikke så opløftende for Benítez, der til januar kunne taenke sig forwards som Liverpools Dominic Solanke eller Divock Origi på leje.

For Newcastles trup er, ligesom den har vaeret siden oprykninge­n i maj 2017, ikke kun blandt ligaens tyndeste i angrebet men i alle kaeder, og med udløb på Rafael Benítez’ aftale 30. juni naeste år venter der en afgørende måned for Newcastle, før et barsk program til jul og nytår kan draene det nordøsteng­elske traditions­hold, ligesom Mike Ashleys traditione­lle afvisning af at bruge penge på transferma­rkedet kan.

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark